標題: 阿妹話我買野之前都要計過度過先買咁樣好肉酸 [打印本頁]

作者: dolly囉     時間: 2021-10-25 04:50 PM

阿妹部電腦壞左咁我就同佢一齊出去揀
原本佢就用緊macbook之後佢自己都話想轉其他牌子所以我就同佢一齊去電器舖到睇
同佢睇左好幾間,因為唔係一間就有齊咁多牌子,我地又有問過唔同sales哥哥返學連埋平時用邊部好啲
最後阿妹都決定左要買邊部,去到臨比錢個陣我就話不如我地食個晏諗清楚先買
坐低係餐廳到食飯個陣我就上網睇下邊到買同一款電腦平啲,阿妹都有問我係到做咩
平時我好少一坐低就禁電話,我咪直接話比阿妹知我上網格緊價
點知阿妹就話我:買少少野之前都要計過度過先買咁樣真係好失禮又肉酸,依家比唔起錢就唔好學人話買比我啦

我都唔明,買野之前格下價有咩問題,我又唔係企係人地間舖入面到上網睇價錢,又唔係唔買,到底有咩咁失禮
再講,部電腦唔係我買比你你都會叫阿爸買架啦,到時咪又係我比錢
作者: 四樓四仔     時間: 2021-10-25 05:39 PM

又唔係佢比錢,梗係唔會計到咁盡架
作者: 仲夏有作業     時間: 2021-10-25 07:05 PM

唔好送比佢,借錢比佢買,係佢零用每月直接扣,睇佢有幾豪
作者: 長青空中飛臭蟲     時間: 2021-10-25 07:06 PM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-25 04:50 PM 發表
原本佢就用緊macbook之後佢自己都話想轉其他牌子所以我就同佢一齊去電器舖到睇
同佢睇左好幾間,因為唔係一間就有齊咁多牌子,我地又有問過唔同sales哥哥返學連埋平時用邊部好啲
最後阿妹都決定左要買邊部,去到臨比錢個陣我就話不如我地食個晏諗清楚先買
坐低係餐廳到食飯個陣我就上網睇下邊到買同一款電腦平啲,阿妹都有問我係到做咩
平時我好少一坐低就禁電話, ...
港女特色
作者: 夜空中的月亮     時間: 2021-10-25 07:29 PM

唔係佢俾錢佢緊係咁講,不過有啲人,就算係佢俾錢,佢都唔會格下價,因為佢覺得好煩🙈
作者: 秋天一樓主

作者: cmk0160     時間: 2021-10-25 11:01 PM

咪叫佢自己買囉
作者: tommwins     時間: 2021-10-26 12:14 AM

真係好港女 人地送野仲要俾說話人地聽
換了係我 “得 唔買啦 返屋企 咁能豪妳自己出錢買
作者: rabbitzkt     時間: 2021-10-26 12:22 AM

佢食米唔知米貴
買部macbook都叫「少少」野?
作者: seiyachan     時間: 2021-10-26 12:26 AM

女人
作者: seiyachan     時間: 2021-10-26 12:29 AM

引用:
原帖由 rabbitzkt 於 2021-10-26 12:22 AM 發表
佢食米唔知米貴
Apple marketing,  Scary Fast (with an arm/leg, not that fast really.)
作者: castle21     時間: 2021-10-26 02:13 AM

冇計, 佢係你細妹, 希望佢遲d成熟咗, 會識諗喇
作者: my-melody     時間: 2021-10-26 04:08 AM

食米唔知米貴的死女包
唔係佢出錢梗係講得豪

係我就發爛唔買
理9佢有冇得用

支持格價~~~
作者: 東方純情的馬桶     時間: 2021-10-26 07:20 AM

唔計就應該買mac
作者: domdom1982     時間: 2021-10-26 07:39 AM

我覺得你冇錯,除左價錢外,一D大鋪仲有額外贈品,大商場更可賺積分換野。
佢梗係唔知賺錢的辛苦

作者: 肥佛     時間: 2021-10-26 08:23 AM

我格一陣就買格到最平先捨得買這就度叔了
作者: 任性小狗     時間: 2021-10-26 09:27 AM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-25 04:50 PM 發表
簡單,俾預算佢,佢自己買,搞掂
作者: 天天疑惑的手袋     時間: 2021-10-26 10:26 AM

我覺得你冇錯,唔知賺錢的辛苦
作者: 袋中加加速腋下     時間: 2021-10-26 10:28 AM

你妹真係身在福中,以為所有野都理所當然
作者: VegetaSuper     時間: 2021-10-26 12:05 PM

最重要係你阿妹幾大?你又大佢幾多?

