• 瀏覽: 23,742
  • 回覆: 166
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 kMbB 於 2012-1-20 11:22 AM 發表

上次果個就係呆呆地 !!!
有殺氣果個...係''哥哥''來的 -v-
呆呆地果個都冇咩野....
手勢同經驗就差d囉=w=""~
不過佢sell我,我大概都唔會買野XDDDDD

反而對有殺氣有興趣多D~XDDDDDD

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-18 10:26 PM 發表

係? 5字頭都係黃甘...
其實一隻隻
BIO DETOX白到......

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yan012 於 2012-1-20 11:57 AM 發表

呆呆地果個都冇咩野....
手勢同經驗就差d囉=w=""~
不過佢sell我,我大概都唔會買野XDDDDD

反而對有殺氣有興趣多D~XDDDDDD
其實大B請D BA有D真係好fresh...
門檻比較低

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-20 12:01 PM 發表

其實大B請D BA有D真係好fresh...
門檻比較低
手勢唔算太差,係經驗不足就真既,
不過呆呆地佢都幾好人既....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yan012 於 2012-1-20 12:23 PM 發表

手勢唔算太差,係經驗不足就真既,
不過呆呆地佢都幾好人既....
果兩個應該係MUA, 唔係BA黎
手勢係應該冇問題既, 但大b都幾經常性請d fresh既人, 所以有d經驗不足就真
整體來講佢請D人都算幾好架喇, 起碼唔會有D寸寸貢或者黑口黑面既...
多數都好吹得=3=

呢幾個仔仔遲下會有朵? 呆哥哥??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-20 12:27 PM 發表

手勢係應該冇問題既, 但大b都幾經常性請d fresh既人, 所以有d經驗不足就真
整體來講佢請D人都算幾好架喇, 起碼唔會有D寸寸貢或者黑口黑面既...
多數都好吹得=3=

呢幾個仔仔遲下會 ...
噗~
佢叫啊呆啦~好明顯XDDDDDDD

不過呆呆地佢幾好人~只少我試完唔岩,佢都冇咩XD
同佢講佢有咩問題~佢都冇咩野~~
係表情呆D囉~
不過佢都會野講,少D咁囉~噗XDDD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-20 12:27 PM 發表

多數都好吹得=3=

呢幾個仔仔遲下會 ...
MUA 即係咩 @@?
ba 好似話佢地淨係化妝..sell野唔係佢地主要工作 @@
大b 好多ba 都好好~ 不過有d 會唔理人l0r -3-

阿呆令我諗起小新入面果個 -_-
"哥哥" <<你見到1定冇哂mood @@

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kMbB 於 2012-1-20 03:01 PM 發表

MUA 即係咩 @@?
ba 好似話佢地淨係化妝..sell野唔係佢地主要工作 @@
大b 好多ba 都好好~ 不過有d 會唔理人l0r -3-

阿呆令我諗起小新入面果個 -_-
"哥哥"  
MUA=MAKEUP ARTIST

回覆 引用 TOP

因為收到生日的優惠卡, 就到BOURJOIS的店打算看看有什麼能買的, 免得浪費。
一看...嘩! 太好了!!
原來不久前看到的幾款新品都有賣了!!

這是BOURJOIS 2012年的首個彩妝系列-- BLACK & LIGHT。

以深淺對比的顏色, 大玩時髦 high fashion 妝!

繼色彩鮮明的Intense系列, 再次推出全新的 LIGHT 系列眼影。
沿用BOURJOIS經典的烘焙技術, 可乾濕兩用, 並使用礦物粉製成。
通過眼科測試, 是敏感眼睛及佩戴穩形眼鏡人士都能安心使用的溫和配方。

和Intense系列一樣擁有高發色度和細緻服貼質感~
高密度的反光亮片, 令眼影比BOURJOIS傳統的小圓盒眼影明亮度高違兩倍!
將眼影直接掃於眼上, 即有打亮效果, 令眼睛更明亮; 掃在原本的眼影上, 就可為眼妝加上微妙光澤; 濕用的話就可以加強閃亮度, 非常適合晚妝使用~

三款微妙色彩, 包括 01 (珍珠白金)、02 (淺灰藍)、03 (紫偏光淡粉)

01的顏色其實和舊款的 #90 非常相似...
02色則明顯灰冷。
至於03就最特別, 淡淡的紫色珠光, 感覺很微妙呢!

