• 瀏覽: 12,112
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
某福很喜歡近來流行的淡眼妝、重點唇的潮流。
只要轉換唇色和質地, 就可以配搭不同的造型, 超方便!
所以一支能夠做出強烈效果的睫毛液, 就變成不可缺少了!
只要有了它, 雙眼就很夠電~

最近試用的Maybelline Volum' Express Hypercurl (waterproof)~

眼尖的朋友可能已經發現, 瓶身的字體不同了!
不知道裏面使用的配方是不是也更新了?

淡眼妝的要點, 在於眼影的用色較淡; 而某福這次只是用眼線筆填滿了睫毛根部。
不過由於這支睫毛液擁有3倍濃密效果, 塗上兩層, 睫毛就已經超濃密又漆黑~
雖然濃密, 但依然根根分明, 好像戴了假睫毛一樣呢!!

某福的睫毛一向都是向下長的, 所以睫毛液的蜷翹度非常重要...><
雖然這支主打濃密效果, 但蜷曲度卻非常好! @@

意料之外的好用呢!!
因為舊版的Volum' Express Trubo Boost某福也有用過...但持久度不算太好呢.../_\
反而這支, 塗上後真的一整天都沒有塌過, 也不會掉屑屑的問題。

有預感今年夏天將被不斷寵幸.....

Maybellin的睫毛液一向便宜又好用, 十分推薦大家試試這支啊! \ ^0^ /

*~THANKS FOR READING~*
*~請留言 or 推推 支持一下~*

不好意思喇, 某福不會在這邊貼全妝了~
有興趣的朋友可以到我的BLOG看看

[url=http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&q=無名+fukfukfuk&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=e037d9d78f4f0317]>>CLICK TO FIND MORE<<[/url]

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
其實會唔會panda eyes lor~?
我之前用佢就擔心呢樣野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suechan0138 於 2011-3-23 04:12 PM 發表

其實會唔會panda eyes lor~?
我之前用佢就擔心呢樣野
我自己用就冇呢個情況
呢D其實好睇人@@

唯一可以講既係有晚我冇落妝訓...(唔好學)
起身佢係冇事的...

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-3-23 04:36 PM 發表

我自己用就冇呢個情況
呢D其實好睇人@@

唯一可以講既係有晚我冇落妝訓...(唔好學)
起身佢係冇事的...
wow ~
今日放工即刻飛去睇!!
等我試下我油眼點先~
bourjoris 波波e/s.....溶到.....阿媽都唔認得...
下次試下用eyeline pencil 打底先!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kMbB 於 2011-3-23 04:40 PM 發表

wow ~
今日放工即刻飛去睇!!
等我試下我油眼點先~
bourjoris 波波e/s.....溶到.....阿媽都唔認得...
下次試下用eyeline pencil 打底先!!
我唔係油眼啦...不過我有用過呢支肥仔既舊版Volum' Express Turbo Boost
果時日本果邊推到爆
其實效果濃呀, 分明呀呢d都ok
但佢係會dup的
比起呢支真係冇咁持久

e/s如果真係太易甩既, 最好加eye base打底啦

回覆 引用 TOP

呢支係咪都係溫水可以卸???

我好鍾意呢個系列既mascara

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hiraokayuuta 於 2011-3-23 04:56 PM 發表

呢支係咪都係溫水可以卸???

我好鍾意呢個系列既mascara

呢支唔係呀...
香港暫時得雙頭果支double stretch,同magnum super film可以用溫水卸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-3-23 04:53 PM 發表

我唔係油眼啦...不過我有用過呢支肥仔既舊版Volum' Express Turbo Boost
果時日本果邊推到爆
其實效果濃呀, 分明呀呢d都ok
但佢係會dup的
比起呢支真係冇咁持久

e/s如果真係太易甩既, 最好加ey ...
我本身d眼睫毛都算濃~
我對眼睫毛液要求唔高, 唔好小強腳,唔好溶,我就接受到ga la~
依家用緊max factor !不過搽得多幾層就變小強腳...要浸暖水好煩 -3-

咩eyebase? 我好易積線,用得??
個ba教我用eyeline pencil 打底先,不過未試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kMbB 於 2011-3-23 05:18 PM 發表

我本身d眼睫毛都算濃~
我對眼睫毛液要求唔高, 唔好小強腳,唔好溶,我就接受到ga la~
依家用緊max factor !不過搽得多幾層就變小強腳...要浸暖水好煩 -3-

咩eyebase? 我好易積線,用得??
個ba教我用eyeline  ...
max factor我之前都買過一支, 但好dup呀

如果暖水落既so far我試過得l'oreal金色果支係可以做到佢寫既效果+真係蜷=3=

e/s績線或者想佢顯色D都可以用EYE BASE打底架!
EYELINER你可以試左得唔得先, 唔得可以考慮EYE BASE喇~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-3-23 05:03 PM 發表

呢支唔係呀...
香港暫時得雙頭果支double stretch,同magnum super film可以用溫水卸
哎呀..我誤會左係肥仔個個系列tim XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-3-23 05:30 PM 發表

如果暖水落既so far我試過得l'oreal金色果支係可以做到佢寫既效果+真係蜷=3=

EYELINER你可以試左得唔得先,  ...
l'oreal??
有興趣tim..
不過之前敗左兩支肥仔了/_\

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hiraokayuuta 於 2011-3-23 05:31 PM 發表

l'oreal??
有興趣tim..
不過之前敗左兩支肥仔了/_\

咁你用埋先啦~
l'oreal呢支新野都未有折><
可能再等下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2011-3-23 05:30 PM 發表

EYELINER你可以試左得唔得先,  ...
maxfactor 我又冇dup唔dup wo...
可能我d眼睫毛用乜都dup...唔多覺...
甩得算小,已經好好la

星期6 我先試~ 平日番工唔可以化太濃 ><
而且我未試過濕用...會唔會好d 呢?

1 陣放工去間有齊bourjoris,gosh, maxfactor,may記,lorxxl,mj,fasio,kate果間屈記先~
我到時記低有咩特價再report

回覆 引用 TOP

支持MOS><
依個色好討好呀~~嵐嵐好鍾意桃紅色><! hehe
不過唔會買MAY記/__\"

養小動物前要考慮清楚 !
因為養小動物必定要陪牠們經歷生老病死,
小動物永遠最愛你。
人類可以有很多朋友
可是小動物的朋友只有你
牠們的家人亦只有你
所以牠們永遠最愛你。