停不了的紅唇.停不了的迷你B

停不了的紅唇.停不了的迷你B E-mail 此主題給朋友

復古的紅唇妝容最近非常流行~
而這股紅唇妝潮, 由冬季還會一直「紅」到快將來臨的夏天!
連平常最愛畫裸唇的日雜《ViVi》、《VoCE》等近期都出現了大量以鮮豔唇色為主的妝容...!
看來紅唇還會流行好一陣子呢......

一向走在流行尖端的BOURJOIS, 每季都會推出最流行的顏色和妝容。
這次也不例外, 發表了紅唇妝必備的六款新色唇膏--Sweet Kiss Les Rouges~!

全部都是緊貼流行的紅色系~! 是永不褪流行、經典、可精緻可隨意的紅色唇膏, 絕不能少而且使用了容易配襯的色調。
當然和Sweet Kiss系列的唇膏一樣, 除了擁有飽和的色澤, 還有輕盈的質感。唇膏也加入了天然堅果油(Argan Oil)和維他命E、C, 滋潤雙唇, 持久保濕。

BOURJOIS的唇部產品一向都是信心的保證 雖然唇膏都偏向啞緻或絲光妝效, 比不上日系的水潤, 但它的色澤再飽和也不會有裂紋、咀唇乾燥脫皮的問題!
很推薦大家嘗試哦~!
可惜我是屬於小咀一族, 畫紅唇妝好像畫來畫去都不好看.../_\
不然我倒是超級想試的!!!>< (有人可以建議我該怎麼畫嗎??????)

不久之前, BOURJOIS才推出了集美睫和護睫於一身的Volume Glamour Ultra Care。轉眼之間, 又要推出睫毛新品了~!
其實說是新品, 倒不如說是新版本吧...
這次推出的, 是以纖長為主的 Mascara 1001 Cils Black Quartz!!

和1001 cils一樣, 擁有專利的雙螺旋掃頭, 創造根根分明、完美纖長的效果。
不同的是, 這次睫毛膏中加入了礦物石英超濃黑色素, 令睫毛更明顯, 更黑更亮~!

大B的新品出不停, 連迷你B mini BOURJOIS也要推出新的Color Exciting眼影呢!
而且還一口氣推出了三十種顏色!!

無論是自然的大地色, 還是活潑的藍、綠色, 到甜美的粉紅都一應俱全!
雖然沒有資料看到確實的大小, 但某福估計應該和上次的胭脂膏差不多大小。
而且因為是壓成眼影餅, 用起來比之前推出的dose de nacres要方便很多!
至於質感嘛......就得看實物才能決定了。

以上的東西香港都還沒有, 有興趣的朋友請自行靠櫃查詢~!
我自己倒是對迷你B的新眼影非常期待呢![img][/img]><
看到這麼多漂亮的Color, 就覺得十分Exciting!! XDDD
希望價錢不要太貴吧.......

*~請留言 or 推推支持一下~*

>>CLICK FOR MORE ON MY BLOG!<<

連結:
Bourjois法國官網
mini Bourjois日本網站
(以上產品圖片來自Bourjois法國官網及日本mini Bourjois網站)

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
摩斯出post入黎支持下先
迷你B的新眼影好似好正咁喎@@
好多色都有興趣~

如果摩斯再開眼妝分享就好喇

btw,,原來fasio mascara 比kiss me更難落

回覆 引用 TOP

今次個紅色唇膏超靚,一定入
就係鐘意佢冇日系果種水潤又夠飽和
大b keep住出新野,完全唔同晒

回覆 引用 TOP

紅色唇膏好吸引......
不過我是黑肌所以到目前為止還沒有找到什麼紅可妝是黑肌人可以化的....

與今次的bourjois唇膏看來無緣了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bonnobon 於 2010-4-6 12:49 PM 發表

=[ 我懷疑香港唔會推出成個系列

❤ TRALALA  ❤ Jill Stuart ❤ Peach John

我的世界只會洋溢著可愛 ❤

回覆 引用 TOP

原來大B枝唇膏個樣有D似Dior

(請留意左下角)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AGNES`` 於 2010-4-6 12:48 PM 發表

摩斯出post入黎支持下先
迷你B的新眼影好似好正咁喎@@
好多色都有興趣~

如果摩斯再開眼妝分享就好喇

btw,,原來fasio mascara 比kiss me更難落
XDDD
冇錯!
所以最強既應該係...fasio!!!XDDDDDDDDDDDDDDD

眼妝我有架...但未有時間出...

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bonnobon 於 2010-4-6 12:49 PM 發表

唔keep住出新野
點氹到你地um錢買野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yvonnetong 於 2010-4-6 01:11 PM 發表

你指個紅唇唔會有晒咁多支?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yvonnetong 於 2010-4-6 01:11 PM 發表

未必架~
之前有d都以為佢唔會full line入
結果都係入晒~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boy123boy123123 於 2010-4-6 01:14 PM 發表

原來大B枝唇膏個樣有D似Dior
http://www.bourjois.fr/var/storage/images/catalogue/maquillage/collections/toutes_les_collections/sweet_kiss_les_rouges/collection_sweet_kiss_les_rouges ...
張相似咋
其實實物唔似架...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bonnobon 於 2010-4-6 02:33 PM 發表

你指個紅唇唔會有晒咁多支?
艾mean 那30個眼影..

我見到幾個顔色都唔錯

❤ TRALALA  ❤ Jill Stuart ❤ Peach John

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2010-4-6 02:35 PM 發表

未必架~
之前有d都以為佢唔會full line入
結果都係入晒~
SIS
請問你係咪用過sweet sweet 嘅嘢??
指甲油同化妝品好用嗎??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yvonnetong 於 2010-4-6 02:37 PM 發表

艾mean 那30個眼影..

我見到幾個顔色都唔錯
眼影泥泥去去都係呢d色嫁啦
都係看實物先知,色差很大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bonnobon 於 2010-4-6 02:51 PM 發表

眼影泥泥去去都係呢d色嫁啦
都係看實物先知,色差很大
XDDD 可以因為佢包裝的色可愛 XDD 所以吸引我...

佢嗰啲粉紅色系列好似ok

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。