假如想做出如DM般流行感滿分的眼高對比眼妝, 可以配搭Intense系列 #01 的啞黑色啊~

除了眼影, 新系列還有來自Khol & Contour眼線筆家族的新成員--Khol & Contour Shadow & Light~

BOURJOIS家的眼線筆一向以柔滑顯色著稱, 這次推出的新品當然也不例外~
柔軟的筆芯不但能帶來上佳的描繪力, 也可以輕易暈開做出眼影般的效果。
一邊是 珠光明亮色, 另一邊是 啞緻陰影色, 除了當成一般眼線筆, 也可以直接畫在眼皮上當成眼影, 能簡單的畫出完整眼妝呢!

除此之外, 這支眼線筆也通過了眼科測試, 即使是敏感的眼睛和佩戴隱形眼鏡的朋友都可以使用。
拿來畫內眼線也完全不必擔心~

雖然聲稱持久度達 16小時 是有點誇大...但某福還是覺得很棒呢!
因為雖然直接用的話會有點積線問題, 但畢竟顏色很美麗, 而且質感也很好啊!

一共六組色調, 由自然的啡金到對比強烈的黑白色都一應俱全~
某福就入手了#12 和 #13呢!

因為實在太方便, 第二天就拿出來用了。XD
超簡單的基本款眼妝......用的是 Khol & Contour Shadow & Light #12 和 eyeshadow Light #03。

因為是眼線筆的關係, 眼頭打亮只要直接畫上去就行了。
而因為 #12 是淡粉紅色, 效果雖然比用眼影畫要實在, 但感覺柔和。

不斷強調的「使用簡單」...是因為像這次的眼妝, 就只是用眼線筆淺色一端畫在眼皮打底, 之後蓋上#03的眼影。
最後再用眼線筆深色的一端畫眼線, 基本上就完成了!

完成的眼妝色調明亮又帶清透感呢!

當然, 你也可以把眼線畫粗點, 再用掃暈開, 做出更強烈的妝感。

最後再悄悄告訴大家......BOURJOIS 又推出新的化妝掃了!!!!

上次推出的雙頭眼影掃相信不少人都已經入手。
一邊是眼影掃一邊是海棉棒的小工具, 用起來很方便吧?

而這次推出化妝掃則包括:
粉底掃+遮瑕掃
大眼影掃+暈染掃
小眼影掃+眼線掃
眉梳+眉刷

每支由百多到百五元左右。
不過也有包括以上化妝掃、連蛋形粉樸和掃套的套裝。
而且只是 $490!!

某福就小小的敗了這支 Blending & Defining Brush。

天然毛製成, 毛質很不錯呢!

毛量也很足~

家中刷具不太多, 或是喜歡方便的懶人, 可以考慮入手! :p

總之...這次的新品都很推薦!!

BOURJOIS Black & Light全系列包括:
Khôl & Contour Shadow & Light
-11 Noir & Neige
-12 Gris & Pétale
-13 Brun & Caramel
-14 Marine & Dragée
-15 Kaki & Vanille
-16 Argent & Ebène
Ombres à Paupières Light
-01 un blanc doré effet perlé
-02 un bleu ciel effet givré
-03 un rose grisé effet poudré
Ombres à Paupières Intense - 10 Noir Fusain
So laque Ultra Shine
-28 Rose lounge
-30 Noir de chine
Sweet Kiss Naturel - 06 Rose tendre
Flower perfection foundation
Volume Glamour Ultra Care
Volume Glamour

全線門市和專櫃發售中~
快點去摸摸吧!

回覆 引用 TOP

原來鑽石山都有男,不過就唔知佢係咩啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yan012 於 2012-1-20 08:42 PM 發表

原來鑽石山都有男,不過就唔知佢係咩啦

好似得果2個ja wo @@

回覆 引用 TOP

雙頭eyeline pencil幾錢?@@

回覆 引用 TOP

$108~
同其他眼線筆一樣
引用:
原帖由 liszttt 於 2012-1-21 09:20 PM 發表

雙頭eyeline pencil幾錢?@@

回覆 引用 TOP

我買左進化版Touche Healthy Mix遮瑕筆..但佢遮得最好定係舊版遮得好d?
因為我買左番黎未用...仲用梗舊個支咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Wtf_Y 於 2012-1-22 01:52 PM 發表

我買左進化版Touche Healthy Mix遮瑕筆..但佢遮得最好定係舊版遮得好d?
因為我買左番黎未用...仲用梗舊個支咋
個人意見
舊版遮得好d但新版方便無咁乾

沿途幾多障礙, 埋頭撞向未來, 閉上呼吸跟你墮進深海...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]