• 瀏覽: 28,927
  • 回覆: 226
  • 追帖: 10
+11
我覺得系 你女友系講緊悔氣說話
你一聽到就開始硬碰硬 然後繼續冷戰
女人系 口硬心軟 你有冇試過放低少少身段 去同佢講
好啦 吾好嬲喇 我知錯喇 之類甘既野啦 🙄🙄
女人嬲緊系吾可以用理性去衡量的

我係女仔女
我睇完你同佢對話
我覺得佢吾當你係男朋友
只係比一般男性朋友可以越少少界嘅男性朋友(吾係男朋友)
如果係在乎你 點會咁大膽同一個男性單毒去旅行( 有無攪野 大家自己猜測啦)

我就覺得 可以唔使要呢種「女朋友」

引用:
原帖由 人心人心人心 於 2017-4-11 09:06 PM 發表
去旅行係咪你俾曬錢 如果係就當你atm
機票佢自己俾㗎,佢一d都唔拜金的。亦係我鐘意佢嘅其中一個原因。

引用:
原帖由 Peiian 於 2017-4-11 09:40 PM 發表
我係女仔女
我睇完你同佢對話
我覺得佢吾當你係男朋友
只係比一般男性朋友可以越少少界嘅男性朋友(吾係男朋友)
如果係在乎你 點會咁大膽同一個男性單毒去旅行( 有無攪野 大家自己猜測啦)

我就 ...
Sorry, 可能我冇講清楚。並唔係單獨去旅行,總共四個人(兩男兩女)。

引用:
原帖由 崖上理性的烈女 於 2017-4-11 09:35 PM 發表
我覺得系 你女友系講緊悔氣說話
你一聽到就開始硬碰硬 然後繼續冷戰
女人系 口硬心軟 你有冇試過放低少少身段 去同佢講
好啦 吾好嬲喇 我知錯喇 之類甘既野啦 🙄🙄
女人嬲緊系吾可以用理性去衡量的 ...
我之前試過軟化氹番佢,但係最後去旅行嗰單嘢我就冇啦。你講得啱,嬲緊真係....

引用:
原帖由 ROHTWT 於 2017-4-11 09:45 PM 發表

我之前試過軟化氹番佢,但係最後去旅行嗰單嘢我就冇啦。你講得啱,嬲緊真係....
吾知啦 我吾系當事人 如果系我 我系做緊d行為令你擔心我 著緊我囉 吾系俾你贏晒 都系悔氣行為

其實樓主同女朋友既溝通和相處模式好似唔多夾,最重要男和女本身既思維方式就好唔同,男人係想用理性解決問題,女人係感性動物,用感受去衡量關係既愛。其實佢仲肯同你出街食飯,佢係俾緊機會你去證明你係值得交往既人,仍舊同你講去旅行既性,即係你仍是佢concern,如果樓主仲鍾意佢,就真係唔好用理性去應付冷靜期,用d心思氹下佢,不過你同女朋友都相差9年,佢既反應係小朋友d, 佢覺得自己仲有得揀,同埋拍拖梗係想開心,如果經常衝突,大家又唔俾對方下台階,關係也很難維繫……

好長

冷戰即係騎牛搵馬緊,覺得你不適合又想拖住,散得啦。你可以搵過個。我同老婆拍拖時好sweet邊有咁多麻煩野。

引用:
原帖由 東方芳香的榴槤 於 2017-4-11 09:49 PM 發表
其實樓主同女朋友既溝通和相處模式好似唔多夾,最重要男和女本身既思維方式就好唔同,男人係想用理性解決問題,女人係感性動物,用感受去衡量關係既愛。其實佢仲肯同你出街食飯,佢係俾緊機會你去證明你係值得交往既 ...
講出咗重點-理性同感性。你講得啱,我應該積極d應付冷靜期!Thanks!!

分手

連邊度返工都唔肯講 算把啦

我想知 大家分別幾歲?唔同年紀嘅女仔諗啲野會有唔同

一睇就係死港女,飛L咗佢啦,呢個世界無女人咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]