標題: 連拜吓都噪, 係咪癲㗎 [打印本頁]

作者: 生死以外無大事     時間: 2022-9-25 20:08

以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地唔得閒見,今年年頭我爸爸最終走咗,之後隔住電話都唔俾我囝囝見阿爺最後一面,仲要我 自己諗過理由點解見唔到,之前要隔離所以一直未去拜吓佢,咁而家開關,本來想飛去拜祭,佢就話自己會暈機所以唔想去,但係我自己去又噪話我去佢唔去會俾人話。唉,咁即係我係咪呢世都唔使去! 佢係咪癲㗎!
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2022-9-25 20:40

好心似返個男人喇佢有父母生你無父母生?亦話你要靠佢先有飯食?
作者: manage     時間: 2022-9-25 21:25

如果件事係真,你真係廢到貼地
作者: 大虎源     時間: 2022-9-25 22:02

做男人做到的甘,檢討下喇,老婆奴!
作者: 生死以外無大事     時間: 2022-9-25 22:39

你估我想忍,一早想離婚,不過一對囝囡好黐佢,離婚無信心有撫養權,有冇人有經驗離婚後撫養權有幾成俾阿爸,還是一人一個居多,人工我高啲,不過工時長照顧唔到佢哋,不過現在都唔再重要
作者: 烈王座     時間: 2022-9-26 11:29

想去就去,駛撚理佢
作者: kwma     時間: 2022-9-26 12:18

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 20:08 發表
以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地 ...
同佢講去分身家
作者: 電梯冰凍的高峰     時間: 2022-9-26 12:29

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 22:39 發表
你估我想忍,一早想離婚,不過一對囝囡好黐佢,離婚無信心有撫養權,有冇人有經驗離婚後撫養權有幾成俾阿爸,還是一人一個居多,人工我高啲,不過工時長照顧唔到佢哋,不過現在都唔再重要
其實大多數人應該婚後兩三年至生小朋友,離婚就容易多啦!
作者: cvcv105     時間: 2022-9-26 12:35

今日既果,係你昨日種既根。做人要有底線。
作者: Baako     時間: 2022-9-26 13:00

你自己去都冇問題㗎,父母係你嘅
老婆真係嘈先再算啦你逼佢去佢去到咪又係黑口黑面
作者: sweetandsour     時間: 2022-9-26 13:53

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 22:39 發表
你要反枱就反, 一於揽炒, 揾过另一条女生囉!...男人唔話事不如去切
作者: 持久男     時間: 2022-9-26 15:22

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 20:08 發表
以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地 ...
飛闣左佢啦咁7自私...人都唔係到啦仲想點呀...痴闣線架
作者: tintin310     時間: 2022-9-26 15:24

父母係自己..一定要去
作者: sdmy     時間: 2022-9-26 15:50

引用:
一般情況,仔女九成九判比媽媽,就算一人一個,對仔女分開都無咁好。
作者: 凌亂最後的冬瓜     時間: 2022-9-26 15:53

引用:
師兄可以去香討法律版問問。
無謂估估下。

如果我係你個情況,撫養權係你老婆度,真係當無生過就算。
揾個第二個女人,組織家庭好過。

你留得住仔女既人,留唔住仔女既心,都冇乜用。

😨😨😨
作者: 正傻西4     時間: 2022-9-26 15:56

引用:
完全覺得你係廢物。

不如剪賓州變性做乸型算吧。
作者: 泡泡果     時間: 2022-9-26 16:49

心平氣和同佢講, 你都有父母生~
個人認為孝順父母天經地義, 冇權利要求另一半都孝順自己父母, 但另一半絕對冇權利去阻止另一半去孝順自己父母~
人都走左, 點都要去見下~ 小朋友去唔去另一回事, 反正小朋友大家都清楚細個根本都唔知發生緊咩事~ 
作者: san_lam     時間: 2022-9-26 16:49

五行欠x 
自己老豆都唔俾拜,佢唔想大呀,痴線
作者: ctchan20f     時間: 2022-9-26 17:04

不是老婆癲咗,而係樓主癲咗。身為一家之主,好似鵪鶉咁。
作者: wan828     時間: 2022-9-26 17:09

引用:
請問你老婆係香港人定大陸人?邊會有咁既無人性既女人,好可怕
作者: lamlam10     時間: 2022-9-26 17:10

應該以其人之道,還其人之身,以後太太家庭所有聚會一律唔出席。
作者: xxcxxc     時間: 2022-9-26 17:16

你太太絕對過份, 你爸爸都不在, 佢仍要計較, 呢種女人令人極度厭惡.
作者: idol_j     時間: 2022-9-26 17:19

你老婆真系賤又衰格,你再唔糾正,你個女第日都系一樣,而家啲女人好自私,凈係諗娘家,去老公屋企就黑面
作者: Dimalibudi     時間: 2022-9-26 17:25

