• 瀏覽: 10,117
  • 回覆: 86
今次返D野呢就唔多~
貼住少少圖先

等到頸都長, 終於都返左喇!!! ><

主要想睇既當然係眼影~!

一共出左5隻色
漸層色眼影盤, 方便易用~

架上面就有使用說明既圖解

今次既眼影盤取代左之前既Glossy Layered Eyes
一樣都有一格gel狀eye base用黎打底
妝感會帶點glossy, 用上基本既漸層色暈染法, 用起黎比較簡單, 但就可以自由調節顏色既濃淡, 做出唔同既妝效

試色~!

BE-1係自然柔和既暖調啡, 顏色非常百搭!
而BR-2就係帶少少金色同綠色既冷調啡, 感覺帶點性感

今次既GR-3色澤唔算太鮮明, 比較深沉, 有種冷豔感
PK-4雖然叫「可愛」, 實際上比較似啡紅色~ 感覺溫暖而且唔會難用

最後仲有PU-5!
隻色同之前既Chandelier Shine Eyes有d似...=3=
呢隻紫色配上銀色, 出黎效果帶灰藍, 感覺唔會太女人啊~
好靚, 亦都唔難carry呢!

全五盤既試色:

今次既眼影比之前既Gloss Layered Eyes要閃
但其實唔會太高調
有種「令令地」既感覺, 但唔係好閃爍bling bling既效果
而且加左eye base打底, 粉末都相當服貼, 顯色度都好唔錯

不過今次既定價要 $115...
貴左d囉= =
好在Fasio既眼影持久度不嬲都唔錯, 甚至比Kanebo系既KATE同Lavshuca有保證
而且今次出既色都好o岩新手!
所以都好值得考慮呢~

另外一樣新返既product, 就係新既2-way cake~!

Mineral Barrier Foundation同之前一樣, 出左5隻色
不過d色睇上去就同之前有d分別, 似乎冇咁黃! @@

Fasio既底妝不嬲都唔花巧
壓紋都係好平凡既LOGO一個 =3=

某福用過Fasio另一款既2-way
服貼度同妝效都令人十分驚喜!!
今次新既2-way都唔例外...

係乾既手背塗上幾層
d粉都係好貼, 妝感唔會太厚, 乾紋都唔會好現
超級自然!!
而且遮瑕度不錯~~
加上通過左美國FDA既80分鐘防水測試
就算流汗都唔駛擔心個妝會溶啊~

新2-way既定價係 $120 (粉芯)
比之前出既另一款平左 $5 @@
但就有咁樣既質素
真係好值得一試!!!

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
點解PU望上去好似藍色咁既
依加咁睇 be唔錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 `min 於 2011-9-9 17:59 發表

點解PU望上去好似藍色咁既
依加咁睇 be唔錯
PU 現實係幾紫的...

預告:20 星期後有Invisalign 隱適美report post

~Giorgio Armani Cosmetics Collector~

回覆 引用 TOP

個creamy base 幾防水喎, 我swatch 左上手之後返去用番梘洗手都洗唔甩哂個base 喎

預告:20 星期後有Invisalign 隱適美report post

~Giorgio Armani Cosmetics Collector~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chile 於 2011-9-9 06:09 PM 發表

PU 現實係幾紫的...

點解我覺得唔紫...
是咪我搽得唔好

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-9-9 18:16 發表

點解我覺得唔紫...
是咪我搽得唔好

咁梗係唔係姣婆紫果種啦...
只係同上次既PU 比, 今次個藍底唔算好藍啦...
上次係灰藍囉....

回覆 引用 TOP

sis,咁犧牲隻手擘呀?haha

而家見到隻綠色,心思思又想買埋添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Flamecat 於 2011-9-9 20:54 發表

sis,咁犧牲隻手擘呀?haha

而家見到隻綠色,心思思又想買埋添
佢成日都係咁

XD

犧牲小我(讚)

回覆 引用 TOP

mm ar
紫色e/s我唔揀了...

而家變咗要決定mascara

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chile 於 2011-9-9 06:11 PM 發表

個creamy base 幾防水喎, 我swatch 左上手之後返去用番梘洗手都洗唔甩哂個base 喎
但我試上手感覺幾油 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞千 於 2011-9-10 12:25 AM 發表

但我試上手感覺幾油 ...
佢唔係俾你單用㗎
唔會變成powdery嘅質地

回覆 引用 TOP

各位...知唔知邊度有得買呢個至新的E/S
我去過sasa, apita, 都冇呀....

回覆 引用 TOP

我仲未試
但見到價錢已經滅火了

沿途幾多障礙, 埋頭撞向未來, 閉上呼吸跟你墮進深海...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 superlover_min 於 2011-9-10 11:32 PM 發表

各位...知唔知邊度有得買呢個至新的E/S
我去過sasa, apita, 都冇呀....
屈人寺入面既架會有~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 niveus 於 2011-9-10 23:37 發表

我仲未試
但見到價錢已經滅火了
我都係
有D衝動試上眼然後睇佢易唔易溶

但恆隆間SaSa不能試!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]