標題: 老豆包二奶,我應該點做 [打印本頁]

作者: yemichelle    時間: 2020-9-23 04:48 PM     標題: 老豆包二奶,我應該點做

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶,我地點講佢都唔醒,仲話「人地有錢過你呀」。

我地好心痛,因為我老豆一直都好慳,自己多年黎食都唔捨得食,但就對外人好疏爽,連佢D親弟妹都呃佢錢。我地心痛老豆遲早會比人呃晒成副身家,臨老過唔到世。

有次個二奶打黎,剛好我聽電話,個二奶竟然鬧我小事化大,話男人搵女人好平常,唔搵女人只係佢無本事,激死我。

我想請問我而家有乜野可以做?有無辦法令我老豆醒覺?
作者: singsingbaby    時間: 2020-9-23 05:39 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
咁佢對你阿媽點?
作者: Sinki    時間: 2020-9-23 05:49 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
有時絕情啲
Quit咗佢囉
作者: uncletea    時間: 2020-9-23 09:26 PM

如有私樓及有啲錢,就要睇緊啲。
可以的話試吓架空或減少佢嘅金錢支出 (佢話會同二奶減少來往)。
如佢已同屋企人無乜感情嘅話,再絕啲就叫佢搬番大陸同二奶一齊住吧!
作者: yemichelle    時間: 2020-9-23 11:41 PM

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-23 05:39 PM 發表

咁佢對你阿媽點?
像普通人一般,反而阿媽40年來對老豆好好,持家有道,就算而家知道佢有二奶,阿媽都原諒老豆,話老豆咁多年對個家有貢獻,唔好趕老豆走。
作者: yemichelle    時間: 2020-9-23 11:46 PM

引用:
原帖由 Sinki 於 2020-9-23 05:49 PM 發表

有時絕情啲
Quit咗佢囉
我地做唔到咁絕,始終係老豆,佢幾十年對我地一家好好,只是自從返左大陸之後變成另一個人,講大話唔眨眼,勸極佢都聽唔入耳。
作者: yemichelle    時間: 2020-9-23 11:49 PM

引用:
原帖由 uncletea 於 2020-9-23 09:26 PM 發表

如有私樓及有啲錢,就要睇緊啲。
可以的話試吓架空或減少佢嘅金錢支出 (佢話會同二奶減少來往)。
如佢已同屋企人無乜感情嘅話,再絕啲就叫佢搬番大陸同二奶一齊住吧! ...
我有同老豆講過,如果你已經唔愛阿媽,你就返大陸同個二奶一齊囉,我地成全你,只要你開心就好,但老豆又唔走,我都唔知佢究竟想點。
作者: singsingbaby    時間: 2020-9-24 12:31 AM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

像普通人一般,反而阿媽40年來對老豆好好,持家有道,就算而家知道佢有二奶,阿媽都原諒老豆,話老豆咁多年對個家有貢獻,唔好趕老豆走。
咁就聽阿媽話,反正佢都70歲。
作者: 夜高白襪    時間: 2020-9-24 12:42 AM

你老豆有無錢同樓?依家住緊既地方是否已購買?
如果你老豆有錢同樓,你諗辦法將錢同樓盡量過到自己同啊妹手,(都唔好比你啊媽揸手,佢太心軟,易比你老豆拎返)。

咁做既原因係,如果將來你老豆比個大陸二奶呃哂d錢,起碼你同屋企人,同埋你老豆將來都有些少錢用,唔洗訓街,生活艱難。

你老公做左咁多年好老公,男人咁耐先發現後生大陸女人逗人的本領同新鮮感,一次難忘同70歲佢又覺得果頭近,想曳一鑊既心感下,你同屋企人好難改變到佢。

現在最重要的是要係你老豆比二奶呃哂佢既錢前,你先呃哂佢既錢先(幫佢保管住先),
之後佢可能會嬲左你,但你要忍辱負重。

同埋另一方面,你要同你老豆不停講(要平心靜氣/逗),同佢講:你老豆不如試下,過哂d錢比我地,睇下大陸個女人係未對你咁真心?

