標題: 層樓寫左女朋友個名 [打印本頁]

作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-29 12:22

幾年前朋友介紹左個荀盤,因為日後仲想置業,所以好趕急情況下落左女朋友名首期供樓所有錢都係我出,我地一齊同居,佢有時就買下日用品咁

之前疫情好多時佢都冇工開,係屋企訓到下午,我就負責搵錢
一齊左9年,以前都ok,但而家已經對佢冇乜感覺,我哋好早拍拖已經同居,冇晒激情,連搞野都冇搞,而家想分手又處理唔到層樓
佢又成日轉工,放假就帶班朋友上黎屋企開party,已經聽過有人教過佢,如果有咩事賤賣左個單位而家好似被人鏈住個春袋咁,

佢淨係識扮到靚一靚去玩,放上ig,去飲酒
根本唔係我理想老婆,我真係唔想咁樣對住佢一世

自己當時on9用左佢個名,d朋友仲問我地幾時結婚,結婚仲要被攞正牌分身家就慘,
搞到兩頭唔到岸

作者: sugar12     時間: 2023-1-29 12:30

笑左
作者: A-Dolphin     時間: 2023-1-29 12:33

賣樓一人一半,既然感情淡咗分手係冇辦法,我估佢都係等你出聲分錢
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-29 12:34

引用:
原帖由 A-Dolphin 於 2023-1-29 12:33 發表
賣樓一人一半,既然感情淡咗分手係冇辦法,我估佢都係等你出聲分錢
我哋未結婚,同埋買呢層樓佢一蚊都冇出過,而家就係驚一講分手,佢賣左層樓袋錢
作者: A-Dolphin     時間: 2023-1-29 12:38

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 12:34 發表

我哋未結婚,同埋買呢層樓佢一蚊都冇出過,而家就係驚一講分手,佢賣左層樓袋錢
你最好有證明所有錢係你出嘅,包括供樓嘅單據、首期嘅單據、銀行戶口嘅支出,搵律師或者仲裁員傾一傾,如果可以同你女朋友協議到就最好,律師費都慳返
作者: stanthony     時間: 2023-1-29 12:43

唔好供,一拍兩散。

財到光棍手,你無可能從女友手上收番。
你當日決定用你女友名就定左結局。
風險從來存在,而家情況算投資失利,損手離埸。
作者: sugar12     時間: 2023-1-29 12:51

層樓只有女友名,無你名??有無咁搞笑
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-29 15:48

引用:
原帖由 sugar12 於 2023-1-29 12:51 發表
我都知太on9,因為當時冇諗太多,諗住大家都有個信任
作者: 虎門叮噹     時間: 2023-1-29 16:00

即刻去注册
作者: 卜卜星     時間: 2023-1-29 16:08

只要你有证据你比钱的点都有份。。。不过你系一个on9仔。。
作者: 電梯冰凍的高峰     時間: 2023-1-29 18:07

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2023-1-29 16:00 發表
即刻去注册
注册死得仲快,結左婚分得仲多。
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-29 19:37

引用:
原帖由 A-Dolphin 於 2023-1-29 12:33 發表
佢一路有迫婚,唔覺得我地會分手…
作者: A-Dolphin     時間: 2023-1-29 20:44

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 19:37 發表

佢一路有迫婚,唔覺得我地會分手…
最好大家講清楚囉,你女朋友跟咗你咁耐,分一份都好應該,另外唔啱就唔好再拖,浪費佢啲青春
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-29 20:47

引用:
原帖由 A-Dolphin 於 2023-1-29 20:44 發表

最好大家講清楚囉,你女朋友跟咗你咁耐,分一份都好應該,另外唔啱就唔好再拖,浪費佢啲青春
平時所有野已經係我出晒,佢自己搵錢都係自己洗,我唔洗佢出
咁你認為分一份應該係點計?難怪香港地做女人咁著數,買樓結婚比禮金乜都係男人出晒錢
作者: A-Dolphin     時間: 2023-1-29 21:53

