• 瀏覽: 479,581
  • 回覆: 2,711
  • 追帖: 86
+348
求賜教
GIA 2366772893
60,000倒
Budget有限😖
買得過嗎?

引用:
原帖由 kaylui614 於 2021-2-26 04:13 PM 發表
求賜教
60,000倒
Budget有限😖
買得過嗎?
內含物並非黑色

麻煩師兄俾D意見,邊粒係最值得買,thx

方便既話建議下邊間樓上鋪比較好.

引用:
原帖由 qseal123 於 2021-3-8 04:52 PM 發表
1 Gia 7363518185 (22K)
2 Gia 6365585606 (23K)
3 Gia 2378583842 (19K)
4 Gia 1373337242 (19K)

方便既話建議下邊間樓上鋪比較好.
第二及第四可取

無人答lo

引用:
原帖由 qseal123 於 2021-3-9 09:49 AM 發表
1 Gia 6365585606 (23K)
2 Gia 1373337242 (19K)
3 Gia 5333840274 (20K)
4 Gia 6362518335 (20K)
5 Gia 2366875091 (23K)
所有都係高色, 高淨度.
2, 4, 切割好D.

引用:
原帖由 kaylui614 於 2021-2-26 04:13 PM 發表
求賜教
60,000倒
Budget有限😖
買得過嗎?
不買, 淨度太低.
一卡或以上起碼要VS2.

各位師兄俾D意見,邊粒係最值得買,請問以下鑽石的性價比如何?
本人想用作求婚戒子,希望有人可以解答。謝謝

13最好. 一定好閃.

引用:
原帖由 amychiu 於 2021-3-14 12:29 PM 發表
13最好. 一定好閃.
有冇第2/第3個選擇?

引用:
原帖由 qseal123 於 2021-3-14 01:15 PM 發表

有冇第2/第3個選擇?

你好,我買了一粒鑽石

https://diamond-assets.ritani.com/GIA-7378139585/certificate.pdf

買完後發現有粒好細既黑點,用鏡先睇到。
同埋我好擔心個兩條邊邊既feather,想問feather影響大嗎,上網見好多話會裂,好擔心

求賜教,麻煩師兄俾D意見.

第一次買, 亦是作紀念用.
想做介指.

不想買錯.謝

請問下意見?
GIA
2364236820         (70K)
7363309638         (78K)
5211082942         (80K)
6362008002        (85K)

引用:
原帖由 fatfat116 於 2021-3-16 12:52 PM 發表
你好,我買了一粒鑽石

https://diamond-assets.ritani.com/GIA-7378139585/certificate.pdf

買完後發現有粒好細既黑點,用鏡先睇到。
同埋我好擔心個兩條邊邊既feather,想問feather影響大嗎,上網見好多話會裂,好擔心
腰邊裂叫工埸鑲鑽石時用爪保護一下會好些

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]