好多大陸女人都係貪香港d咸濕啊爸d錢姐,
如果係比佢發現原來個啊伯係死窮鬼,佢仲走得快過你啊爸。

作者: yemichelle    時間: 2020-9-24 09:34 AM

引用:
原帖由 夜高白襪 於 2020-9-24 12:42 AM 發表

你老豆有無錢同樓?依家住緊既地方是否已購買?
如果你老豆有錢同樓,你諗辦法將錢同樓盡量過到自己同啊妹手,(都唔好比你啊媽揸手,佢太心軟,易比你老豆拎返)。

咁做既原因係,如果將來你老豆比個大陸二奶呃哂d錢,起碼你同屋企人,同埋你老豆將來都有些少錢用,唔洗訓街,生活艱難。

你老公做左咁多年好老公,男人咁耐先發現後生大陸女人逗人的本領同新鮮感,一次難忘同70歲佢又覺得果頭近,想曳一鑊既心感下,你同 ...
我地唔係貪老豆d錢,只係睇唔過眼,佢成世人搵錢搵得咁辛苦,臨老比人呃晒真係好唔抵。老豆個人鍾意聽好聽既說話,又自以為是,我地話個女人只係貪你d錢,老豆話:「無人呃得到我!」我都唔知點樣可以令老豆相信我地。
作者: yemichelle    時間: 2020-9-24 09:39 AM

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-24 12:31 AM 發表

咁就聽阿媽話,反正佢都70歲。
我地都無諗過要趕老豆走,只係而家眼前呢個男人成個人變晒,連眼神都變埋,親人既說話完全聽唔入耳,信晒個二奶。阿媽嫁左佢40年,一隻戒指仔都無,佢竟然買10幾廿萬周大福金器比個二奶,仲話普通朋友,講大話唔眨眼,完全唔係以前既老豆。
作者: 波馬學徒    時間: 2020-9-24 10:19 AM

無錢自然就夢醒~ 你老豆69應該硬唔到,而家係尋求心靈上既安慰.
你地姐妹做佢心靈上既慰藉對象..應該可以解決問題
作者: singsingbaby    時間: 2020-9-24 10:30 AM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-24 09:39 AM 發表

我地都無諗過要趕老豆走,只係而家眼前呢個男人成個人變晒,連眼神都變埋,親人既說話完全聽唔入耳,信晒個二奶。阿媽嫁左佢40年,一隻戒指仔都無,佢竟然買10幾廿萬周大福金器比個二奶,仲話普通朋友,講大話唔眨眼,完全唔係以前既老豆。 ...
咁佢好愛個二奶麻⋯
作者: 天工大王    時間: 2020-9-24 10:37 AM

一個願打,一個願捱,唉...

唯有難為媽媽上演戲碼,一哭,二鬧,三上吊...
作者: 半頁高馬桶    時間: 2020-9-24 10:54 AM

作者: KWOK0615    時間: 2020-9-24 11:00 AM

引用:

沉左船 未比人呃晒啲錢
不如從佢手上慢慢拎番啲錢
再削佢權同自由 等佢盡快爆煲
作者: KWOK0615    時間: 2020-9-24 11:02 AM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:49 PM 發表

我有同老豆講過,如果你已經唔愛阿媽,你就返大陸同個二奶一齊囉,我地成全你,只要你開心就好,但老豆又唔走,我都唔知佢究竟想點。
走左。。。。過幾年病左點算
個二奶應該走 70歲 真係有感情咩
作者: 高峰上的河流    時間: 2020-9-24 11:02 AM

引用:

支那雞叫你老豆比400半個鐘好,千其唔好比多一個仙。
作者: saskia    時間: 2020-9-24 11:09 AM

男人中老年後包二奶好平常,我屋企都發生過。

如果你媽媽都唔介意亦體諒,你做仔女亦無權過問。況且父親咁大個人一定知個後果都做得出,佢跟本唔會理會做仔女嘅感受,樓主你都係盡量說服自己不要太上心,時候到了件事自然會完結,不用操心。