細路女未搵過錢,未辛苦過。當然唔知米貴。

不過買廠機notebook,一般都係公價。反而送嘅禮物有小小唔同,如超市禮卷。

年輕一代永遠不明老一輩想乜,呢d叫代溝。
作者: 中午遠方的美人     時間: 2021-10-26 12:52 PM

勤儉節約系美德
作者: barre     時間: 2021-10-26 01:01 PM

港女发展中,世
作者: fukyellowobject     時間: 2021-10-26 01:13 PM

叫佢比番錢
作者: 晚膳行動10     時間: 2021-10-26 01:15 PM

引用:
你個妹無錯,其實鍾意做精算師既人註定窮人!
作者: 泡泡果     時間: 2021-10-26 01:22 PM

你同佢講, 如果有朝一日因為用錢不當搞到冇錢而要去掃街果陣, 俾熟人認出, 到時仲肉酸~ 
作者: rabbitzkt     時間: 2021-10-26 01:36 PM

引用:
原帖由 泡泡果 於 2021-10-26 01:22 PM 發表
你同佢講, 如果有朝一日因為用錢不當搞到冇錢而要去掃街果陣, 俾熟人認出, 到時仲肉酸~ 
我真係識人因為不擅理財對錢完全無概念,明明價錢相差好遠都話「差唔多係咁上下啦」,結果唔止月光族,卡數爆曬,再之後連卡都冇資格申請,仲要以借貸度日
作者: 沒自信的人     時間: 2021-10-26 02:23 PM

叫佢自己買
作者: 天天大婆仔     時間: 2021-10-26 02:48 PM

又係d港女性別定型
侮辱男性
作者: waiwaid     時間: 2021-10-26 02:49 PM

引用:
享受咁多年免費教育
花咁多年學數測驗考試
咁簡單都唔計下點對得住呢個社會
不過相差唔多,現貨現買比較有保障
作者: candican     時間: 2021-10-26 02:55 PM

你話budget係咁多 有多叫佢自己俾
作者: EKK9928     時間: 2021-10-26 03:45 PM

未識搵錢嘅人或者廢青都係咁思維☝️
作者: hingfai709a     時間: 2021-10-26 04:08 PM

你幫你自己荷包慳錢, 天公地道, 使乜理其他人點講
作者: bigasss     時間: 2021-10-26 04:16 PM

以前同個死鬼老友阿樂下午茶,一杯6蚊㗎啡要分兩杯,但佢早年捐返鄉下都過億
作者: 丁常唔多旺     時間: 2021-10-26 05:52 PM

引用:
我兩星期前買部電視上網睇資料研究咗一個月先扑鎚。
一年前買部手機都研究咗三星期。
哩D唔係叫孤寒,係叫精明,諗清楚啱自己需要先買。
你個妹部電腦唔洗佢俾錢,唔明白搵錢辛苦唔想亂花嘅道理,一於扣佢零用還返電腦錢俾你,咁佢先明白乜野叫應洗得洗。
作者: 聖手     時間: 2021-10-26 06:02 PM

種壞個妹,報應
作者: LaLaChow39     時間: 2021-10-26 06:45 PM

引用:
買其他野格價好正常,不過手提電腦其實間間都一樣,除非你阿妹讀大學,好多牌品都有係大學做promotion ,啲電腦先平
作者: mrredred     時間: 2021-10-26 06:48 PM

引用:
叫佢比錢即自動收嗲哈哈哈
作者: fowabe1407

作者: 初出熱身     時間: 2021-10-26 07:04 PM

依家啲人,真係唔識珍惜同感恩,可能未捱過
作者: 無憂鳥     時間: 2021-10-26 07:11 PM

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-10-26 12:14 AM 發表
真係好港女 人地送野仲要俾說話人地聽
換了係我 “得 唔買啦 返屋企 咁能豪妳自己出錢買
這句掂!
作者: 工廠男     時間: 2021-10-26 07:31 PM

引用:
你忍到?
我就醒把佢。
學生用macbook已經知乜料。
書包有冇用LV?
手機係唔係iphone13?