離婚啦
作者: evilgamer3     時間: 2022-9-26 17:26

你是否男人?父親死了,你看不見?這是不孝, 你兒子也會為你做同樣的事.
作者: Dimalibudi     時間: 2022-9-26 17:32

呢D女人離婚啦。根本冇專重過你。
以後點教小朋友。
作者: ani666     時間: 2022-9-26 17:42

引用:
而家法庭會判共同管養
作者: 番鹼水煲通粉     時間: 2022-9-26 18:04

引用:
休x咗佢啦。
撫養權唔x使爭㗎
而家D細路,12歲渣張8達通四圍去啦

就算撫養權比你,你阻到佢搵阿媽❓❓掉L返轉都係…..

你打得官司嚟,細路大啦,會自己搭車啦,下話❓❓
作者: 紅豆布丁     時間: 2022-9-26 18:05

我係女人都睇你唔起呀!做人尊嚴都無埋
作者: tcfalcon     時間: 2022-9-26 18:18

唔係老婆
佢似巫婆
作者: 初出熱身     時間: 2022-9-26 18:22

如果係真,你個人真係廢
作者: 7月後的花花     時間: 2022-9-26 18:31

引用:
你冇用架
作者: Peterdai     時間: 2022-9-26 18:35

娶錯老婆毀三代
作者: kuyski     時間: 2022-9-26 18:38

so bad 
作者: civic11111     時間: 2022-9-26 18:55

食軟飯?
作者: ani666     時間: 2022-9-26 19:21

引用:
原帖由 civic11111 於 2022-9-26 18:55 發表
食軟飯?
No need to guess it is for sure
作者: lokwokkei     時間: 2022-9-26 20:47

你同佢講咁即係將來仔女另一半吾比,佢地都會吾拜你喎諗下今日仔女都會睇到
作者: 胡言     時間: 2022-9-26 20:53

你同只乸講,你都有子女,你現時所作所為,將來你的仔女都會咁樣對你,他朝君體也相同。
作者: ahfranky     時間: 2022-9-26 21:22

老婆5去咪自己去囉, 點解要求佢? 有理由就自己搞店, 又5駛靠佢.
為仔女同拜老豆係2回事, 5好自欺欺人啦.
作者: 燈王之王2000     時間: 2022-9-26 21:28

引用:
你揀左個食住你既老婆眼光問題
作者: 有贏冇輸     時間: 2022-9-26 21:46

引用:
忍得佢,食得屎。自己決定。
作者: Funseeker2015     時間: 2022-9-26 21:50

引用:
原帖由 正傻西4 於 2022-9-26 15:56 發表

完全覺得你係廢物。

不如剪賓州變性做乸型算吧。
X2
作者: mpc05     時間: 2022-9-26 21:58

引用:
呢個完全係你既問題喎.
作者: 冬眠珍貴的核心     時間: 2022-9-26 23:04

睇樓主都只係係到講兩句 唔會真係同老婆坐低傾傾解決
作者: Apachewarrior     時間: 2022-9-26 23:11

你選錯老婆了.......
你老婆完全唔尊重你父母家人.
實在太專橫.....
你要發下威了......唔使理她......
作者: radio40w     時間: 2022-9-26 23:13

樓主出POST以為D網友會鬧個老婆
點知中槍既係自己
作者: 海邊捉西瓜     時間: 2022-9-27 01:32

保重呀師兄
作者: airforce3     時間: 2022-9-27 06:49

引用:
你唔系男人
作者: 急焦消失了主角     時間: 2022-9-27 07:30

我係女人
都認為你自己沒有維護男人的尊嚴 有時女人唔鬧都唔知自己犯大錯 都唔明自己家人自己都無權無事?
作者: hiraganat     時間: 2022-9-27 07:44

你自己去咪得, 果個係你老豆, 你理9你老婆。  諗咩籍口姐, 唔提條友咪得囉
作者: onloktsuen     時間: 2022-9-27 07:51

吊,老豆係你自己,這樣都決定唔到,真的替你老豆難過生過你出嚟,如探望至親的人(有血源關係),做老婆也不能理解,這樣的人會是好人嗎?
作者: yuk777044     時間: 2022-9-27 07:52

不懂孝道,不識尊敬長輩既女人,係垃圾
作者: 中涼寒     時間: 2022-9-27 08:22

成件事如果係真的。你老婆都係比你攪到佢咁。你唔識問,唔識溝通,唔識爭取。
作者: noel2046     時間: 2022-9-27 08:41

引用:
原帖由 胡言 於 2022-9-26 20:53 發表
你同只乸講,你都有子女,你現時所作所為,將來你的仔女都會咁樣對你,他朝君體也相同。
依啲就係身教啦
作者: 連續Cute師姐     時間: 2022-9-27 09:04

