• 瀏覽: 490,557
  • 回覆: 2,764
  • 追帖: 89
+356
引用:
原帖由 mapoman 於 2022-11-5 22:24 發表
想問下budget 18-21k 睇中呢3粒 那一粒比較好?
gia 7436821260 
gia 1429242114
gia 1439724217
顏色上range都係d-f
gia 1429242114
gia 1439724217
呢兩粒好些

最近係某間樓上鋪入手粒石,可否請樓主幫手望下,會唔會買貴,淨石$66000 
GIA 6442603191 謝謝🙏

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 假如消失的馬 於 2022-11-18 09:07 發表
最近係某間樓上鋪入手粒石,可否請樓主幫手望下,會唔會買貴,淨石$66000 
GIA 6442603191 謝謝🙏
質素所以,價錢6萬內合理

樓主你好,可否麻煩你幫手睇睇GIA:6291273996,報價140K值得購買嗎?還是應該用差不多的預算挑選size細啲但顏色質素再好一點的?謝謝🙏🙏

引用:
原帖由 好動閑逛的菠蘿 於 2022-11-30 13:49 發表
樓主你好,可否麻煩你幫手睇睇GIA:6291273996,報價140K值得購買嗎?還是應該用差不多的預算挑選size細啲但顏色質素再好一點的?謝謝🙏🙏
整體OK的,通常這個價錢大多數人會選2卡或者高質1.5卡,因為1.8屬于oversize價錢不化算!

引用:
原帖由 dickson22 於 2022-12-1 18:29 發表

整體OK的,通常這個價錢大多數人會選2卡或者高質1.5卡,因為1.8屬于oversize價錢不化算!
請求幫忙看看, [url=]6405797395[/url], 這只可以嗎? 樓上值多少?
[url=]6405797395[/url]

引用:
原帖由 eee323 於 2022-12-6 12:02 發表

請求幫忙看看, 6405797395, 這只可以嗎? 樓上值多少?
D-if唔會買有熒光,冇熒光都係15K左右

吓....真係吾識...多謝意見;
想問, 要點先叫做靚 (完美D...) ?
如果以0.5 - 0.8 卡計的話.....

引用:
原帖由 eee323 於 2022-12-7 16:46 發表
請教, 要去什麼地方買才比較老實呢?
周X福, 周生X.... D標價已經一個DOUBLE了....
想買來做吊墜頸錬的, 如果想吾太大, 普通D...<$30000; 大概可能選擇如何的.
誠心請指教.......

引用:
原帖由 eee323 於 2022-12-7 16:46 發表
3exnone D-if/D-FL

引用:
原帖由 eee323 於 2022-12-7 16:59 發表

請教, 要去什麼地方買才比較老實呢?
周X福, 周生X.... D標價已經一個DOUBLE了....
想買來做吊墜頸錬的, 如果想吾太大, 普通D...<$30000; 大概可能選擇如何的.
誠心請指教.......
本地牌子要靚石一定係周生X,但地鋪價格點都係多少少,30000內如果追求完美可以選0.60ct D-IF3exnone

師兄想請教一下 GIA 1433967577

引用:
原帖由 dbfkls 於 2022-12-25 21:57 發表
師兄想請教一下 GIA 1433967577
不錯的,檢查一下冇奶啡綠就可入手!

樓主
GIA5222537402 $45.7K
GIA5443459267 $43K
GIA1415561574 $45.6K
GIA1425069591 $41.7K
GIA2427038769 $45K
邊粒性價比會高d呢?謝謝你!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]