老老豆豆,我情願隔老豆手,要就叫老豆買,就算實際係用自己錢。
因為可預見大個會直接叫你養埋佢。
作者: woody666     時間: 2021-10-26 07:55 PM

引用:
唔係買唔起, 係需唔需要買.
作者: isaacmadtk     時間: 2021-10-26 08:24 PM

無下次
作者: 山邊勇敢的高潮     時間: 2021-10-26 08:31 PM

同佢講多出嘅錢寧願益佢都唔益電器鋪啦,咁你阿妹肯定叫你慢慢格價。
作者: Jackishere     時間: 2021-10-26 08:44 PM

引用:
佢唔知賺錢辛苦
作者: cok678     時間: 2021-10-26 09:08 PM

新一代, 最緊要面子, 要威 . 去鋪頭講價, 佢地覺得無面.
作者: san_lam     時間: 2021-10-26 10:30 PM

買比你唔可以格價?
作者: 007kk     時間: 2021-10-26 11:36 PM

同佢講,第日要問人借錢仲肉酸!
作者: 白胡子     時間: 2021-10-27 12:16 AM

叫佢含撚 自己買
作者: Captain_Jake     時間: 2021-10-27 12:56 AM

引用:
一巴車埋去,唔買
作者: iceman7777     時間: 2021-10-27 08:45 AM

正一死女包
作者: 太陽伊貝     時間: 2021-10-27 09:14 AM

港女特色
倒返轉啲商場大減價,佢地咪又同啲C9狗衝出去買
作者: sheepx     時間: 2021-10-27 10:55 AM

我係你,食完飯就返屋企
佢未叫老豆買囉,我一個仙都唔俾
而家用屋企錢重咁春多要求
錢都未識搵嘅港女,唔使客氣
屋企唔教,第時出到社會都係俾人教
再俾人話你地冇家教
作者: chowmama     時間: 2021-10-27 11:12 AM

未識搵錢就識亂使鈴錢,大個一定唔會儲到錢,好彩有個精明亞哥
作者: icantstop     時間: 2021-10-27 11:24 AM

引用:
原帖由 dolly囉 於 25-10-2021 16:50 發表
阿妹!?😤
作者: 樂哥仔     時間: 2021-10-27 11:44 AM

我buy樓豬丫!買野前,停一停,諗一諗,唔好急!
作者: johnchu777     時間: 2021-10-27 12:46 PM

叫佢自己比錢都唔會甘講.
作者: 靜雞雞定靜靜雞     時間: 2021-10-27 01:48 PM

叫佢每個月還返比你!免息分期咁還囉
作者: 小魔女yiyi     時間: 2021-10-27 02:08 PM

好關心你洗大左~~
作者: IPUser     時間: 2021-10-27 02:54 PM

引用:
冇錯,咁咪唔好買俾佢
作者: 29302930     時間: 2021-10-27 07:18 PM

叫佢返工搵錢買
作者: 遊劍江湖     時間: 2021-10-27 11:04 PM

你阿妹咁巴閉咁鍾意比錢人賺自己買包佢
作者: 遊劍江湖     時間: 2021-10-27 11:09 PM

又唔係轉買第二部或者唔買,咪理佢
作者: higyes     時間: 2021-10-27 11:43 PM

引用:
你啱,買嘢梗係諗過度過㗎。
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:05 AM

引用:
原帖由 初出熱身 於 2021-10-26 07:04 PM 發表
依家啲人,真係唔識珍惜同感恩,可能未捱過
冇禮貌唔識感恩~
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:06 AM

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-26 07:31 PM 發表

你忍到?
我就醒把佢。
書包有冇用LV?

