標題: 唔小心係女朋友阿媽面前講x你老x 點樣補飛好?? [打印本頁]

作者: 小小螞蟻仔     時間: 2022-4-29 14:56

我都知自己衰咗,平時成日講粗口,女朋友都提過係我係佢阿媽面前要忍下口,因為佢阿媽唔喜歡人講粗口。
是咁的,家陣可以4人一檯食飯,女朋友就約埋佢阿媽出黎一齊食飯,諗住幫我係佢阿媽面前做返啲形象工程。
成餐飯都幾OK,大家都有講有笑,我忍住唔講粗口,佢阿媽又識做咁唔會抽"程"我呢樣唔好,果樣唔好。
諗住呢餐飯就可以順利完成。等埋單果陣,女朋友行開咗去洗手間,得返我同佢阿媽係度吹水,都係冇咩野。
女朋友去完洗手間個下,唔知佢做乜勁,冇啦啦從後嚇我一下,搞到我本身飲緊水都係因為佢一嚇而整濕咗個人,之後就好本能咁講句 : "我X你老X咩,做乜X冇啦啦嚇我呀?搞到我濕X晒啦"
衝口而出之後我就知自己hihi了,佢阿媽啤住咗我,我女朋友冇眼睇....
之後女朋友話佢阿媽叫我母親節唔洗同女朋友一齊同佢食飯,話唔想比人當面問候..............
可以送咩母親節禮物補飛??
有咩計仔可以哄返女朋友個阿媽???

作者: 拍拉拍拉櫻之花     時間: 2022-4-29 14:57

引用:
原帖由 小小螞蟻仔 於 2022-4-29 14:56 發表
我都知自己衰咗,平時成日講粗口,女朋友都提過係我係佢阿媽面前要忍下口,因為佢阿媽唔喜歡人講粗口。
是咁的,家陣可以4人一檯食飯,女朋友就約埋佢阿媽出黎一齊食飯,諗住幫我係佢阿媽面前做返啲形象工程。
成餐飯都幾OK,大家都有講有笑,我忍住唔講粗口,佢阿媽又識做咁唔會抽"程"我呢樣唔好,果樣唔好。
諗住呢餐飯就可以順利完成。等埋單果陣,女朋友行開咗去洗手間,得返我同佢阿媽係度吹水,都係冇咩野。
...
你有冇諗過伯友想唔想先
作者: 小小螞蟻仔     時間: 2022-4-29 15:01

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2022-4-29 14:57 發表

你有冇諗過伯友想唔想先
講就要做咩
作者: 愛的抱抱     時間: 2022-4-29 16:20

伯友係咪想先?
作者: 愛的抱抱     時間: 2022-4-29 16:30

唔髮補 直接話呢個就係真實既自己
作者: 巧鬆啲     時間: 2022-4-29 17:27

引用:
原帖由 小小螞蟻仔 於 2022-4-29 14:56 發表
...
打電話比佢老母,直接約佢老母爆房~

要比佢知道,你唔係剩係得把口嘅人嚟!!
作者: 不知所位     時間: 2022-4-29 19:04

3p拉
作者: 不基含情的妹頭     時間: 2022-4-29 19:17

引用:
...
無一個阿媽,會鍾意自己個女,嫁個郁下就出粗口,控制唔到自己嘅男人,容乜易下次出手打佢個女架。
作者: 印度凸警     時間: 2022-4-29 19:45

最重要係言出必行唔係佢老母會以為你呃佢個女
作者: 三妻四妾     時間: 2022-4-29 19:53

直頭同佢老母扑野,講得出做得
作者: 三妻四妾     時間: 2022-4-29 19:53

引用:
原帖由 印度凸警 於 2022-4-29 19:45 發表
最重要係言出必行唔係佢老母會以為你呃佢個女
好孩子
作者: 三妻四妾     時間: 2022-4-29 19:57

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2022-4-29 19:17 發表

無一個阿媽,會鍾意自己個女,嫁個郁下就出粗口,控制唔到自己嘅男人,容乜易下次出手打佢個女架。
吾系有林善嫁比火爆男人理論,好多女人會接受
作者: 三妻四妾     時間: 2022-4-29 19:58

