註冊 登入

鑑證師為你解除疑問

想問 GIA 6231060341呢粒石值幾錢到? 質數如何?想聽下評價,唔該晒

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ~士多啤啤~ 於 2017-1-23 10:19 PM 發表

想問 GIA 6231060341呢粒石值幾錢到? 質數如何?想聽下評價,唔該晒
車工可以接受,EVS2很不錯了,约12k

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dmuke 於 2017-1-23 10:15 PM 發表

6235172994. $16800  2247607142 $15500 2186533804 請問邊粒較好 第三粒大約幾錢?thx
頭兩粒不錯,第三粒工差10.5k

回覆 引用 TOP

咁請問頭2粒 價格也ok?

回覆 引用 TOP

樓主

GIA: 2146356671
Pear Brillant

1.71 Carat
Color H
SI2

GIA: 6177940254
Round Brillant
1.11 Carat
Color F
SI1

一共買了14萬, 有無買貴?謝謝

回覆 引用 TOP

大師兄, 想知道以下三隻的車工邊隻最好? 同埋各自價值幾多?

附件

Img.Stg_473X375 (1).jpg(21.83 KB)

2017-1-24 03:12 PM

Img.Stg_473X375 (1).jpg

Img.Stg_473X375 (2).jpg(24.28 KB)

Img.Stg_473X375 (2).jpg

Img.Stg_473X375.jpg(23.35 KB)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elvikachai 於 2017-1-24 02:43 PM 發表

樓主

GIA: 2146356671
Pear Brillant

1.71 Carat
Color H
SI2

GIA: 6177940254
Round Brillant
1.11 Carat
Color F
SI1

一共買了14萬, 有無買貴?謝謝
師兄:你呢粒圓石車工美的,冠角超細上身扁下身厚比例算是較差的,價格是正常地鋪都買到的價。建議大家下次買之前多發問及去大行睇石比較,現時大行的價格亦有所回落,返而樓上和细鋪比之前劏得勁咗,唔知係唔係而家興去樓上買而多咗鋪頭向批發行借貨俾客睇所以搶貴咗來貨價!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan_354_2 於 2017-1-24 03:12 PM 發表

大師兄, 想知道以下三隻的車工邊隻最好? 同埋各自價值幾多?
師兄,我只健意買呢粒,雖然不算最好但工最靚價最實在65k可以!

其它的都是看上去不似兩卡的貴價貨,除非你好中二免強可選1.8約70k左右可以接受!

編輯
]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milo0911 於 2017-1-24 03:41 PM 發表

師兄,我只健意買呢粒,雖然不算最好但工最靚價最實在65k可以!

其它的都是看上去不似兩卡的貴價貨,除非你好中二免強可選1.8約70k左右可以接受!6431754
非常感謝!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milo0911 於 2017-1-24 03:41 PM 發表

其它的都是看上去不似兩卡的貴價貨,除非你好中二免強可選1.8約70k左右可以接受!6431754
呢粒賣緊60k,都算抵玩,不過1.55卡多左5份,唔知點咁...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan_354_2 於 2017-1-24 03:56 PM 發表

呢粒賣緊60k,都算抵玩,不過1.55卡多左5份,唔知點咁...
價格不合理,落镜睇清楚,祝你好運!
可以叫佢搵1.50俾你的!

回覆 引用 TOP

煩左師兄咁耐, 去到最後關頭,
二揀一, 比埋價錢師兄參考下, 邊粒性價比高D?
如果係師兄, 你會點揀?

$50500
http://www.igiworldwide.com/verify.php?r=245641927

$61500
https://www.gia.edu/report-check?reportno=6183070887

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milo0911 於 2017-1-24 04:19 PM 發表

價格不合理,落镜睇清楚,祝你好運!
可以叫佢搵1.50俾你的!
「師兄,我只健意買呢粒,雖然不算最好但工最靚價最實在65k可以!」

師兄你唔係話65K 可以嗎?

咁60K 即係合理定唔合理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan_354_2 於 2017-1-24 04:29 PM 發表

「師兄,我只健意買呢粒,雖然不算最好但工最靚價最實在65k可以!」

師兄你唔係話65K 可以嗎?

咁60K 即係合理定唔合理
65才合理,60k粒石應該有問題因為價格不合理明白嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milo0911 於 2017-1-24 04:30 PM 發表

65才合理,60k粒石應該有問題因為價格不合理明白嗎?
哦,明白!
問過佢地果邊, 檢查過話應該冇奶!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。