老老豆豆,我情願隔老豆手,要就叫老豆買,就算實際係用自己錢。
兜巴星唔得,佢會報警㗎
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:07 AM

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-10-26 08:24 PM 發表
無下次
買完好快又下次點會忍得手~
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:08 AM

引用:
原帖由 cok678 於 2021-10-26 09:08 PM 發表
新一代, 最緊要面子, 要威 . 去鋪頭講價, 佢地覺得無面.
啲後生係有咁嘅心態
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:09 AM

引用:
原帖由 007kk 於 2021-10-26 11:36 PM 發表
佢唔會諗到呢啲,佢以為佢大佬大把錢。
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:09 AM

引用:
原帖由 chowmama 於 2021-10-27 11:12 AM 發表
或者父母太縱佢寵壞晒
作者: higyes     時間: 2021-10-28 12:10 AM

引用:
原帖由 29302930 於 2021-10-27 07:18 PM 發表
叫佢返工搵錢買
都話讀緊書啦
作者: 工廠男     時間: 2021-10-28 01:19 AM

引用:
原帖由 higyes 於 2021-10-28 12:06 AM 發表

兜巴星唔得,佢會報警㗎
唔知,睇心情。
作者: higyes     時間: 2021-10-28 01:20 AM

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 01:19 AM 發表

唔知,睇心情。
而家唔打得細路㗎,小朋友都識得報警啦,何況佢嗰個讀大學咁大個
作者: 工廠男     時間: 2021-10-28 01:23 AM

引用:
原帖由 higyes 於 2021-10-28 01:20 AM 發表

而家唔打得細路㗎,小朋友都識得報警啦,何況佢嗰個讀大學咁大個
係。
依家唔興出手。
但,我最低限度會拂袖而去。
起碼要佢知我好慶。
作者: higyes     時間: 2021-10-28 01:25 AM

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 01:23 AM 發表

係。
依家唔興出手。
但,我最低限度會拂袖而去。
起碼要佢知我好慶。
揮袖而去就啱俾啲面色佢睇吓,但係打人佢一報警蝕章嘅係自己。
作者: noel2046     時間: 2021-10-28 10:16 AM

千祈唔好寵壞佢,咪又多嗰港女
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 03:53 PM

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-10-25 07:05 PM 發表
唔好送比佢,借錢比佢買,係佢零用每月直接扣,睇佢有幾豪
零用佢問阿爸拎,最後都可以變左係阿爸幫佢比錢
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 03:53 PM

引用:
原帖由 夜空中的月亮 於 2021-10-25 07:29 PM 發表
唔係佢俾錢佢緊係咁講,不過有啲人,就算係佢俾錢,佢都唔會格下價,因為佢覺得好煩🙈
可能有時用左好耐時間格價最後都唔會差好遠,但係你唔睇下其他地方賣幾多錢你都唔知自己買得抵唔抵
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 03:54 PM

引用:
原帖由 rabbitzkt 於 2021-10-26 12:22 AM 發表
佢食米唔知米貴
今次佢自己開聲話唔買macbook,我都唔明點解人用macbook佢用macbook,佢用左兩年就可以燒埋底板
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:01 PM

引用:
原帖由 my-melody 於 2021-10-26 04:08 AM 發表
食米唔知米貴的死女包
唔係佢出錢梗係講得豪

係我就發爛唔買
理9佢有冇得用

支持格價~~~
格下價有咩問題?仲要我又唔係企係人地間舖入面到格
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:02 PM

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-10-26 12:05 PM 發表
最重要係你阿妹幾大?你又大佢幾多?

