• 瀏覽: 160,127
  • 回覆: 649
  • 追帖: 18
+119
本主題由 liecharyo 於 2022-3-23 15:16 移動
引用:
原帖由 yahoo_ooo 於 2016-8-29 09:35 PM 發表

火腿係加工食物,丸類都係加工食物,減肥最好唔好食,或食ge 份量要少d.
收到,thx!

咖啡無落糖,有無落奶?

引用:
原帖由 bape520 於 2016-8-29 10:27 PM 發表
咖啡無落糖,有無落奶?
大家樂嘅有,自己沖就齋啡和知己

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-29 09:31 PM 發表

講得好,晚餐食完以家餓了,格硬頂緊
加油呀 我都覺得要用個自己接受到可以長期run到既方法 唔需要去到好清好清
好似食個m記雞扒沙津咁 冇醬我食唔到 最多咪落少啲 雞扒咪咬走舊皮囉😅 點都好過我去食一個焗豬扒飯多多聲
btw我岩岩開始左5:2無幾耐 本身覺得短時間既斷食係對身體好 暫時都覺得可以做到 唔太辛苦 就算唔係2既日子都會不自覺咁留意自己食啲咩😆
你如果呢個係daily食量 咁午晚要食多少少喎 日日run既餐單要食夠基礎代謝

引用:
原帖由 blue__ 於 2016-8-29 10:55 PM 發表

加油呀 我都覺得要用個自己接受到可以長期run到既方法 唔需要去到好清好清
好似食個m記雞扒沙津咁 冇醬我食唔到 最多咪落少啲 雞扒咪咬走舊皮囉😅 點都好過我去食一個焗豬扒飯多多聲
btw我岩岩開始左 ...
臨訓前衰左,肚餓頂唔順,明知只可飲水同生果,確偏偏裝左3份1碗白飯攞d欖菜4季豆送飯,聽朝上磅衰硬

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-30 03:18 AM 發表

臨訓前衰左,肚餓頂唔順,明知只可飲水同生果,確偏偏裝左3份1碗白飯攞d欖菜4季豆送飯,聽朝上磅衰硬
減肥都可以食得飽,要識擇野食,食唔夠,會減慢新陳代謝

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-30 03:18 AM 發表

唔會啦連埋碗飯都未切夠卡😂

引用:
原帖由 blue__ 於 2016-8-30 08:25 AM 發表

唔會啦連埋碗飯都未切夠卡😂
臨訓前肚餓一食也就大鍋,脂肪比例即顯眼。

trust me, you need to change your breakfast and eat more in the afternoon.

引用:
原帖由 plain6pcheese 於 2016-8-30 10:34 AM 發表
trust me, you need to change your breakfast and eat more in the afternoon.
收到,thx!

食得太少只會越食越肥,但減肥期間炸野公仔麵都最好遲免食啦!我由5月中減到而家已經減左11磅,餐餐都食得好飽,麥當奴照食,薯片照食,但當然唔係日日食啦!

個公仔麵早餐不似是減肥餐, 自律真的很緊要.
如外出食, 可以咖啡轉斎啡(走奶走糖), 或者飲熱檸茶/水( 不加糖 )

引用:
原帖由 fitnessworkout 於 2016-8-30 11:49 AM 發表
個公仔麵早餐不似是減肥餐, 自律真的很緊要.
如外出食, 可以咖啡轉斎啡(走奶走糖), 或者飲熱檸茶/水( 不加糖 )
今朝咖啡已經少奶,走糖,公仔麵二啖,牛肉冇食,吉烈豬食左4份3塊豬扒⋯⋯

引用:
原帖由 Samamtha_124 於 2016-8-30 11:02 AM 發表
食得太少只會越食越肥,但減肥期間炸野公仔麵都最好遲免食啦!我由5月中減到而家已經減左11磅,餐餐都食得好飽,麥當奴照食,薯片照食,但當然唔係日日食啦!
我M記好少食,一星期最多二啖麥落🐔

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-30 11:53 AM 發表

我M記好少食,一星期最多二啖麥落🐔
下午茶+午餐=炒青瓜絲同脆肉瓜絲、洋蔥絲、菇,蛋好少油炒,幾粒鹽

17:00//1只細蘋果仔,本攞一塊米餅食嘅,結果一食食左5小包,埋200大卡冇得走

[ 本帖最後由 pzozizuz 於 2016-8-30 05:14 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]