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 20:47 發表

咁你認為分一份應該係點計?難怪香港地做女人咁著數,買樓結婚比禮金乜都係男人出晒錢
係咁架啦,香港地男人要大方啲,男人玩到60有錢仲有女埋身,女人比咗最好既20年時間你,當比錢買都要嘅
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 00:21

引用:
原帖由 A-Dolphin 於 2023-1-29 21:53 發表

係咁架啦,香港地男人要大方啲,男人玩到60有錢仲有女埋身,女人比咗最好既20年時間你,當比錢買都要嘅
我都好大方架啦,咁多年飲飲食食,住,旅行都係我出,包包都買左幾個,呢d都可以嘅,自己有能力咪盡做
只係呢次真係頭痕,講緊係幾球,如果係值得又有咩所謂,因為呢幾年慢慢對佢無晒感覺,佢又連少少都冇付出過,淨係旨意我
佢成日要活在當下,吃喝玩樂,影靚相放上網,
帶朋友上黎show off
如果佢係有心想組織家庭,點解唔可以擺個心出黎,
儲下錢,plan下將來計劃,
咁樣就算要分返份都冇問題
我做野好忙好大壓力,都係想生活好啲,而家好似養緊個女咁….
作者: 瑤瑤Yeung     時間: 2023-1-30 01:23

你好大機會拎唔返? 你同佢一齊咁多年佢係點嘅人都清楚
作者: 上帝揀作神仙居

作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 09:05

引用:
原帖由 瑤瑤Yeung 於 2023-1-30 01:23 發表
你好大機會拎唔返? 你同佢一齊咁多年佢係點嘅人都清楚
啱啱一齊嗰時我搵得唔多,大家都好慳,慢慢工作越嚟越順利,佢就越嚟越大洗
作者: mooktszli     時間: 2023-1-30 09:26

四個字:及時止損。
即然你對佢已冇晒感情,都唔會娶佢,就唔好再拖。至於層樓,始終佢都係果時同你一齊捱過,好好哋同佢商量,買咗後,最壞打算係一人一半。
作者: armking96     時間: 2023-1-30 10:34

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 12:22 發表
幾年前朋友介紹左個荀盤,因為日後仲想置業,所以好趕急情況下落左女朋友名首期供樓所有錢都係我出,我地一齊同居,佢有時就買下日用品咁

一齊左9年,以前都ok,但而家已經對佢冇乜感覺,我哋好早拍拖已經同居,冇晒激情,連搞野都冇搞,而家想分手又處理唔到層樓
佢又成日轉工,放假就帶班朋友上黎屋企開party,已經聽過有人教過佢,如果有咩事賤賣左個單位 ...
唔好話女朋友啦就算兩兄弟夾份買咗層樓都麻撚煩啦
作者: 做乜很     時間: 2023-1-30 10:43

引用:
原帖由 stanthony 於 2023-1-29 12:43 發表
唔好供,一拍兩散。

財到光棍手,你無可能從女友手上收番。
你當日決定用你女友名就定左結局。
風險從來存在,而家情況算投資失利,損手離埸。
斷供嘅話,佢條女咪即刻賣樓cash out囉
作者: 做乜很     時間: 2023-1-30 10:45

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 20:47 發表

算吧,已出之財。你學精咗將來做番醒目仔咪又係一條好漢囉。爽快啲解決吧
作者: ctchan20f     時間: 2023-1-30 10:55

個單位如果首期、月供都是樓主提供,雖然單位的擁有者的名字不是樓主,單位都應該屬於樓主,找律師處理吧!
作者: 笨豬傻咪     時間: 2023-1-30 11:04

