• 瀏覽: 5,072
  • 回覆: 14
好久沒發穿搭文了耶~ XD
因為...很多時候明明穿好了卻又去了沒有連身鏡的地方...= =
(我家是沒有連身鏡的)
結果就沒拍到照片...

今年夏天承接上年的風潮, 連身長裙大為流行!
其實早在數年前, 已經很想買一條長裙了...
說起來, 大學的畢業典禮, 在長袍下穿的也是長裙呢!! XD (還襯了lace up boot!!)
當時找的可有夠辛苦! = =
還有就是, 某福一直偏愛古風的floor length長裙...
而市面上找到的, 九成九只及腳踝, 甚至在腳踝以上的長度...
所以挑來挑去, 還是買不下手...

直到上次去葵涌廣場~!!
遇上了這一條棉質印花長裙, 才終於下手買了第一條連身長裙~

印花tee                             旺角中心                       $30
棉質印花連身長裙           葵涌廣場                          $180
銀灰色高筒Levi's鞋         Mega Box Extravaganza      $???
Peach John Tote Bag    PJ Special (brand book)         $120

這條裙的印花不會太女性化, 而且顏色比較鮮明, 又是深紫底色, 即使是秋天也可以穿得到~
所以才放心在九月初的轉季前夕下手。=3=
其實本來是吊帶、低胸的款...不過胸我是一向沒有的。
而且配tee和converse款的鞋, 感覺比較休閒隨意~

本來是想把tee打結的, 可是不夠長/大...XD
所以只是在一邊扭緊再收起。
把tee弄短之後似乎比較好看~

秋天到了, 不知大家有什麼東西想買呢~?
服裝方面我暫時還沒有想買的, 不過嘛...Lace-up Boots有大流行的預感!!
總之就很想買靴子...><
還要買新包包啊......

*~每一個留言和推推都是我的動力,請多多支持~*

>>CLICK TO SEE MORE<<

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

支持返妳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2010-10-4 05:32 PM 發表

.....
秋天到了, 不知大家有什麼東西想買呢~?
服裝方面我暫時還沒有想買的, 不過嘛...Lace-up Boots有大流行的預感!!
總之就很想買靴子...><
還要買新包包啊......
支持MOS>w<~!!!!!
我都買咗2條長裙=]~
可惜....網上買衫既質素真係...
好似一著條帶會斷咁""
Lace-up Boots~大愛

我都係XD!!!
唔開心後更加想買野...
但可惜金錢早已散盡/______\

回覆 引用 TOP

我都散盡喇...囧
最近真係買得太多野...

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

支持下先
我都好多野想買

My blog,得閒上去坐下啦,thx...\^o^/
貪靚Pat部屋
☆°˙Patrickの部屋╱〞★

回覆 引用 TOP

我覺得件衫無咁花好睇d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siumanboy 於 2010-10-5 12:24 AM 發表

我覺得件衫無咁花好睇d
冇咁多件衫...將就下
This might not be the best but still, it's pretty good.

回覆 引用 TOP

葵廣野 夠平呀  但又唔似mk咁 咁差wor

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovecloudpig 於 2010-10-5 11:33 PM 發表

葵廣野 夠平呀  但又唔似mk咁 咁差wor
agree

回覆 引用 TOP

支持一下,好少人po 穿搭文已經!
最衰你件tee打唔到結,如果唔係一定會好好睇
多件vest,會唔會好d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kacarka 於 2010-10-7 07:12 AM 發表

支持一下,好少人po 穿搭文已經!
最衰你件tee打唔到結,如果唔係一定會好好睇
多件vest,會唔會好d?
我冇VEST呀
因為睇極都睇唔O岩
冇買到

回覆 引用 TOP

條裙好靚呀,著出來個效果好修長

我屋企都係無連身鏡!真係有 D 麻煩!

回覆 引用 TOP

sis好高

http://beebeeyu.tumblr.com

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moussaka 於 2010-10-7 03:20 PM 發表

條裙好靚呀,著出來個效果好修長

我屋企都係無連身鏡!真係有 D 麻煩!
冇連身鏡真係好煩
成日襯好左, 但著出黎又好似唔係果回事

sh_t

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tyaupa 於 2010-10-7 10:32 PM 發表

sis好高
我5呎3都未夠喎....

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]