• 瀏覽: 3,695
  • 回覆: 17
想不到我居然被M.A.C燒到了...

在云云品牌中, M.A.C眾所皆知是出限量出得最多, 出得最密, 而且次次精美次次燒...

可我就是對它沒興趣。=3=
在此之前, 只是買過 M.A.C x Dresscamp的彩妝盤。

M.A.C的廣告DM一向拍的很有藝術感, 都非常漂亮。不過也不足夠我為它動心。
這次也不例外。

我承認我偏愛紫色... 但這不是原因。
讓我「淪陷」的是DM上的這張圖...

不要問我為什麼, 我也不知道... 囧|||
總之, 看了就很升火...
可能是因為沒看過M.A.C推出這種可愛系的包裝...也可能是因為圖拍的美...(而且是紫色...)
總之感覺很微妙說... =3=''

4號晚上, 我收到了M.A.C寄來的DM...
終於...! 讓當時已經決定收手不再敗的我, 決定在5號發售日去衝櫃!!

呃...覺得自己簡直是瘋了。囧|||

本來說只是衝著有波點的彩妝盤而來, 誰知道在櫃上試了一輪之後, 竟然神推鬼使的又敗了一個同系的礦物眼影...|||OTL
真是要破產了....

挑來挑去, 本來比較想要買眼影盤, 結果因為包裝而要了頰彩盤。
明明覺得藍綠色最美, 結果卻不知道為什麼會要了金紫.....................

M.A.C的09年holiday collection已在11月5 號開始在各專櫃發售咯~!
現在在櫃上買滿 $480 送修眉服務, 滿 $1000會有試用品~
有些顏色已經開始出現售完的情況, 還沒看的話就要把握機會快點衝了! >w</

*~請推推支持一下~*

連結:
M.A.C 官網

詳細的圖文請到 google 搜尋
fukfukfuk 無名

世上膠人何其多 你又小得幾多個

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
熱賣及精選
我都有望佢d眼影..但D色唔吸引..就冇買LU

世界那麼大,我想去看看。
每一趟旅遊,都為了認識另一個自己,我要繼續走下去,不想到走不動的時候才後悔當年沒有去要走的路。
一直想去流浪一段日子,向未知出發,對世界充滿好奇,是既勇敢又愛流浪的小女孩。
引用:
原帖由 可兒 於 2009-11-7 01:03 AM 發表

我都有望佢d眼影..但D色唔吸引..就冇買LU
我都真係唔知點解會買...囧|||

"Beauty has a lot to do with character." - Kevyn Aucoin
引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2009-11-7 01:17 AM 發表

我都真係唔知點解會買...囧|||
我化妝重點係放係眼線同假毛.....眼影...普通就OK..............D色咁得別我都唔識襯
同埋我黑..襯唔起

世界那麼大,我想去看看。
每一趟旅遊,都為了認識另一個自己,我要繼續走下去,不想到走不動的時候才後悔當年沒有去要走的路。
一直想去流浪一段日子,向未知出發,對世界充滿好奇,是既勇敢又愛流浪的小女孩。
點解香港真係入咁少貨?!
我喺加拿大賣左都ok耐都重有大把貨
不過經過左好多次都未去到令我想買既位
成日想買掃都同d fd互寸
"你屋企要咁多掃黎做咩"就走人

E~
我上次係MORE見到有隻深藍色架好似
但個網又冇GE....
等我今日去睇下先~~~

有事請留言,我會盡快回覆的...
我今日出mac試咗呢個range嗰隻blush,靚到呢

不過我限咗自己唔可以即日買野 ,所以我聽日先再去買

引用:
原帖由 wideeyes 於 2009-11-7 11:15 AM 發表

琴晚落mk行街~都特登唔行seibu~
因為知自己一行就會想買~
魔C~你粒眼影好靚 幾時試上眼比大家睇
今次MAC 呢批野~STYLE同平時好唔同~
我鐘意之前D PACKING多D
我未諗到幾時可以用~_~

其實我收到個廣告果陣都好想買....
我好似樓主咁...好鍾意紫色嫁....本身又冇紫色眼影collection
不過最後都忍手冇去買.....因為我知道自己去到實會破產....
雖然好鍾意...但都冇比自己行過去呀....
因為我睇親實燒死自己

引用:
原帖由 fergie_shan2006 於 2009-11-7 11:57 PM 發表

我剛剛出左糧,所以都燒著左~~
我買左set掃(有輪廓掃果set)同埋e/s (紫色)
唉... 咁就燒著左~~
呃...
其實想講bad news你知...
M.A.C果d mini掃, 質地同大枝既差好遠...

幾錢哇?

引用:
原帖由 fergie_shan2006 於 2009-11-8 01:53 PM 發表

樓主,好多sis 都講過,不過今次佢出既set 都令仔既~~
況且有d掃我想用但係要我單枝買又會好肉痛~~ 平平用下囉~~
咁你唔太mind既都冇所謂既
話晒呢d細細支都方便用丫嘛~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]