• 瀏覽: 26,227
  • 回覆: 166
  • 追帖: 6
套掃好正好想買!!!
另外都好想買生果紅盒碎粉餅定亁粉餅丫!試過上手超正,唔知幾時減呢~~

引用:
原帖由 yanyi0611 於 2012-1-26 10:55 AM 發表
套掃好正好想買!!!
另外都好想買生果紅盒碎粉餅定亁粉餅丫!試過上手超正,唔知幾時減呢~~

如果係屈臣果隻特價就唔會咁快
但COUNTER有SET裝賣~

個set有D乜架?

引用:
原帖由 yanyi0611 於 2012-1-26 03:19 PM 發表
個set有D乜架?

HEALTHY BALANCE粉餅, TOUCHE HEALTHY MIX
另外果樣好似係濕粉黎 (HEALTHY MIX SERUM?), 唔係太SURE
總之係三樣底妝PRODUCT

thz 摩c
等我去專櫃睇睇先

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-25 03:43 AM 發表
花花要買set先得...

冇法架, 唯有落遮瑕架咋, 單靠粉唔係好得
試過了 都係遮唔到幾多 特別係黑眼圈
遮瑕 我打算買MUF (不過要SAVE下$$$先 )

引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-26 06:06 PM 發表

試過了 都係遮唔到幾多 特別係黑眼圈
遮瑕 我打算買MUF (不過要SAVE下$$$先 )
睇你用邊隻遮瑕啦
我以前多數會用調色base搽左眼位先上粉同遮瑕, 遮得好好多架
而家懶就多數就咁遮瑕算...-3-

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-26 09:43 PM 發表
睇你用邊隻遮瑕啦
我以前多數會用調色base搽左眼位先上粉同遮瑕, 遮得好好多架
而家懶就多數就咁遮瑕算...-3-
我冇用開BASE 就甘上粉@@"
我知有好多隻色 但唔知咩色岩自己

引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-26 09:45 PM 發表

我冇用開BASE 就甘上粉@@"
我知有好多隻色 但唔知咩色岩自己
其實for黑眼圈既調色base多數係淺黃或者橙

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-26 09:57 PM 發表
其實for黑眼圈既調色base多數係淺黃或者橙
OK~ 2隻色會呂會出黎效果唔同?
MEDIA又OK嗎?

BTW 我睇左MM既眼妝 好似淺色左D BO@@

引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-26 10:00 PM 發表

OK~ 2隻色會呂會出黎效果唔同?
MEDIA又OK嗎?

BTW 我睇左MM既眼妝 好似淺色左D BO@@
黃色係for啡色眼圈, 橙色係for瘀瘀地藍既眼圈
不過media冇出呢d色

係suppose to be淺色的

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-27 12:39 AM 發表
黃色係for啡色眼圈, 橙色係for瘀瘀地藍既眼圈
不過media冇出呢d色

係suppose to be淺色的
ERER...甘我又有黑眼圈 又有瘀瘀地 甘點簡好@@?
MM 甘邊隻開架有呢D BASE@@?

引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-27 12:47 AM 發表

ERER...甘我又有黑眼圈 又有瘀瘀地 甘點簡好@@?
MM 甘邊隻開架有呢D BASE@@?
我之前係用lavshuca同canmake的
驚買錯可以試淺黃色先, 呢隻色起碼唔會出事

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-1-27 12:53 AM 發表
我之前係用lavshuca同canmake的
驚買錯可以試淺黃色先, 呢隻色起碼唔會出事
OKOK 我會去睇下的..
BTW visee的E/S係咪好多閃粉的??
我正考慮緊買visee/ media的E/S

引用:
原帖由 hihibyebye886 於 2012-1-27 12:55 AM 發表

OKOK 我會去睇下的..
BTW visee的E/S係咪好多閃粉的??
我正考慮緊買visee/ media的E/S
係呀
但有啲係細shimmer 有啲係大粒閃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]