睇黎樓主做得咁傻既行為
都唔會keep住呢層樓所有首期及其他支出既單據
作者: testoklee     時間: 2023-1-30 11:19

邊個多現金既咪要埋個份囉
作者: YFC07     時間: 2023-1-30 11:34

中出即飞!
作者: 匯聚良友     時間: 2023-1-30 11:39

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 12:22 發表

佢又成日轉工,放假就帶班朋友上黎屋企開party,已經聽過有人教過佢,如果有咩事賤賣左個單位 ...
豪氣啲
呂麗君同大劉分手
攞咗20個億
你比層樓比條女
好閒啫
作者: noel2046     時間: 2023-1-30 11:44

層樓有佢嘅名法律上來講佢有份,有冇出錢唔關事
作者: 新奇新穎的葫蘆     時間: 2023-1-30 11:57

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 15:48 發表

我先講對唔住。但你真係好撚on9
作者: keikei97     時間: 2023-1-30 12:03

9年過去左先至話唔係理想老婆,就算佢點唔好,佢最靚既9年青春都比左你,你又點賠比人?
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 12:11

引用:

睇你應該係渣男, 條女用咗最寶貴嘅青春跟咗你九年,而家食厭咗就想攞返個成本,我支持條女賣咗層樓,一毫子都唔俾返你
作者: ep905     時間: 2023-1-30 12:25

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 15:48 發表

講到錢銀有時候連父母都要計清楚,吾講佢只係你條女未有注冊結婚
作者: 後生族     時間: 2023-1-30 12:34

攪左9年野 ,唔駛俾返錢牙..
作者: kan911031     時間: 2023-1-30 12:45

落左女朋友名首期供樓所有錢都係我出
老婆就落佢名 女可以成日換 點會落佢名架
你好天真 好傻
作者: 韭菜切割師     時間: 2023-1-30 12:49

即刻註冊結婚,1年後離婚,所有資產每人1半,包括債項!
作者: 陽光天真的嬌     時間: 2023-1-30 13:33

引用:

你越諗埋一邊越辛苦,話哂一齊九年,點都要有d 責任。諗真d 佢又唔係做錯左野,同佢傾下睇下佢咩口風先la
作者: 陽光天真的嬌     時間: 2023-1-30 13:34

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 00:21 發表

我都好大方架啦,咁多年飲飲食食,住,旅行都係我出,包包都買左幾個,呢d都可以嘅,自己有能力咪盡做
只係呢次真係頭痕,講緊係幾球,如果係值得又有咩所謂,因為呢幾年慢慢對佢無晒感覺,佢又連少少都冇付出過,淨係旨意我
我做野好忙 ...
佢知唔知先😶 定你一路只係黑面?
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 13:38

引用:
原帖由 陽光天真的嬌 於 2023-1-30 13:33 發表

你越諗埋一邊越辛苦,話哂一齊九年,點都要有d 責任。諗真d 佢又唔係做錯左野,同佢傾下睇下佢咩口風先la
其實我係想大家和平分手係最好,不過佢有朋友曾經提議過,如果有咩風吹草動,佢就賣咗層樓袋錢,
雖然講緊大家一齊咁多年,
都好似家人咁,但係最後如果處理得唔好就好麻煩㗎啦,我當然想大家都好,我亦都唔介意俾錢佢,可能幾十萬都ok,但始終講緊幾百萬,都係我自己辛苦搵返嚟
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 13:40

引用:
原帖由 陽光天真的嬌 於 2023-1-30 13:34 發表

佢知唔知先😶 定你一路只係黑面?
有去傾過叫佢搵工,儲錢,一齊分擔家務,
但係佢好似越嚟越懶散,又同啲friend講到我好有錢
佢根本就係想過公主生活,而唔係ready想成家立室,就算結婚都係我一個人儲錢,我一個出晒,咁我寧願拍拖算
作者: pedro45     時間: 2023-1-30 13:44

引用:

你可以:
話有個好好的做生意機會,要賣樓套現做;
或你想移民,要賣樓。
睇吓佢點反應先。
作者: ccwai6600     時間: 2023-1-30 13:45

