• 瀏覽: 28,918
  • 回覆: 226
  • 追帖: 10
+11
你都37啦,好多習慣、方式已定,好難改的了,
相處一齊盞嗌交多過吃飯,
此女友只適宜作床上朋友.

你叫佢小心啲唔好整親兩隻狗,你應該關心佢先吧!應該叫佢小心啲唔好整親自己

分手,忘記,搵過個

引用:
原帖由 崖上消失的山頭 於 2017-4-11 11:26 PM 發表
你叫佢小心啲唔好整親兩隻狗,你應該關心佢先吧!應該叫佢小心啲唔好整親自己
你啱。我唔夠細心...

引用:
原帖由 87er 於 2017-4-11 11:16 PM 發表
你都37啦,好多習慣、方式已定,好難改的了,
相處一齊盞嗌交多過吃飯,
此女友只適宜作床上朋友.
哈哈~兩樣野,1)睇你嗰login name應該30歲,唔好以為37歲老到已經改變唔到一向嘅習慣同方式。你到咗40就會知,哈哈,(我當年二十幾、三十都同你諗法差不多)~2)如果只係求床上朋友,我唔使响到講同搞到咁喇,依家就係想要個長嘅。

引用:
原帖由 zoooooo3 於 2017-4-11 09:57 PM 發表
好長
雖然個話題咁正經,不過我都好想覆你....

....係,我知係好長,以前好多女都同我講過.....

就咁睇 唔夾

無聊

引用:
原帖由 ROHTWT 於 2017-4-10 03:30 PM 發表
我今年37男,上年七月尾識咗個28歳嘅女仔,同佢拍拖至今六個月左右,期間去過三次旅行(台灣、日本、加拿大)。

由今年二月開始到三月頭,我哋嘅磨擦開始增多。俾多少少資料,我年頭 ...
我係女仕, 我覺得個女仔麻麻地鍾意你, 但又未搵到一個完全prfect match既人, so 大家冷靜下, 等曰子長d, 有就有, 冇就冇, 你夾硬一齊, 最後咪仲傷。

冇相?

引用:
原帖由 ROHTWT 於 2017-4-10 06:06 PM 發表

可能故事由我口中講出嚟,會有少少一面之詞。我儘量用一個客觀嘅角度去闡述。

係我心目中佢又唔係時時刻刻都咁任性,只係有時比較倔強。

佢曾經講過覺得我成日同佢坳,佢覺得我好想拗贏佢。但其實我並 ...
嗯…我好怕男仔同我講道理

引用:
原帖由 hrmanager 於 2017-4-12 12:14 AM 發表

我係女仕, 我覺得個女仔麻麻地鍾意你, 但又未搵到一個完全prfect match既人, so 大家冷靜下, 等曰子長d, 有就有, 冇就冇, 你夾硬一齊, 最後咪仲傷。
原來漏咗個「未」字 哈哈~我唔會夾硬,亦冇得夾硬。

但係世界上真係有天生perfect match嘅couple嗎?相處之道唔應該係互相了解互相遷就嗎?

太長淨係睇左頭一part,就咁睇一個唔識講野,一個過於敏感,好難冇磨擦。你覺得隻狗唔舒服未直接話隻狗似唔舒服,又唔洗講咩小心d。成日都講者無心聽者有意,你可以轉變下你講野既方式

[ 本帖最後由 Sam_maS 於 2017-4-12 12:31 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 Sam_maS 於 2017-4-12 12:29 AM 發表
太長淨係睇左頭一part,就咁睇一個唔識講野,一個過於敏感,好難冇磨擦。你覺得隻狗唔舒服未直接話隻狗似唔舒服,又唔洗講咩小心d。成日都講者無心聽者有意,你可以轉變下你講野既方式
明白,希望未算太遲。

其實你女朋友同對佢有意思嘅人去玩仲要過夜,我覺得咁做係有啲過份嘅
不過女朋友係你揀嘅,愛情係盲目,值唔值都係你度。就算佢一腳踏兩船,你都可以選擇原諒,佢咁做可能想激你,想你緊張佢啫。
愛情會令人唔理性
不過如果真係咁,即係你女朋友仲鐘意你,佢唔講佢係邊返工,即係佢未原諒你,嬲你話佢。
我同你女朋友啲性格都有點似,自尊心好強,寧願失去都唔想認錯。不過當你真心道歉,其實佢都可能會知自己有錯,不宣於口吧!
我同老公都差9年架,你都算叻,識上網問人,佢睇書,男女大不同,睇完都唔明。
我哥可能對得我耐,佢對女人嘅辦法係:女人永遠是對的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]