• 瀏覽: 8,250
  • 回覆: 71
  • 追帖: 1
在新的一年, FASIO也踏入10週年了!

更首次起用了男性代言人--松本潤, 伙拍日雜《Non-no》模特兒 矢野未希子 拍攝新一輯的廣告。

廣告非常有趣哦~!
CHECK ->
http://www.youtube.com/watch?v=LmKNOlH_bQA&feature=related

一望而知, 這次FASIO的主打商品, 就是潤手中的睫毛膏~!

Magna Plus Hyperstay Mascara (Curl Volume)

配合了高附著力的Magna Plus polymer, 即使不重覆塗刷, 也可以造出具存在感的睫毛
而volume lush polymer在重覆塗抹下, 則可以造出前所未有的濃密效果
它的powerful catch curve comb type睫毛梳讓睫毛膏均勻附著於睫毛上, 梳出根根分明的睫毛。
加上Curl set polymer讓睫毛持續蜷翹~
強力防水、防淚、防汗、不暈染功能, 就靠複合micro multi-screen polymer違成。

Magna Plus Hyperstay Mascara (Curl Long)

配合了高附著力的Magna Plus polymer, 即使不重覆塗刷, 也可以造出具存在感的睫毛
配方平衡了Long lush fiber和 Lightening fiber, 重覆塗刷, 可令睫毛達到超增長效果
它的powerful catch curve comb type睫毛梳讓睫毛膏均勻附著於睫毛上, 梳出根根分明的睫毛。
加上Curl set polymer讓睫毛持續蜷翹~
強力防水、防淚、防汗、不暈染功能, 就靠複合micro multi-screen polymer達成。

除了以上兩款睫毛膏, 也推出了新的四色眼影盤~!
兩種明亮色 + 兩種陰影色 描繪出深邃立體效果。

雖然...老實說都是些老梗漸層色...
不過看起來和上年春夏的色彩比起來要較為實用好搭(就是容易carry喇)。

Shadow Trick Eyes
(包裝好有KATE的fu...= =|||)
Lightening pearl混合了帶出自然明亮感的銀珍珠和發出美麗光芒的玻璃珍珠; 均勻的光澤帶出眼睛的明亮立體感。
Shading pearl襯托出眼影的顏色眼睛深邃度
實現濕潤貼服輕柔好推的感覺。
高度透明細緻的粉質, 突顯珍珠光芒。

官網上的妝容~

BR-1

BL-2

BR-3

BR-4

PK-5

暫時最感興趣的是GR-4PK-5~~
這次藍色和綠色盤的顏色看來飽和度不會太高, 比較暗沈, 很配偏黃的亞洲人膚色。
粉紅色看起來也很實用, 不會有泡腫感也不會太娃娃~
雖然老梗, 卻很實用!

非常期待它們來港呢!!!!!  >w<

那麼, 你又喜歡哪一盤??

*~請推推 or 留言支持一下~*

更多關於FASIO:
好動女孩FASIO fukfukfuk

連結:
FASIO日本網站
(以上產品及描述皆使用音譯, 或非正式名稱; 圖片皆來自FASIO日本官網)進入香討影片區

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
熱賣及精選
未希子哦^^~
小妹有睇開non-no..
佢係我鍾意既model之一

藍色果盒影影幾靚@u@~

mascara個packing幾靚喎

北山瑞穗
Kitayama Mizuho
引用:
原帖由 babycat0413 於 2010-1-25 02:29 AM 發表

未希子哦^^~
小妹有睇開non-no..
佢係我鍾意既model之一

藍色果盒影影幾靚@u@~
今次藍同綠都好似幾ok

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
cm好有趣!!!潤好像一個執事啊(大愛)
聽佢講個句"我知道了(?)"我就心動了!!
粉紅色眼影感覺還不錯

藍色同粉紅色都好正
唔知到時香港會賣幾錢
價錢ok既話試下買盒粉紅色挑戰下女性化既妝

CM感覺唔錯, 但是E/S 的色無咩特別, 粉紅色是OK, 以前試過MJ的, 化完有D 浮腫........

嘩 個mascara燒著左我唔知好唔好用呢

綠色果set眼影幾靚呀

怪你過份著迷
引用:
原帖由 very_vera 於 2010-1-25 08:19 AM 發表

cm好有趣!!!潤好像一個執事啊(大愛)
聽佢講個句"我知道了(?)"我就心動了!!
粉紅色眼影感覺還不錯
10週年搞鋪勁既
請潤做代言真係好有話題性~~

引用:
原帖由 gac74618 於 2010-1-25 09:54 AM 發表

藍色同粉紅色都好正
唔知到時香港會賣幾錢
價錢ok既話試下買盒粉紅色挑戰下女性化既妝
我估都係under $100
FASIO出既野唔係咁貴~
上次已經叫加左價, 而家同lavshuca、KATE差唔多

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2010-1-25 02:04 PM 發表

我估都係under $100
FASIO出既野唔係咁貴~
上次已經叫加左價, 而家同lavshuca、KATE差唔多
仲平過Relvon喎

怪你過份著迷
引用:
原帖由 himawari666 於 2010-1-25 12:18 PM 發表

CM感覺唔錯, 但是E/S 的色無咩特別, 粉紅色是OK, 以前試過MJ的, 化完有D 浮腫........
MJ果隻...係咪Jewel Eyes果隻?
果個系列兩盤都有d危...同埋太閃喇
但FASIO呢個d色睇上去偏beige色, 同埋佢d野都唔算太閃
應該會好d

個cm好攪笑呀!
d 產品幾吸引ga wor~

引用:
原帖由 YMP15 於 2010-1-25 02:16 PM 發表

個cm好攪笑呀!
d 產品幾吸引ga wor~
今次個cm真係好正~
如果想了解多d fasio, 可以click下#1個link

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]