最好揾個律師問清楚
作者: Happyone     時間: 2023-1-30 13:53

你叼左人地九年,一句無感覺就算數?感情係兩個人的事,你無責任?
賣樓就分錢啦,扮Q曬嘢,做乜嘢都有成本同後果的!
作者: Cheung952701     時間: 2023-1-30 13:54

引用:

點證明樓係你既?人哋同你咁耐,其他嘢唔講,果層樓最少分一半喇
作者: 油站粗野的妹頭     時間: 2023-1-30 13:58

買同供都係你,突然間講分手佢會唔會反轉豬肚就係屎?同埋你話佢都逼婚,你依家先話分手真係會好嬲架
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 14:24

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2023-1-30 13:58 發表
買同供都係你,突然間講分手佢會唔會反轉豬肚就係屎?同埋你話佢都逼婚,你依家先話分手真係會好嬲架
咁如果一路拖住,到佢35,36我先話唔會結婚咁樣咪仲衰
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 14:27

引用:
原帖由 keikei97 於 2023-1-30 12:03 發表
9年過去左先至話唔係理想老婆,就算佢點唔好,佢最靚既9年青春都比左你,你又點賠比人?
咁我都一樣有付出青春,而且大家有冇睇內文,
而家連搞野都唔比搞,我要自己喺房打飛機。
番屋企對我都呼呼喝喝
作者: keikei97     時間: 2023-1-30 14:29

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 14:27 發表

番屋企對我都呼呼喝喝
男人付出成本就唔係計青春既,不過既然咁唔鍾意咪攞出黎同佢傾吓
作者: 油站粗野的妹頭     時間: 2023-1-30 14:34

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 14:24 發表

咁如果一路拖住,到佢35,36我先話唔會結婚咁樣咪仲衰
個問題唔係年齡問題,係佢已經當左結左婚,之後你又無否認
作者: 酒店純情的魚蛋     時間: 2023-1-30 14:48

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 14:27 發表

番屋企對我都呼呼喝喝
樓主唔on居都on居左,落兩個人名就正常啫,自己咁辛苦比首期,供樓⋯⋯層樓無名?惟今之計要取巧d方法,你同佢講要搞生意或換樓,lam掂佢賣左層樓變現金先,再想辦法令佢嘔返d現金出嚟,到時好好哋比番3,40萬佢生活啦,就算證明到層樓係你比首期同供,打官司要返層樓都要幾年時間同一筆可觀律師費啦,你自己死蠢又要變心,承擔吓後果啦,你宜家同條女反面,你仲死得快d,一無所有😢
作者: kuyski

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: vivabarca     時間: 2023-1-30 15:01

條女都幾狼
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:05

引用:
原帖由 酒店純情的魚蛋 於 2023-1-30 14:48 發表

樓主唔on居都on居左,落兩個人名就正常啫,自己咁辛苦比首期,供樓⋯⋯層樓無名?惟今之計要取巧d方法,你同佢講要搞生意或換樓,lam掂佢賣左層樓變現金先,再想辦法令佢嘔返d現金出嚟,到時好好哋比番3,40萬佢生活啦,就算證明到層樓係你比首期同供,打官司要返層樓都要幾年時間同一筆可觀律師費啦,你自己死蠢又要變心,承擔吓後果啦,你宜家同條女反面,你仲死得快d,一無所有😢
多謝你認真回覆,當然我梗係有證明係我供我俾錢,同埋都有喺律師樓簽咗授權,我都可以買賣,問題係驚佢搶先一步,同埋搞到最後要不歡而散,最好就係可以冷靜解決件事
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 15:16

引用:

你又真係蠢咗, 依家女人好恐怖
我老婆未婚時對媽子好好, 而媽子有物業(3房私樓)
老婆成日游說媽子將層樓轉我名, 媽子唔肯, 老婆開始對媽子單單打打及黑面!
我知我老婆咩計劃, 佢想媽子物業轉我名, 甘我名下財產佢分一半。
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 15:19