細路女未搵過錢,未辛苦過。當然唔知米貴。

不過買廠機notebook,一般都係公價。反而送嘅禮物有小小唔同,如超市禮卷。

年輕一代永遠不明老一輩想乜,呢d叫代溝。
我就27歲,阿妹就24歲
不過佢要再讀上去所以仲係學生,就算佢之前幫人地補習都係賺錢買花戴
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:03 PM

引用:
原帖由 rabbitzkt 於 2021-10-26 01:36 PM 發表

我真係識人因為不擅理財對錢完全無概念,明明價錢相差好遠都話「差唔多係咁上下啦」,結果唔止月光族,卡數爆曬,再之後連卡都冇資格申請,仲要以借貸度日
我都有朋友係咁,次次食飯都要碌卡套現…
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:03 PM

引用:
原帖由 天天大婆仔 於 2021-10-26 02:48 PM 發表
又係d港女性別定型
侮辱男性
我係家姐
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:04 PM

引用:
原帖由 waiwaid 於 2021-10-26 02:49 PM 發表

享受咁多年免費教育
花咁多年學數測驗考試
咁簡單都唔計下點對得住呢個社會
不過相差唔多,現貨現買比較有保障
最後都係買現貨,只係揀左間有埋電腦套同埋mon貼送既電器舖買
數學淨係考三角形,呢啲日常數學佢地可能都唔識
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:05 PM

引用:
原帖由 bigasss 於 2021-10-26 04:16 PM 發表
以前同個死鬼老友阿樂下午茶,一杯6蚊㗎啡要分兩杯,但佢早年捐返鄉下都過億
我平時都好慳,但我仍然都係窮
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:06 PM

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-10-26 05:52 PM 發表

我兩星期前買部電視上網睇資料研究咗一個月先扑鎚。
一年前買部手機都研究咗三星期。
哩D唔係叫孤寒,係叫精明,諗清楚啱自己需要先買。
你個妹部電腦唔洗佢俾錢,唔明白搵錢辛苦唔想亂花嘅道理,一於扣佢零用還返電腦錢俾你,咁佢先明白乜野叫應洗得洗。
岩用,功能都用得晒先叫抵用
如果淨係一心人有我有既話就唔好買!
佢啲零用都係問阿爸拎
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:10 PM

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-26 07:31 PM 發表

你忍到?
我就醒把佢。
書包有冇用LV?

佢部macbook就係之前有大專生優惠個陣買比佢
書包我都唔知佢用咩款,不過屋企冇名牌袋…電話都係用緊iphone11
老豆唔識咁多電子野,又驚阿妹呃老豆買貴野所以我先陪佢睇同埋比錢
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:12 PM

引用:
原帖由 cok678 於 2021-10-26 09:08 PM 發表
我都知企係人地舖頭格價唔係咁好,所以我都係出到去先慢慢格價
但係佢咁都話失禮
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:13 PM

引用:
原帖由 007kk 於 2021-10-26 11:36 PM 發表
佢要問都係問屋企人拎,唔會係借,因為佢都知借係要還
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:13 PM

引用:
原帖由 sheepx 於 2021-10-27 10:55 AM 發表
我係你,食完飯就返屋企
佢未叫老豆買囉,我一個仙都唔俾
而家用屋企錢重咁春多要求
錢都未識搵嘅港女,唔使客氣
屋企唔教,第時出到社會都係俾人教
再俾人話你地冇家教
有時講多兩句又話我煩又話我長氣
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:14 PM

引用:
原帖由 chowmama 於 2021-10-27 11:12 AM 發表
我係家姐呀!!!
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:16 PM

引用:
原帖由 higyes 於 2021-10-27 11:43 PM 發表

你啱,買嘢梗係諗過度過㗎。
有時都唔係睇邊到平啲,而係邊到買可以有多啲野送同埋邊間銀行可以草多啲積分
講真,電腦呢啲真係去到邊都係公價,只係差在邊間有咩送
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:17 PM

引用:
原帖由 higyes 於 2021-10-28 12:09 AM 發表

佢唔會諗到呢啲,佢以為佢大佬大把錢。
講多次我係家姐
作者: VegetaSuper     時間: 2021-10-28 04:27 PM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-28 04:02 PM 發表

