• 瀏覽: 7,109
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
想問下資料,威院有T21 $8000,我想問出面係咪都有T21驗?大約幾錢?有無好介紹?

回覆 引用 TOP

我老婆上星期做完,好似6300

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HUGOTSE9470 於 2016-3-6 07:48 PM 發表

我老婆上星期做完,好似6300
請問有資料嗎?

回覆 引用 TOP

如果做左t21 express話全部低風險,咁

回覆 引用 TOP

咁係唔係唔使理oscar 個result

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peacetalks 於 2016-3-7 08:28 AM 發表

咁係唔係唔使理oscar 個result
理論上T21 比OSCAR 更準確

但如果出現CONTRADITION , OSCAR RESULT 高風險, T21 低風險, 咁你會點呢? (純粹 8 卦問意向, 應該冇咩可能)

回覆 引用 TOP

我就係因為oscar高風險,先去做t21,  t21顯示低風險,所以係唔係唔使理oscar個result

回覆 引用 TOP

請問邊間做呀?

回覆 引用 TOP

出面好都多都平過8000蚊

回覆 引用 TOP

只有抽羊水係100%準確。

好多人話Oscar唔準,其實Oscar並非dignostic test 斷症,所以不能話準唔準 ,Oscar係一個篩選,用來選出高風險的一羣,高風險但並不代表一定有問題。只係幫助醫生去考慮要唔要進一步行動。

t21 有99.5 準確,如果結果係正常negative ,咁代表風險已經係極低。

有時t21有positive, 咁就要用抽羊水confirm.

大部份Oscar high risk 都係T21 negative ,即刻係大家都想要嘅結果。

我仔 Oscar1:71, t21 negative, 我哋覺得99.5準確度已足夠。

回覆 引用 TOP

Thanks! 我就唔想take 果1%risk 抽胎水, 希望我個女都健康咁出世啦,佢oscar1:60.  頸皮3mm !  T21做完係安樂左少少,但都成日擔心,時間好難過

回覆 引用 TOP

我係T21低風險, Oscar高風險1:65,頸皮2.8。 但都決定會抽羊水因為連0.1都唔想take呢個risk

回覆 引用 TOP

八卦一問,既然你0.1 % risk 都唔想take, 點解唔直接抽羊水要做T21先?因為T21講明唔係100%。

回覆 引用 TOP

唔使擔心咁多,如果做咁多嘢都走漏眼,BB注定要嚟俾你愛錫及照顧。

回覆 引用 TOP

我個姑娘都話如果做完t21又心思思走去做抽羊胎水就無謂,不如唔好俾錢做t21

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]