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 12:11 發表

睇你應該係渣男, 條女用咗最寶貴嘅青春跟咗你九年,而家食厭咗就想攞返個成本,我支持條女賣咗層樓,一毫子都唔俾返你
男人冇青春? 得你女人有?
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:22

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 15:16 發表

你又真係蠢咗, 依家女人好恐怖
我老婆未婚時對媽子好好, 而媽子有物業(3房私樓)
老婆成日游說媽子將層樓轉我名, 媽子唔肯, 老婆開始對媽子單單打打及黑面!
我知我老婆咩計劃, 佢想媽子物業轉我名, 甘我名下財產佢分一半。
真係好多原因令我心淡架。
佢有親人做保險然後佢叫我幫襯,我有個budget,上到佢先知原來佢吹到我一年搵幾百萬,搞到佢家人以為我撈得好掂,sale我買啲貴儲蓄plan,
我唔買條友仲寸9我,我都呑左佢
其實好多事搞到我心灰意冷,而且我出面都無第二個,我連打飛機都無意欲!
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 15:22

引用:

做男人醒的, 我都打算緊買樓, 如果老婆都出錢就聯名, 否則就只寫我名,
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 15:23

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 15:22 發表

真係好多原因令我心淡架。
佢有親人做保險然後佢叫我幫襯,我有個budget,上到佢先知原來佢吹到我一年搵幾百萬,搞到佢家人以為我撈得好掂,sale我買啲貴儲蓄plan,
我唔買條友仲寸9我,我都呑左佢
其實好多事搞到我心灰意冷,而且我出面都無第二個,我連打飛機都無意欲!
呢的女人唔可以長要, 當初應該中出即飛
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:24

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 15:19 發表

咁坦白講,我亦都一樣我付出9年,好多人拍10年8年都分手,難道條條仔都要賠償返幾十萬比女仔??
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 15:27

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 15:24 發表

咁坦白講,我亦都一樣我付出9年,好多人拍10年8年都分手,難道條條仔都要賠償返幾十萬比女仔??
港女係甘, 佢覺得佢有青春, 男人唔通冇青春!
作者: 酒店純情的魚蛋     時間: 2023-1-30 15:33

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 15:05 發表

多謝你認真回覆,當然我梗係有證明係我供我俾錢,同埋都有喺律師樓簽咗授權,我都可以買賣,問題係驚佢搶先一步,同埋搞到最後要不歡而散,最好就係可以冷靜解決件事
咁多年感情好聚好散啦!佢又無做錯d咩嘢,只係大家唔夾,生活理想不一致,感情變淡,有時唔好自己諗埋一邊,睇吓可唔可以同佢開心見誠傾下,例如認真d同佢講你一個人負擔好大,佢又咁後生,大家都應該為將來努力d,叫佢搵返份工作做,明示你對佢現況不滿,暗示佢再係咁大家好難行落去,或者你唔講佢根本唔知你諗咩?就算結果係要分開,大家搵到個妥善方法,唔係你想像中賣左層樓飛起你呢?人要長大成熟d,唔好再九年前咁衝動咁蠢啦!加油💪
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:36

引用:

你做人唔好咁賤好唔好

不過如果啲錢係你出嘅 其實佢一毫紙都分唔到

重點係要證明到由你戶口去供款
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:37

引用:

不過搞咁多嘢其實冇乜意思
你可以同佢傾傾畀返一筆錢 佢等佢走啦

如果唔得先至搵律師傾啦
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:38

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:36 發表

你做人唔好咁賤好唔好

不過如果啲錢係你出嘅 其實佢一毫紙都分唔到

重點係要證明到由你戶口去供款
因為我想分手所以叫好賤?
我冇話唔分番錢比佢,都冇攞佢錢,
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:38

引用:

