• 瀏覽: 4,008
  • 回覆: 23
我有方法 不用做運動 不用節食 不用吃葯

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
其實我覺得在泳池行路最好,無做開運動又一開始咁劇烈,怕身體會頂唔順。如果怕麻煩就日日行路,訂立每天行幾耐,我就建議小小地半粒鐘開始,因為話哂要日日做,恆心仲緊要。

因為一開頭我就係散步減肥開始,一行就2小時。飲食就無改變過;節食,食得健康左又或者食多左肥膩野都無做過的情況下都有落磅。

情況同樓主你幾相似,我最肥的時候成95,96公斤,不過就唔係痛症,係開始有睡眠窒息的問題

引用:
原帖由 玲雪 於 2017-7-23 02:24 AM 發表

其實我覺得在泳池行路最好,無做開運動又一開始咁劇烈,怕身體會頂唔順。如果怕麻煩就日日行路,訂立每天行幾耐,我就建議小小地半粒鐘開始,因為話哂要日日做,恆心仲緊要。

因為一開頭我就係散步減肥開始,一行就 ...
我剛減肥時都係由行多D+戒零食做起

引用:
原帖由 玲雪 於 2017-7-23 02:24 AM 發表

因為一開頭我就係散步減肥開始,一行就 ...
睡眠窒息其實我知自己一直都有
而且鼻軒聲大到好嚴重
不過一直都無理...
而家先的起心肝減肥.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-7-23 07:18 AM 發表

我剛減肥時都係由行多D+戒零食做起
已經掉哂office同屋企D零食
因為我其實食量唔係好大
但係十分中意食零食!!

引用:
原帖由 農場理性的賤嘴 於 2017-7-3 11:03 AM 發表

如果200磅仲要29歲,即係新層代謝比較慢,除左勤d做運動,飲食都要少食呀,慢慢減少食量,令個胃細d
謝謝你既意見
而家已經開始調整飲食
早餐食蕃薯+雞蛋+麥包
午餐食藜麥飯,2份菜1份白肉
晚餐食湯粉,2份菜,1份魚肉/白肉
不過就唔係完全唔加調味料, 因為冇味真係頂唔順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿悟 於 2017-7-10 12:52 AM 發表

如果單純問咩運動 最好一定係游水啦 體重有返咁上下 跑步驚你傷膝或腳踝 傷依D位問題較煩
除了運動 一定要好好按制飲食啦 正係得減 唔去了解吸收左D乜野 多多都減唔到啦
謝謝你既意見
而家已經開始調整左飲食
少鹽少油+做運動

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 polly107 於 2017-7-25 12:17 PM 發表

已經掉哂office同屋企D零食
因為我其實食量唔係好大
但係十分中意食零食!!
我一般架咋~ 有都會食, 但食少少就算

回覆 引用 TOP

打羽毛球

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]