我就27歲,阿妹就24歲
不過佢要再讀上去所以仲係學生,就算佢之前幫人地補習都係賺錢買花戴
估唔到年紀咁接近。

希望佢第時工作,多d人生經驗,知道節儉可貴。你做嘅完全正確,以身作則。我日日去apple store睇部mac book都唔捨得買,由m1到而加m1 max,雖然仲有三千消費卷,雖然可以分期。我去兇宅百記睇oled成日同sale傾計,結果傾左幾年,再等到商場有road show最多優惠先買d舊貨。
作者: 工廠男     時間: 2021-10-28 04:34 PM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-28 04:10 PM 發表

佢部macbook就係之前有大專生優惠個陣買比佢
書包我都唔知佢用咩款,不過屋企冇名牌袋…電話都係用緊iphone11
老豆唔識咁多電子野,又驚阿妹呃老豆買貴野所以我先陪佢睇同埋比錢
今次真係,難為了家姐啦。

其實,你兩個人事就冇乜所謂。
有時係街都會見到,鬧老母,鬧阿嫲果D小學雞,兩個人覺得接受到就好。

不過,你開得帖就討論下啫。
就你所講,你妹唔算壞透,可能一時急口快。
但,正正係甘,先應該管教好。
如果,係壞透就反而唔洗管。
可惜,你屋企應該錫到佢濃。
希望佢遇上小錯後,有機會迷途知返。
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:45 PM

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-10-28 04:27 PM 發表

估唔到年紀咁接近。

希望佢第時工作,多d人生經驗,知道節儉可貴。你做嘅完全正確,以身作則。我日日去apple store睇部mac book都唔捨得買,由m1到而加m1 max,雖然仲有三千消費卷,雖然可以分期。我去兇宅百記睇oled成日同sale傾計,結果傾左幾年,再等到商場有road show最多優惠先買d舊貨。
由細到大佢要咩阿爸阿媽都比,因為覺得佢讀到書就搞到佢依家買野都唔識睇價錢更加唔好話睇咩優惠
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 04:46 PM

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-10-28 04:34 PM 發表

今次真係,難為了家姐啦。

其實,你兩個人事就冇乜所謂。
有時係街都會見到,鬧老母,鬧阿嫲果D小學雞,兩個人覺得接受到就好。

不過,你開得帖就討論下啫。
就你所講,你妹唔算壞透,可能一時急口快。
但,正正係甘,先應該管教好。
如果,係壞透就反而唔洗管。
可惜,你屋企應該錫到佢濃。
希望佢遇上小錯後,有機會迷途知返。
係呀,係屋企有時同佢講多兩句佢都唔想答我
明明我地都唔係差好遠,但係佢平時就唔係咁中意同我傾計,更加唔好話咩傾心事
作者: VegetaSuper     時間: 2021-10-28 04:52 PM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-28 04:45 PM 發表

由細到大佢要咩阿爸阿媽都比,因為覺得佢讀到書就搞到佢依家買野都唔識睇價錢更加唔好話睇咩優惠
你教下佢d師奶野,如何去拿盡優惠,以前仲未有yuu,好多師奶為左儲印花,企係收銀機旁邊問人要唔要,可唔可以俾佢地,佢地一收到d印花都唔知幾開心。仲有慳到錢係樂趣,亦有成功感。
作者: 工廠男     時間: 2021-10-28 05:01 PM

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-10-28 04:46 PM 發表

係呀,係屋企有時同佢講多兩句佢都唔想答我
明明我地都唔係差好遠,但係佢平時就唔係咁中意同我傾計,更加唔好話咩傾心事
師兄,唔洗甘強調自己係女,哈哈。
dolly囉,唔係你想點啫。
年輕唔知家人好。
我從前唔飲湯,成個星期係朋友屋企,公司訓唔返屋企,連電話都冇個。
依家見親阿媽都問有冇湯飲?
忍下佢,當還債。
反正你林滋滋。
作者: dolly囉     時間: 2021-10-28 06:06 PM

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-10-28 04:52 PM 發表

你教下佢d師奶野,如何去拿盡優惠,以前仲未有yuu,好多師奶為左儲印花,企係收銀機旁邊問人要唔要,可唔可以俾佢地,佢地一收到d印花都唔知幾開心。仲有慳到錢係樂趣,亦有成功感。
佢唔明,我都唔知可以點樣令到佢明