做男人就係咁架啦
你夾埋佢個名先至上到會
你當俾返掟煲費佢囉

你覺得佢會咁輕易就放過層樓咩
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:40

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:38 發表

做男人就係咁架啦
你夾埋佢個名先至上到會
你當俾返掟煲費佢囉

你覺得佢會咁輕易就放過層樓咩
而家講到拍9年包結婚包生仔咁,係香港人咁搞笑自己將d女人物化,用個價黎衡量,
又唔見有人掉轉話賠償比個男人…
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:40

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 00:21 發表

我做野好忙 ...
你唔好咁啦
呢啲我絕對明白
條女對人對生活有要求 對自己就冇要求
凡是老撚鳳
你話同佢分手 又好似對佢唔住咁
不過我同你講長痛不如短痛
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:43

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 13:38 發表

其實我係想大家和平分手係最好,不過佢有朋友曾經提議過,如果有咩風吹草動,佢就賣咗層樓袋錢,
雖然講緊大家一齊咁多年,
都好似家人咁,但係最後如果處理得唔好就好麻煩㗎啦,我當然想大家都好,我亦都唔介意俾錢佢,可能幾十萬都ok,但始終講緊幾百萬,都係我自己辛苦搵返嚟
你同佢傾掂數先啦
第一你要夠膽講分手
第二你同佢講 你話 我畀返50萬你
你話就算賣層樓都唔係一時三刻可以賣得到出去
而且你冇諗住賣樓
當用50萬買返佢個名
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 15:48

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 15:38 發表

因為我想分手所以叫好賤?
我冇話唔分番錢比佢,都冇攞佢錢,
重點係你想唔想分返
賤唔賤 通常都會話你賤

不過做人有時賤格又冇錯喎
即係你食緊嚿屎
唔通又要食到尾咩
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 15:49

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:48 發表

重點係你想唔想分返
賤唔賤 通常都會話你賤

即係你食緊嚿屎
唔通又要食到尾咩
唔通氹住佢話會娶佢就唔賤?定係要唔夾都繼續一齊,咁樣叫做好負責任
作者: 日照雷門     時間: 2023-1-30 15:57

我會FP咗層樓,跟箸分手,並且送咗層樓比佢
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:05

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 15:19 發表

話你渣男係冇錯,男女吸引異性條件都唔同
作者: 天天強勁的石頭

作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:12

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:05 發表

話你渣男係冇錯,男女吸引異性條件都唔同
有咩唔同, 上床大家一齊爽,  大家一齊會老。 
唔通男人唔會老? 女人唔會爽?
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:12

引用:
原帖由 酒店純情的魚蛋 於 2023-1-30 15:33 發表

咁多年感情好聚好散啦!佢又無做錯d咩嘢,只係大家唔夾,生活理想不一致,感情變淡,有時唔好自己諗埋一邊,睇吓可唔可以同佢開心見誠傾下,例如認真d同佢講你一個人負擔好大,佢又咁後生,大家都應該為將來努力d,叫佢搵返份工作做,明示你對佢現況不滿,暗示佢再係咁大家好難行落去,或者你唔講佢根本唔知你諗咩?就算結果係要分開,大家搵到個妥善方法,唔係你想像中賣左層樓飛起你呢?人要長大成熟d,唔好再九年前咁衝 ...
玩咗九年先發覺唔夾?搞L笑,不如直接話條女玩到殘,想換個件好過啦
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:23

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:12 發表

有咩唔同, 上床大家一齊爽,  大家一齊會老。 
唔通男人唔會老? 女人唔會爽?
你乜野都講男女平等就嘥氣,證明你係小 9 氣嗰種男人,事實根本就無平等, 女人年紀越大擇偶條件就越少,相反男人被年齡影響比較少
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:26

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 15:40 發表

而家講到拍9年包結婚包生仔咁,係香港人咁搞笑自己將d女人物化,用個價黎衡量,
又唔見有人掉轉話賠償比個男人…
現代陳世美,環境好少少就諗住要換女, 夾唔夾唔使拍咗九年先知呀
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:28