啱啦,現今男人是咁架,老婆奴,乜都唔敢出聲,你睇之前Tesla車主,𤓓爆
作者: VegetaSuper     時間: 2022-9-27 10:08

人都走左,拜不拜我覺得關係不大,最重要係點解會咁。你父母養育之恩,你盡下孝心關心佢地都有錯。

再想想你人生,點解自己覺得應該做嘅事都要受人阻攔。唔好理佢,想拜就去拜。
作者: 深海回收的表哥     時間: 2022-9-27 10:09

如果樓主講既野系真,會系一個天大笑話。
作者: 用愛與和平     時間: 2022-9-27 11:10

好自私喎 同佢一齊都幾地獄
作者: lis626     時間: 2022-9-27 13:08

你老婆完全係變9態!!!!!
作者: fkilling     時間: 2022-9-27 13:28

其實個仔,未必係你
作者: barre     時間: 2022-9-27 13:43

引用:
拜都批准,咁呼吸要不要申请???!
該做就做,三觀不合,不用自我安慰!
孩子不是借口,以后是以后的事!人善被人欺!
作者: 球証直指十二碼     時間: 2022-9-27 13:44

你話你做男人做到咁樣有咩用?有錢你驚無女人比你屌!
作者: 含情默默的妹頭     時間: 2022-9-27 15:14

引用:
你容忍到佢嘅?
作者: 含情默默的妹頭     時間: 2022-9-27 15:16

引用:
你人工係咪好高,照顧到哂全部開支仲有突。
作者: 含情默默的妹頭     時間: 2022-9-27 15:17

引用:
原帖由 烈王座 於 2022-9-26 11:29 發表
想去就去,駛撚理佢
係呀,如果夾硬去會點,唔通佢會打人?
作者: mimi_cc     時間: 2022-9-27 16:06

連你老豆臨終都唔俾個孫同佢見面
呢位婦人心地真係好惡毒
其實真係可以休得
你又無L用
拜老豆都要問準個老婆俾唔俾
話哂佢都係媳婦
老爺瓜左咁耐都無去拜過
會唔會仲俾人講更多閒話呀😑😑😑
作者: forgetyuk     時間: 2022-9-27 16:12

係時候反枱, 同佢講, 你身教, 仔女唔去做親人應該做既野, 他朝君體也相同, 仔女唔會理你...
作者: ggggkin     時間: 2022-9-27 16:29

休L左佢啦
作者: waiwaid     時間: 2022-9-27 16:30

引用:
雙面人
無人性
最後會教你仔女:老豆就死,諗個理由唔醫佢
作者: dtw     時間: 2022-9-27 16:37

如果係真故事。
你就係奴才!
老豆死都唔返嚟?刁坐監都可能有恩恤。
一係你係緬甸做騙子!

有個仆街老婆,都要一個奴才老公培養得好先得。
作者: lai-ken     時間: 2022-9-27 16:48

引用:
冰封三尺非一日之寒,之前咩事搞到關係咁差先?
就算你老婆唔會話當年一結婚就可以真係當你老豆老母係自己另一對父母咁親密,但應該都會好似當係佢本來身邊其他長輩咁客氣同尊重,除非你話佢自己嗰邊冇長輩或者已經係一直對長輩態度極差,咁我都冇嘢好講。
你都話你老豆老母喺外國好少見,咁應該係會少婆媳糾紛而且唔會係同住難㗎…依家仲要唔俾你哋個仔你老豆個孫見個阿爺最後一面咁陰質,唔知仲以前佢哋之間有咩深仇大恨。
你唔搵出個問題癥結而去解決,你一味放負都冇用
作者: yung323     時間: 2022-9-27 16:55

男人怕老婆會發大達
作者: nbslast     時間: 2022-9-27 17:00

一巴車埋去啦!  男人做嘢,幾L時到女人出聲呀!
作者: 明亮的晨星二     時間: 2022-9-27 17:04

引用:
原帖由 idol_j 於 2022-9-26 17:19 發表
你老婆真系賤又衰格,你再唔糾正,你個女第日都系一樣,而家啲女人好自私,凈係諗娘家,去老公屋企就黑面
x2

但起碼自己要去,老婆如果唔俾,一定反面
作者: genpao     時間: 2022-9-27 17:10

圖片附件: SmartSelect_20220927-170954_Google.jpg (2022-9-27 17:10, 134.04 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: 沉默的煙灰     時間: 2022-9-27 17:18

如果我係你, 直接買3張機票上機, 到時佢要嘈係佢問題,
唔洗理佢點諗, 佢都冇理過你感受, 你理得佢咁多

Be a MAN!! 
作者: 暴徒黑衣人     時間: 2022-9-27 17:20

引用:
有版你睇,學吓啦!