物業和錢係父親自己的,他要怎樣處理也有自己自由,除了他的髮妻無人能過問。

我明白做仔女的好擔心父親會被騙,那是出於將爸爸的財富看待成自己的財富而已,其實爸爸未死他的錢根本和仔女無關。

我是過來人感受特別深,我是不能苟同爸爸愛另一個女人,但做人幾十年又怎可能保證一次錯誤也不犯?有一天他會回頭是岸。有些教訓要當事人親身學習,旁人如何勸戒都聽不入耳。
作者: snake163    時間: 2020-9-24 11:34 AM

70歲仲咁有心有力實在難得,反正都咁嘅年紀,過吾過得世,D錢都無得幾多年享,仲可以買個二奶返來真令人羡慕,反正錢又帶吾入棺材,臨老有個美好回憶都算係男人之光!
作者: SkyBlue2046    時間: 2020-9-24 11:35 AM

近排咁多呢啲話題!
作者: 胡姬爸爸    時間: 2020-9-24 11:38 AM

勸佢要玩得有分寸,反正都七十了。
作者: 風翔萬里    時間: 2020-9-24 11:52 AM

子女和二奶爭產案😌
作者: gossippig0224    時間: 2020-9-24 11:53 AM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

點解要趕老豆走?住嘅地方係你地名你地出錢?我係你老豆就趕你走先
作者: gossippig0224    時間: 2020-9-24 11:53 AM

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-9-24 11:35 AM 發表

近排咁多呢啲話題!
作開有條路
作者: lowb233082111    時間: 2020-9-24 12:03 PM

都 70 啦 死就一世 唔死就大半世, 咪比佢玩下囉!!!!!
你驚比2奶 囉曬 你老豆D錢????  佢70 仲要上大6做生意 你又唔幫佢手?
佢玩女人你就 左頭左細 你都係覺得老豆一定會留返好多$比你, 現在比2奶囉曬.......條氣唔順姐!!!!

多D 關心同 了解老人家啦! 後生仔!
作者: 刺客禁言    時間: 2020-9-24 12:04 PM

教育出現問題
作者: 公園熱情的魚蛋    時間: 2020-9-24 12:08 PM

引用:

要經濟封鎖你老豆
作者: 清晨長長白襪    時間: 2020-9-24 12:15 PM

作者: 農場藍色腳毛    時間: 2020-9-24 12:16 PM

幫佢買10000股滙豐報復
作者: 阿銀ookk    時間: 2020-9-24 12:16 PM

其實70幾歲應該做D自己開心定保持個形象做D令你開心既野
作者: 崖上委屈的豬豬    時間: 2020-9-24 12:19 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-24 09:34 AM 發表

我地唔係貪老豆d錢,只係睇唔過眼,佢成世人搵錢搵得咁辛苦,臨老比人呃晒真係好唔抵。老豆個人鍾意聽好聽既說話,又自以為是,我地話個女人只係貪你d錢,老豆話:「無人呃得到我!」我都唔知點樣可以令老豆相信我地。 ...
你老豆用錢去買回失去嘅青春身軀
作者: 專少硬膠仔    時間: 2020-9-24 12:23 PM

引用:
原帖由 半頁高馬桶 於 2020-9-24 10:54 AM 發表

70歲?
70歲保養好仲會硬嘅
作者: June70    時間: 2020-9-24 12:26 PM

系擔心老竇?
定系擔心老竇D錢比左人D,無得留低比你地?
作者: 商界濃濃的膠袋    時間: 2020-9-24 12:27 PM

引用:

你將來一樣會咁樣
作者: 87er    時間: 2020-9-24 12:28 PM

引用:

你媽都隻眼開隻眼閉,
你仲可以做到D乜?

你媽而家够煩,
就唔好再添煩添亂,
一切聽你媽講。。。
作者: nklj1    時間: 2020-9-24 12:47 PM

叫公安捉2奶
作者: 嘉茵    時間: 2020-9-24 01:16 PM

引用:

