• 瀏覽: 28,922
  • 回覆: 226
  • 追帖: 10
+11
引用:
原帖由 ROHTWT 於 2017-4-11 03:53 PM 發表

其實我都想做好的,想佢開心
人就係咁,尤其系伴侶,一心為佢好而理直氣壯,明知對方錯,成日睇吾過眼,抵吾住頸,直接吾修飾直講,你要學嘅係說話技巧同忍得住吾好下下見咩就吾過濾直接講

[ 本帖最後由 koikeaya 於 2017-4-11 04:06 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-4-11 04:04 PM 發表

人就係咁,尤其系伴侶,一心為佢好而理直氣壯,明知對方錯,成日睇吾過眼,抵吾住頸,直接吾修飾直講,你要學嘅係說話技巧同忍得住吾好下下見咩就吾過濾直接講
都係~成日諗住唔需要轉彎抺角,結果忽略咗聽嗰個人嘅感受....

多謝大家嘅意見🙏🏻

引用:
原帖由 ROHTWT 於 2017-4-11 04:08 PM 發表

都係∼成日諗住唔需要轉彎抺角,結果忽略咗聽嗰個人嘅感受....
佢好受你自然好受,相對的,你成日要死去拗贏,贏輸真係咁重要咩

所以話你, 少說話 ,多扑野

我睇完覺得你們欠缺了信任了!意見就是男方可以做得大方一點。

其實好小事

男人去到咁上下年紀。難免會覺得拍拖呢個動作係法國大餐。

大家要有共識適當講出感受呀。如女方要求你改嘅野你改咗先,改咗佢都係挑剔你就係佢問題~
相處方式都係互就出黎~

簡單說 她不夠愛你,連係邊返工都唔講得,基本尊重又冇,即係,由得你,駛理你感受?
但想問問樓主咩行業?

講咁長,佢都係唔啱你。亦都好好彩,比你都唔好要。😆😆😆😆😆😆

佢同妳唔夾,佢係典型港女、兼思想幼稚。

引用:
原帖由 datingnowhk 於 2017-4-11 03:28 PM 發表
以女仔既角度,簡單黎講就係同你相處既時候唔開心。

仲要佢係鐘意你,所以成日又要擔心你唔高興,佢都好難受。

LL
我就覺得尼個女仔已經唔鍾意樓主啦~

去旅行係咪你俾曬錢 如果係就當你atm

分手啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]