• 瀏覽: 4,905
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
我同老公已有兩個小朋友,一個4歲,一個1歲左右,近日佢前妻開始都打電話同短信俾佢,本來我都睜一眼 閉一眼,但係日日返工放工都借啲倚msg我老公,一時回顧過去,一時又閒話家常,我老公都照覆佢,佢地有個女都已經成年了,當年係因為性格不合,我老公提出離婚, 究竟個女人想點?我點做好?

前妻又係一個好難解決既 issue...除非反晒面,否則剪不斷理還亂。

我心中不是味兒,我地啲細路咁細,感覺佢好似想破壞我地個家庭,又唔知點同老公表達我嘅不安,驚因為咁就中左個女人圈套

引用:
原帖由 aristo2017 於 2017-4-28 01:43 PM 發表
我心中不是味兒,我地啲細路咁細,感覺佢好似想破壞我地個家庭,又唔知點同老公表達我嘅不安,驚因為咁就中左個女人圈套
都結得婚
明確表示唔鍾意囉
如果你老公尊重同愛你
佢識做
唔係既話,你做唔做嘢
佢地都會做嘢

引用:
原帖由 makhead 於 2017-4-28 01:51 PM 發表

都結得婚
明確表示唔鍾意囉
如果你老公尊重同愛你
佢識做
唔係既話,你做唔做嘢
佢地都會做嘢
問題係我老公講明自己心軟,而且次次都係個女人主動,唉

結得婚就應該要信任既, 既然你表達左你既不安, 其實都無乜其他野可以做,
得閒好casual 咁關注下佢地講過d 咩咁囉, 溝通多d 對大家都好,
男人最唔喜歡女人太敏感, 如果一個男人or 女人要變心/偷食, 咩都唔會阻止到, 除非你鎖住佢o係屋企架者~

俾d 信心自己啦~~!!!

[ 本帖最後由 aristo2017 於 2017-4-28 10:45 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 kenzycrazy 於 2017-4-28 02:54 PM 發表
結得婚就應該要信任既, 既然你表達左你既不安, 其實都無乜其他野可以做,
得閒好casual 咁關注下佢地講過d 咩咁囉, 溝通多d 對大家都好,
男人最唔喜歡女人太敏感, 如果一個男人or 女人要變心/偷食, 咩都唔會阻止到 ...
可能我對佢同自己真係太無信心

唔好浪費時間去胡思亂想, 照顧好小朋友, 花D 時間落自己度, 打扮一下自己又會開心D,
老公見到你都醒神D

引用:
原帖由 kenzycrazy 於 2017-4-28 03:15 PM 發表
唔好浪費時間去胡思亂想, 照顧好小朋友, 花D 時間落自己度, 打扮一下自己又會開心D,
老公見到你都醒神D
多謝你!或者我想得太多了

好多男人好賤格,
想左擁右抱.

唔係個女人想點,係你老公想點.

既然離咗婚,就唔好做埋D令人懷疑嘅嘢.

引用:
原帖由 kenzycrazy 於 2017-4-28 03:15 PM 發表
老公見到你都醒神D
是囉,將自己執到正一正似艷婦好過做怨婦啦

引用:
原帖由 87er 於 2017-4-28 08:47 PM 發表
好多男人好賤格,
想左擁右抱.

唔係個女人想點,係你老公想點.

既然離咗婚,就唔好做埋D令人懷疑嘅嘢.
佢話個女有抑鬱症,唔想刺激佢,所以有求必應,應承我唔會搞到件事複雜化

引用:
原帖由 傑嬸 於 2017-4-28 10:55 PM 發表

是囉,將自己執到正一正似艷婦好過做怨婦啦
你點醒我,原來家陣我好似個怨婦,我應該唔會輸蝕,後生過女人10年,日日都會扮靚先見人

引用:
原帖由 aristo2017 於 2017-4-28 11:06 PM 發表

佢話個女有抑鬱症,唔想刺激佢,所以有求必應,應承我唔會搞到件事複雜化
十個前妻九個都鐘意搞屎棍, 尤其自己未有佬果d, 更加睇唔開前夫有第二春, 妒忌心重, 佢就算無心復合都想搞散人哋
我老公都耐不耐俾前妻纏, 又係話佢又老又抑鬱又無人理, 總之未係個男人心軟囉

不過無計, 無咩可以做, 自己睇開d, 反正要走嘅唔係前妻都有第三者, 最主要你老公點睇

鍵盤翻頁
左右