作者: el136     時間: 2022-9-27 17:21

事必有因?之前因乜?
作者: dueduefing     時間: 2022-9-27 17:21

放心
你去太子站拜
一定冇問題
作者: s336990     時間: 2022-9-27 17:23

理解唔到點解老婆可以自私,樓主唔可以自私
俾著我,要去就一定去咗架喇
你夠膽發癲唔俾我帶對仔女去拜
我就夠膽發癲帶對仔女去拜
作者: el136     時間: 2022-9-27 17:27

你可以同你老婆啊媽投訴,問佢點教女。但有準備離婚覺誤!
作者: 米高米高     時間: 2022-9-27 17:31

你老豆俾距咒死左啦.....
作者: henrygotmojo     時間: 2022-9-27 17:45

引用:
如果唔係膠帖, 我都戥你辛苦.
今日佢咁樣看待別人, 他日佢始終都會咁看待你.
可能今日會因為你係家人或親人或伴侣而稍為對你好D, 但會發生既始終會發生...
作者: henrygotmojo     時間: 2022-9-27 17:47

引用:
原帖由 dtw 於 2022-9-27 16:37 發表
如果係真故事。
你就係奴才!
老豆死都唔返嚟?刁坐監都可能有恩恤。
一係你係緬甸做騙子!

有個仆街老婆,都要一個奴才老公培養得好先得。
家家有本難諗的經, 收下把口.
作者: 曲明     時間: 2022-9-27 17:48

唔需要講贏佢,買機票就飛去
作者: Alanshearer8     時間: 2022-9-27 17:59

引用:
我諗你自己好多嘢無講出來!
去處理呢啲關係, 最大責任一定係你!
作者: henrygotmojo     時間: 2022-9-27 18:00

引用:
如果大家分前傾得掂點撫養點探視, 就可以唔上法庭唔使官判.
如果冇共識諗住等官判的話, 除非母親有精神病會斬人或不能自理之類, 否則要預左會判俾個母親.
法官都係人, 開堂佢都係趕收工, 細路又唔抗拒母親, 女方又有手有腳正常人, 就梗會判俾佢.
作者: 好滋味     時間: 2022-9-27 18:03

不盡考道既賤婦
作者: fb43f30baed141     時間: 2022-9-27 18:05

係都拜撚左祖母英女蝗先喇!
作者: ultane     時間: 2022-9-27 18:16

引用:
老實講,我又唔信畀個仔喺電話見阿爺一面都唔得囉,又唔係仇人,咁對佢有乜嘢好處呢?
成個case不斷話你老婆、你老婆、你老婆、你老婆,咁究竟你自己做過乜嘢呢? 係咪你老婆叫你撼頭埋牆你都照撼呢?
都係,膠貼一個啦!
作者: trespasser42     時間: 2022-9-27 18:28

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-25 20:40 發表
好心似返個男人喇佢有父母生你無父母生?亦話你要靠佢先有飯食?
你同佢講,妳點對我父母,我就點哟對返妳父母
作者: 男人小笨象     時間: 2022-9-27 18:51

俾我吾會噪,我會去拜
作者: 織菊妨基     時間: 2022-9-27 19:01

引用:
你想要自由就要有放棄仔女嘅決心啦,屋企人就可以得失,仔女就唔可以得失,知唔知你喺自己啲親戚朋友面前幾肉酸?你而家唔捨得仔女,佢哋日後大個左咪一樣離開你,做男人就醒少少唔好下下俾女人摙個個春袋做人啦
作者: 霜木黑毛和牛     時間: 2022-9-27 20:33

你真係一條死廢柴, 唔死都冇用.
作者: shun08     時間: 2022-9-27 22:45

睇戲睇得多,現實真係有噉嘅男人
作者: waterman0202     時間: 2022-9-28 08:05

大人咁屈就,小孩見到 壞榜樣!
不合則分,大學教授 因此殺妻入獄
作者: 復必泰心肌炎     時間: 2022-9-28 08:29

老婆奴🙄
作者: ke2011     時間: 2022-9-28 09:08

港女 害人不淺!
作者: hingfai709a     時間: 2022-9-28 11:41

你老婆咁癲, 都係樓主你寵佢嘅啫, 而家係自己受番, 公平吖
作者: 風流盲俠花滿樓     時間: 2022-9-30 07:46

不如你半夜襯老婆瞓咗🤷🏼‍♂️偷偷地攞部電話喱入厠所上網拜老豆啦🤷🏼‍♂️🖕🏼