• 瀏覽: 151,991
  • 回覆: 641
  • 追帖: 18
+117
本主題由 liecharyo 於 2022-3-23 15:16 移動
引用:
原帖由 evava1031 於 2016-9-17 12:20 PM 發表
SIS ,我好明白你好想落磅既感受。
我以前曾經試過17X 磅,但大概只得160 CM左右。好肥。
最後減到105磅,無食任何藥/SUPPLEMENT ,主力都係有做運動同GYM加埋要努力地控制同改變飲食(我無JOIN任何教練,無JOIN任何減肥 ...
成篇睇完,好透切,你攞我所在問題講得好清楚,所以我有時成日好羨慕涼涼同脾脾,頭先其實已經打左一篇幾長嘅字,但貼錯一張相,一按x,全部冇晒,再打又冇心機了,代謝呢牌成日都係1169左右,磅數都係127.5-132之間走動。頭先出去買左好多菜同菇,夜晚準備自己煮。

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-28 06:50 PM 發表
第一時間想搵涼涼、脾脾😭吖,磅數131磅,越來越肥,越食越少⋯⋯
19/9/2016(成日食嘅各大早餐含千卡量)
白粥炒麵油炸鬼豉油王炒麵(400克):含680千卡熱量、3.8克糖。白粥(450克):含140千卡熱量、0克糖。油炸鬼(一對,100克):含460千卡熱量、0.92克糖。總熱量1280千卡,需做8648下Sit-up╱慢跑187分鐘╱行171分鐘樓梯才可消耗*。
快餐店早餐火腿通粉(400克):含320千卡熱量、2克糖。炒蛋(2隻大蛋、92克):含90千卡熱量、0.18克糖。吉列魚柳(85克):含195千卡熱量、0.9克糖。烘多士(27克):含78千卡熱量、1.67克糖。凍咖啡(240毫升):含5千卡熱量、0克糖。總熱量688千卡,需做4648下Sit-up╱慢跑98分鐘╱行92分鐘樓梯才可消耗*。
腸仔包配維他奶(麥精)腸仔包(103克):含364千卡熱量、8.71克糖。維他奶(麥精,375毫升):含191千卡熱量、22.5克糖。總熱量555千卡,需做3749下Sit-up╱慢跑82分鐘╱行75分鐘樓梯才可消耗*。
菠蘿包配維他奶(原味)菠蘿包(80克):含280千卡熱量、8克糖。維他奶(原味,375毫升):含176.3千卡熱量、24.4克糖。總熱量456.3千卡,需做3082下Sit-up╱慢跑67分鐘╱行60分鐘樓梯才可消耗*。
混醬豬腸粉配豆漿豬腸粉(三條,220克):含242千卡熱量、1.34克糖。混醬(麻醬、豉油、海鮮醬各一湯匙):含134.5千卡熱量、5.36克糖。豆漿(240毫升):含67.2千卡熱量、1.78克糖。總熱量443.7千卡,需做2997下Sit-up╱慢跑62分鐘╱行57分鐘樓梯才可消耗*。

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-9-19 06:47 AM 發表

19/9/2016(成日食嘅各大早餐含千卡量)
白粥炒麵油炸鬼豉油王炒麵(400克):含680千卡熱量、3.8克糖。白粥(450克):含140千卡熱量、0克糖。油炸鬼(一對,100克):含460千卡熱量、0.92克糖。總熱量1280千 ...
呢牌成日唔記得磅重,琴日去買衫,哇!嚇死人,手臂粗壯,腩肉背超厚,細碼衫唔定,連續二日麥皮餐早餐,琴日9000步步行。

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-10-23 09:40 AM 發表

呢牌成日唔記得磅重,琴日去買衫,哇!嚇死人,手臂粗壯,腩肉背超厚,細碼衫唔定,連續二日麥皮餐早餐,琴日9000步步行。
今天開始要自己分開食飯、飲水

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-10-23 09:48 AM 發表

今天開始要自己分開食飯、飲水

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-10-23 02:01 PM 發表

晚餐後磅133磅,fat33%,今日600ml水,早上一杯咖啡,晚餐一碗湯、一碗蘿漢果水,今朝4餐

如果有心減,唔好食咁多大家樂...
你好多餐斬有火腿,好肥
你食燒味飯走汁仲瘦過你食炒麵

引用:
原帖由 suetyee2 於 2016-10-23 11:07 PM 發表
如果有心減,唔好食咁多大家樂...
你好多餐斬有火腿,好肥
你食燒味飯走汁仲瘦過你食炒麵
Thx!我食麥皮,火腿食一塊,白烚蛋,琴日600ml水,夜晚起身好多次

我都係撿米粉,但係除左肉丁,呢間野冇野食

咪鬼食火腿同肉丁啦
雙蛋冇理由冇掛

引用:
原帖由 小小太陽 於 2016-10-24 10:11 AM 發表
咪鬼食火腿同肉丁啦
雙蛋冇理由冇掛
哦,係哦,改雙蛋,thx!!

奶茶介吾到,好難減

奶茶最少都走糖先啦

主要原因你食D野唔飽肚, 所以食完好快肚餓, 最後反而食多左.

引用:
原帖由 fitnessworkout 於 2016-10-24 10:25 PM 發表
奶茶最少都走糖先啦
Thx!我長期飲咖啡走糖、少奶、有時齋啡

引用:
原帖由 YaHaYeah 於 2016-10-24 11:43 PM 發表
主要原因你食D野唔飽肚, 所以食完好快肚餓, 最後反而食多左.
我嘅肚其實一食就飽,食多少少就漲,飲多二啖水就腎虛上廁所,好彩以家自己已經做左殘廢人,而不用返工,日頭去廁冇問題,但夜晚一起急尿就訓唔好,屋企其實冇麼也可以食得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]