引用:
原帖由 小小螞蟻仔 於 2022-4-29 15:01 發表

講就要做咩
要做真漢子,做啦
作者: 不基含情的妹頭     時間: 2022-4-29 20:03

引用:
原帖由 三妻四妾 於 2022-4-29 19:57 發表

吾系有林善嫁比火爆男人理論,好多女人會接受架
乜有咁嘅理論嘅咩?
作者: 風雅頌3     時間: 2022-4-29 20:04

引用:
...
未來外母只係嬲你講一套做一套!快啲真係去x佢啦!
作者: 三妻四妾     時間: 2022-4-29 20:32

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2022-4-29 20:03 發表

乜有咁嘅理論嘅咩?
暴躁男人更易得到女人的愛,女人文靜配暴男,雙扶雙乘,天作之合,女人需要领導地位男人,女人心甘情願接受命令,暴男配暴女,注定離婚,文男配文女,女人易出軌
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-4-29 22:44

講粗口呢樣嘢係可以控制㗎 如果你控制唔到即係你平時都成日講 成咗習慣 通常係控製到嘅 係想講定唔講嘅啫 不過既然你都講咗啦 同埋炳勝 情愛推出膠貼 都答下你啦 買參茸海味最實際 亦都好少話唔鍾意呀 不過你要睇下你所謂嘅女朋友個阿媽 究竟係傳統媽媽 定還是係無飯主義嘅媽媽 傳統媽媽買乜嘢參茸海味大致上都冇問題 無飯主義嗰啲你最好就買啲 直開 即食嘅嘢 而家都好多即食嘅海味燕窩 鮑參翅肚方便湯包送包 乾手淨腳又方便又快 你要了解下你女朋友係乜嘢媽媽 雖然我知你呢個係膠貼 請愛區十個有九個半嘅貼 都係膠貼你㗎喇
作者: 求知客     時間: 2022-4-30 11:20

在條女面前適當時候或無意中爆句簡單粗口,反而對你更欣賞,但大前題要睇環境,有啲場合要緊守自律.
作者: 童顏姐姐     時間: 2022-4-30 20:42

好心修改吓唔好講咁多粗口
作者: 秋天野性的駱駝     時間: 2022-5-1 08:49

香港很多男人女朋友都是內地配偶
作者: Funseeker2015     時間: 2022-5-1 10:15

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2022-4-29 19:17 發表

講得出,做得到才是真漢子 😁
作者: 生生不息2014     時間: 2022-5-1 11:17

引用:
...
既然講到出口就好好服侍伯母啦。
作者: 平常的人     時間: 2022-5-1 14:27

外母心中暗喜,一物二用,唔好得把口啊你😯
作者: alipaopao     時間: 2022-5-1 15:44

伯有風韻尤存?
作者: www.wong     時間: 2022-5-1 15:59

你係咪好有錢,如果有,真係有可能X埋佢老母,冇就做返個有品德的人,唔好成日講粗口,自己講諗住冇勿嘢, 其他人聽到好 銀耳
作者: 香香一言堂     時間: 2022-5-1 17:27

好彩佢即場叫爽。
作者: new文     時間: 2022-5-1 17:44

母親節直入伯母房間贖罪啦
作者: ttkwan     時間: 2022-5-1 21:10

引用:
...
「掛鴨囝牌、言出必行、有擔當、有保證」<--老坑攬炒的高見。

旺仔問「你要唔要試壹甩啊?」。

樓主老母有冇鬧樓主?可能只係外母都會鬧……我單亂估。
作者: cchhii328     時間: 2022-5-2 08:32

伯母或者欣賞你真性情呢!
作者: 神行客     時間: 2022-5-3 01:23

以後佢面前唔洗扮野
好事
作者: 公園幼稚的水樽     時間: 2022-5-3 09:24

結咗婚都一定會有母婿糾紛,擺到明唔係門登戶對,你算把啦,粗人。
作者: 波馬學徒     時間: 2022-5-3 10:58

引用:
...
講多幾次 將粗口變成習慣
作者: ukulili     時間: 2022-5-3 11:00

應該點攪都無用