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:48 發表

重點係你想唔想分返
賤唔賤 通常都會話你賤

即係你食緊嚿屎
唔通又要食到尾咩
你知道係屎你仲會食九年?🤣
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:28

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:23 發表

你乜野都講男女平等就嘥氣,證明你係小 9 氣嗰種男人,事實根本就無平等, 女人年紀越大擇偶條件就越少,相反男人被年齡影響比較少
甘港女仲甘串咀?
如果樓主個條港女唔串咀, 樓主唔會唔結婚啦, 
又串咀, 上床又似要求佢.  叫g好過. 
比甘多錢佢, 又唔比吊, 又串咀, 點解唔叫g
依家好多高檔g, 學生有又,  人妻都有,
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:31

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:28 發表

甘港女仲甘串咀?
如果樓主個條港女唔串咀, 樓主唔會唔結婚啦, 
又串咀, 上床又似要求佢.  叫g好過. 
比甘多錢佢, 又唔比吊, 又串咀, 點解唔叫g
依家好多高檔g, 學生有又,  人妻都有,
我都係嗰句,條女係串嘴唔一早飛?
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 16:31

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:28 發表

你知道係屎你仲會食九年?🤣
咪講左係近呢兩年先變懶囉
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:35

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:31 發表

我都係嗰句,條女係串嘴唔一早飛?
未買樓個時扮純扮溫柔。
同我屋企個件一撚樣, 未婚扮晒斯文大方, 同媽子情同母女。 
一結婚冇耐, 迫媽子將層樓轉我名, 媽子唔願意就單單打打, 
點解佢唔叫外家轉層樓過黎比佢?
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:36

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 16:31 發表

咪講左係近呢兩年先變懶囉
港女一開始扮野, 時間耐咗露真面目
作者: eee18     時間: 2023-1-30 16:38

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:43 發表

你同佢傾掂數先啦
第一你要夠膽講分手
第二你同佢講 你話 我畀返50萬你
你話就算賣層樓都唔係一時三刻可以賣得到出去
而且你冇諗住賣樓
當用50萬買返佢個名

作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 16:39

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:26 發表

現代陳世美,環境好少少就諗住要換女, 夾唔夾唔使拍咗九年先知呀
拍到第4,5年已經環境好左啦,請過佢去歐洲巴黎,日本,泰國年年都有去,買樓都係幾年前事,如果環境好就飛起一早唔會一齊住啦
佢近兩年幾成日夜蒲落club,吃喝玩樂,
好多野先令我唔想結婚,如果真係咁計較,我乜都AA啦,而家講緊幾百萬唔係幾十萬
我有幾千萬,比幾百萬我ok呀,
你估個個身家千萬起跳?我都係打工仔靠自己賺番黎先有
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:39

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:26 發表

如果樓主係賤男,  就唔會自己出晒錢,寫女友名啦, 
但佢條女變得又懶又惡,連搞野都唔比,  唔通仲要?
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:41

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:35 發表

未買樓個時扮純扮溫柔。
其實結咗婚轉唔轉名都冇問題,一到離婚夫妻財產共同擁有,女人想要安全咁咪畀佢囉,連呢啲咁基本嘅嘢都做唔到, 你都係適合一世打飛機
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 16:42

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:39 發表

唉ching,真係搞野都無得搞,當然係其中一個原因,加加埋埋真係無晒感覺,
如果佢地咁都話我賤我都無野好講
只怪自己戇居
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:44

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:39 發表

樓主當初諗住用呢招箍住條女,最後係樓主玩到條女殘冇興趣做,想攞返層樓食免費餐
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:45

