• 瀏覽: 152,153
  • 回覆: 641
  • 追帖: 18
+117
本主題由 liecharyo 於 2022-3-23 15:16 移動
仲食干炒河, 仲飲糖水.......
你咁樣真係唔係叫減肥,咁樣係叫增肥
想減肥真係一啖都唔食得~
仲有粥果餐真係唔得~ (一D菜都無, 肉又無) (營養不良)
你一餐勁肥, 一餐勁淡, 真係玩死自己~
仲有你既體脂去到33.4%, 一定會有脂肪肝~(正常應該係15~20%)
咁樣好容易有糖尿病, 請留意~

引用:
原帖由 lap1016 於 2016-9-1 04:15 PM 發表
仲食干炒河, 仲飲糖水.......
你咁樣真係唔係叫減肥,咁樣係叫增肥
想減肥真係一啖都唔食得~
仲有粥果餐真係唔得~ (一D菜都無, 肉又無) (營養不良)
你一餐勁肥, 一餐勁淡, 真係玩死自己~
仲有你既 ...
更正少許資料,
女:17-27%,
年齡大少少嘅,
可放鬆到30%內。
謝謝

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-9-1 03:39 PM 發表

個個餐我食二啖者。
粥升糖指數好高
唔好以為2啖好少啫⋯⋯

引用:
原帖由 lap1016 於 2016-8-31 04:45 PM 發表
你咁樣食會越食越肥~
夜晚又唔食野~
咁樣落去, 唔使一個月就已經放棄~~

減肥-----> 其實要先改變自己既飲食習慣~
70%靠控制飲食~30%靠運動~~

先講飲食, 先認識下咩野係升糖指數(GI)~
升糖指數(gi)愈高既食 ...
減肥真系吾使餓住,你越食得少,身體自然會儲備住脂肪營養,所以人吾食野幾日都吾死,飲食均衡,少食多餐,多做運動,你會發現瘦得快過以前

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2016-9-1 04:18 PM 發表

更正少許資料,
女:17-27%,
年齡大少少嘅,
可放鬆到30%內。
謝謝
謝謝更正~~

買雞蛋自己烚,飲脫脂奶,加oatmeal , 奇異果做早餐,一定飽

要求高D可以用省下大家樂早餐的錢,買有機蛋

雪藏雞唔好味,揾食得入口又唔肥的野。

減食係用來達到階段性成果,不是長遠計劃

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-8-28 06:50 PM 發表
第一時間想搵涼涼、脾脾😭吖,磅數131磅,越來越肥,越食越少⋯⋯
其實131磅都唔算好肥姐.. 你幾高?不過你食呢d..同食到時多時少..又捱餓...真係好難減到肥架...

引用:
原帖由 秘密女孩 於 2016-9-2 01:51 AM 發表

其實131磅都唔算好肥姐.. 你幾高?不過你食呢d..同食到時多時少..又捱餓...真係好難減到肥架...
1.60吖,食也成日就住屋企,所以麻煩d

引用:
原帖由 plain6pcheese 於 2016-9-1 07:42 PM 發表
買雞蛋自己烚,飲脫脂奶,加oatmeal , 奇異果做早餐,一定飽

要求高D可以用省下大家樂早餐的錢,買有機蛋

雪藏雞唔好味,揾食得入口又唔肥的野。

減食係用來達到階段性成果,不是長遠計劃
收到,但我對奶有抵觸,會嘔

豆奶
unsweetened
organic,
20蚊有1L,幾好

ham is very greasy

don't forget your initial goal!

Sleep well?

引用:
原帖由 plain6pcheese 於 2016-9-3 08:13 PM 發表
豆奶
unsweetened
organic,
20蚊有1L,幾好
Thx!醒吾起

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2016-9-11 04:46 AM 發表

Thx!醒吾起
手術第5日,^_^S5:磅數唔見落

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]