• 瀏覽: 3,911
  • 回覆: 19
MAJOLICA MAJORCA!!
來變身可愛娃娃吧~!

之前介紹過MJ家今年春季新品, 大家有沒有去靠櫃看看?

這次非常幸運的從網站抽到了試用品~!!
有最新的睫毛膏「Lash Enamel Volume On」和眼影盤「Jeweling Eyes」~

首先在這裏感謝MAJOLICA MAJORCA大方送出試用品, 這次的睫毛膏可是我非常非常希望一試的呢!! ><
到手時試用品由半透明金色的MJ袋子放著。上面的絲帶印著品牌名稱。
雖然MJ是開架, 不過這些小小的細節可是大大加分呢~!

這次推出的眼影一共有兩盤, 我們可以選擇其中一款回去試用。
經過上次的手背試色...

選色變成了超頭痛的一件事! 囧|||
無論哪一盤都和想像中出入太大了......

在想爆頭之後, 終於決定要帶 PK722 酣睡娃娃回家。

你看! 它們是多麼的閃亮亮啊...!!

打開的樣子。這個和實品的色差最小。

CLOSE UP...粉質看起來挺細的。

其實我本來就已經屬於「睫毛條件好」的人, 加上很多時都會戴眼鏡, 所以睫毛膏都挑濃密型的。
MJ家的睫毛液一向是皇牌產品, 何況它這次推出的是主打超濃密效果的睫毛液!
所以到手後第二天就馬上把它拿出來用了~~~
不用尤自可, 一用......我想...
我有少少鍾意左佢!!

素眼:

雖然睫毛長而且挺密的, 但卻超下垂...囧
即使夾了睫毛, 但蜷度也維持不了多久。而且睫毛實在不夠粗啊...(淚)

這次的新睫毛液採用了新的W梳形刷頭, 更有疏密之分。(詳細介紹看這邊)

我的使用方法和官方的有一點分別。
首先, 用密那邊。

睫毛馬上有自然濃密感! 蜷曲度明顯了, 而且睫毛變得有存在感了~

然後呢, 用疏的那邊再塗一層。
睫毛變粗了!!!

跟著再用密的那邊...把睫毛梳開。
洋娃娃般的上睫毛完成~! 好電哦~~~

跟著再把梳子上剩下的睫毛液拿來塗下睫毛。
因為我的下睫毛本來已經超長...用密那邊, 才不會太誇張。要再誇張一點的就用另一邊。

完成~!! 真的超像假睫毛耶!!而且眼睛看起來又大又圓~
好像畫了眼線一樣!!

基本上只要把睫毛塗成這樣, 加上Milliyah式的娃娃腮紅和淡粉紅的唇蜜...
就可以打造出超可愛的娃娃妝!!

眼影盤方面~ 我挑的是PK722 酣睡娃娃。
就是看了這張DM圖, 讓我好生火!!

眼影的顏色真的很像糖果!>////<
(我居然想起芭蕾舞《胡桃夾子》的糖梅仙子Sugar Plum Fairy...!)
好想咬一口啊...

試上眼, 顏色和DM上的差別還滿大的...囧
雖然發色淡淡的, 不過左上那格真的好閃亮~
其實這不是我的第一盤Jeweling Eyes。
它們左上那格都很閃亮, 發色都是淡淡的。不過說到持久度倒也不錯, 也不太飛粉。
比較適合日妝。

總評!!

Lash Enamel Volume On
濃密度十分好! 色澤超濃黑, 真的可以塗出不輸假睫毛的濃密感!
蜷翹度佳, 整天都不會塌
根根分明不糾結~
整天不暈, 就算大哭也完全沒問題!!
使用卸妝油也可以卸除, 不太難卸
包裝很好看~~
梳子型的設計超 容 易 弄髒眼皮...這可不是我第一款梳子型的睫毛膏, 卻是最最容易沾到眼皮的一款!
要重覆塗上非常花時間, 而且塗的多就容易出現蟑螂腳, 要用睫毛梳幫助梳開
新開時比較慢乾

Jeweling Eyes PK722 酣睡娃娃
持久度不俗
不太飛粉
包裝真的很漂亮!!
發色太淡, 比較容易出現拋拋眼, 也須要外加眼線
上色時有亮片掉落的問題

這次的睫毛液要不是會弄髒眼皮, 可是會深得我心的

現在嘛...還是把它排在Fasio的後面。XD
至於眼影盤就感覺普普...畢竟它的發色真的太淡了!

呼~~~!
終於打完了...

喜歡的話不,要忘了...

*~ 請留言or 推推支持一下~*

CLICK TO GOOGLE FOR MORE!

連結:
MAJOLICA MAJORCA日本官方網站

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
熱賣及精選
多謝分享 ,有無眼妝圖丫?定係睫毛O個張已經搽左?

引用:
原帖由 雁* 於 2010-2-28 02:34 AM 發表

多謝分享 ,有無眼妝圖丫?定係睫毛O個張已經搽左?
please click the google link

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
樓主化得好靚呀~
mj mascara 真係好好用,,
不過用過 maybelline 既 cat eyes 之後,, mj 就有地位不保既危機

thx for sis sharing!!!^_^
我之前都想買佢呢隻e/s
但聽完你講..我諗我唔會買=.=

MJ E/S一直都唔係我心水

我一向都用開MJ的MASCARA..... ...一見新野就買左支...

但我唔知係咪自己唔太識用梳型刷頭,....覺得搽出黎效果係痴埋一齊....

第一次以為自己搽得太多....之後試左兩次都係咁.... ..

但我用MAY記的CAT EYE又唔會咁WO... ..

引用:
原帖由 餵小姐 於 2010-2-28 06:14 PM 發表

我一向都用開MJ的MASCARA..... ...一見新野就買左支...

但我唔知係咪自己唔太識用梳型刷頭,....覺得搽出黎效果係痴埋一齊....

第一次以為自己搽得太多....之後試左兩次都係咁.... ..

...
你係咪"Z型"咁上MASCARA?
咁樣會易痴埋嫁,
我係向上搽向上搽..咁就冇痴埋啦..
你可以試下

引用:
原帖由 mint1219 於 2010-2-28 06:21 PM 發表

你係咪"Z型"咁上MASCARA?
咁樣會易痴埋嫁,
我係向上搽向上搽..咁就冇痴埋啦..
你可以試下
我係向上搽架啦.... ....唔想浪費左支MASCARA...

怎麼覺得mascara不是想像中的強

我都好同意你講的:
mj眼影盤色很淡,又會有閃粉飛出.(keep 吾耐).
所以一向都冇買到, 其它上架日系眼影仲好過佢.

引用:
原帖由 jessiedevil 於 2010-2-28 01:17 PM 發表

樓主化得好靚呀~
mj mascara 真係好好用,,
不過用過 maybelline 既 cat eyes 之後,, mj 就有地位不保既危機
maybelline cat eyes易上手好多
我都有一支

引用:
原帖由 餵小姐 於 2010-2-28 06:14 PM 發表

...
佢呢支你搽果陣要快手少少
因為佢一乾就好難梳開架喇
如果你跟佢盒後面個說明既, 用完疏果邊搽要即刻用密果邊梳開
由根部開始向上好輕咁掃
同埋佢擰開一抽出黎幾多就幾多, 唔好貪心攞太多
太多都會易d痴埋架

你可以教我點影眼睛嗎??

Zoom 太近會變懞

太遠又唔夠清

又唔可以開閃光燈

我用Digital Camera 的

thX

haa, 我同個fd都訂左一枝
搽完之後個effect 勁到呢...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]