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:41 發表

其實結咗婚轉唔轉名都冇問題,一到離婚夫妻財產共同擁有,女人想要安全咁咪畀佢囉,連呢啲咁基本嘅嘢都做唔到, 你都係適合一世打飛機
男人可以叫g
平既幾百, 貴既幾千, 好過比惡港女呃層樓. 
港女好多都好隨便同時間同幾個男人上床, 賤過g
g都迫收錢, 港女免費. 
結婚仲派帽, 香討大把人妻一邊同老公扮恩愛, 一邊與同事男性朋友上床. 
生個小朋友要驗DNA,
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-1-30 16:46

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:44 發表

樓主當初諗住用呢招箍住條女,最後係樓主玩到條女殘冇興趣做,想攞返層樓食免費餐
1層樓可以叫好多G
港女不如G
港女只合適免費中出
作者: 水底污濁的馬     時間: 2023-1-30 16:49

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:44 發表

當初真係視佢結婚對象先會落佢名,
想日後買多間再用自己名
有傾過將來,一同努力,結果只有自己努力
佢就名牌包包,扮靚食好野
番到屋企又對我呼呼喝喝,佢唔洗番工就天光先訓,訓到夜晚先起身
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 16:49

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:35 發表

未買樓個時扮純扮溫柔。
中咗伏
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 16:50

引用:
原帖由 eee18 於 2023-1-30 16:38 發表

樓主如果搵個藉口閂水喉,無錢到手,要她自己負擔所有支出,女仔會不會馬上自動離開?
樓主可以話試下自己失業 睇條女 有咩反應

睇下真係 患難見真情 定係大難 臨頭各自飛

如果佢真係第一時間出去搵返嘢做話幫手供樓我就覺得都情有可原
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:51

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 16:39 發表

拍到第4,5年已經環境好左啦,請過佢去歐洲巴黎,日本,泰國年年都有去,買樓都係幾年前事,如果環境好就飛起一早唔會一齊住啦
好多野先令我唔想結婚,如果真係咁計較,我乜都AA啦,而家講緊幾百萬唔係幾十萬
由第一年拍拖,我唔信你哋係AA, 都係食你啦, 就算佢蒲應該唔係最近開始,當初接受到,而家接受唔到?
作者: superwood     時間: 2023-1-30 16:52

引用:
原帖由 sugar12 於 2023-1-29 12:51 發表
自從雙重印花稅,仲邊有人聯名買樓㗎😏
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:53

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:45 發表

男人可以叫g
結婚仲派帽, 香討大把人妻一邊同老公扮恩愛, 一邊與同事男性朋友上床. 
生個小朋友要驗DNA,
我一開始都估到你受過傷害㗎喇,係你唔帶眼識人啫
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 16:55

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 16:39 發表

問題你條女當你幾百萬未開頭呢

不如咁啦 你試下話自己破產炒窿股票再唔係就係失業要佢幫手 搵嘢做供樓

睇佢制唔制囉

如果佢都覺得冇問題嘅
你都仲可以再惗下.當然係要佢肯做嘢先啦

我以前同你情況都係差唔多
條 女咩 家務都唔做...工又唔係好願返份工仲要我搵俾佢...又想你花時間陪佢又可以畀錢佢使

個屋企變成一個狗屎垃圾缸

最後我一嘢試咗佢係自己利益行先即刻拜拜
作者: TAK1111     時間: 2023-1-30 16:56

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 16:49 發表

當初真係視佢結婚對象先會落佢名,
想日後買多間再用自己名
有傾過將來,一同努力,結果只有自己努力
佢就名牌包包,扮靚食好野
番到屋企又對我呼呼喝喝,佢唔洗番工就天光先訓,訓到夜晚先起身
咁咪同佢溝通睇下佢肯唔肯改囉,就算改唔到,你話想全數攞番層樓根本上就冇可能,調轉你係女都唔會咁笨
作者: 平靜平等的測驗     時間: 2023-1-30 16:56

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:45 發表

男人可以叫g
生個小朋友要驗DNA,
女人安全感呢 個藉口真係大鳩曬

男人唔使有啲錢傍下身有安全感