個二奶一定係四川人,我細佬十幾年前係大陸識咗個四川女人,十幾年前香港辭咗工,帶住十幾萬上去深圳同四川女人同居。我亞爸勸細佬,大陸女人他駕馭不到,叫佢醒覺離場,但我細佬叉住條腰大聲話駕馭得到.... 好景不常,四川女人用財富轉移大法,六年間將我細佬副身家成功轉移至自己戶口,其間,細佬一個仙家用都無俾屋企人。期間,已瞞着家人和四川女人結婚了,因為結了婚才可以開始申請居港權。因為細佬已乾塘,四川女人又話在大陸已買樓,已俾了首期八萬人仔,供 25年要我細佬供,但樓又無我細佬名字。之後,申請到出來,家人知此四川女人厲害,禁止她上來我們家住,可憐的弟弟又要在香港租屋同個四川女人住。即時細佬又要供大陸樓,又要俾香港租屋錢,致經常碌爆咭和還 min pay...... 前幾日四川女人仲痴線到話要一百萬港幣俾佢。。。。。。。。因此,識大陸女人之前要諗清楚啊!
作者: 超人輝輝    時間: 2020-9-24 01:38 PM

引用:

你們先攞哂佢D錢 呃又好 搶又好 唔係遲早冇
作者: 正人正貨    時間: 2020-9-24 01:44 PM

引用:

叫二娘囉,点做
作者: 真灰大樹    時間: 2020-9-24 01:46 PM

引用:

男人好清楚, 人地歡迎你驅風咩

你兩個知,你媽無理由唔知

70張重做生意, 邊咁好心力?

被人呃晒d 錢咪收皮囉, 照顧好自己啊媽,等老爸返轉頭
重點係死襟實自己銀包

你都多餘既,你未成年? 要聽個女人教訓?
男人揾女人好正常, 幾時被你執返劑? 佢肯咪玩大佢,執返劑誰怕誰

最重要你有自己底氣,唔洗靠啊爸

理得佢來人係何計人? 老子無洗你教訓, 咪扮後娘八婆你no say
作者: 盧押道上的晚空    時間: 2020-9-24 01:50 PM

同你阿爸講, 如果你認為佢是真心的. 就夾埋你們上演一場戲.  
生意失敗+爭財務公司錢+要訓街+周身病痛要個女人長期照顧. 但份保險最終受益是你媽咪.
睇外佢仲愛唔愛你老豆,.
作者: 工廠男    時間: 2020-9-24 02:23 PM

引用:

唔清醒,可能係你。
佢要甘心受騙,請問你可以點?
反之,你時刻保持清醒,別人要如何騙你?
情債,錢還。已經係最輕微。
作者: cnc.chan    時間: 2020-9-24 02:26 PM

冇耐前都有單
作者: 文熙    時間: 2020-9-24 02:35 PM

hu婚姻很难说,看双方的吧
作者: heitung123    時間: 2020-9-24 02:38 PM

可以試下同佢講,好過一家人抹面
作者: 平淡的足跡    時間: 2020-9-24 02:39 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-24 09:39 AM 發表

我地都無諗過要趕老豆走,只係而家眼前呢個男人成個人變晒,連眼神都變埋,親人既說話完全聽唔入耳,信晒個二奶。阿媽嫁左佢40年,一隻戒指仔都無,佢竟然買10幾廿萬周大福金器比個二奶,仲話普通朋友,講大話唔眨眼,完全唔係以前既老豆。 ...
既然唔計較老豆d錢, 又唔會趕佢走, 又想老豆開心. 咪以退為進囉!

我諗佢成世人最開心係呢段時間, 咪同佢講識多個人冇壞, 佢開心就得. 邀請呢位阿姨嚟香港玩, 你哋一齊陪食陪買嘢, 一方面監察用嘅錢, 另一方面拉近距離, 觀察佢為人.
作者: tongtong2047    時間: 2020-9-24 02:50 PM

你地唔難為你媽媽啦!
如果你媽媽當睇唔到,
你地都當睇唔到好了!
作者: opclk99    時間: 2020-9-24 02:50 PM

根本唔洗冧,
冇得攪,
由佢自由發展,
見步行步。
作者: ccchan1988    時間: 2020-9-24 02:51 PM

衰d講句 佢只係洗自己錢 你理得佢去叫雞定買股票
70歲唔玩等80歲?
作者: 狂輸    時間: 2020-9-24 03:12 PM

孝順D啦﹗
你老豆人生都倒數緊啦,
難得仲有人唔嫌棄肯做佢生意。
再煩佢因住佢同妳地脫離父女關係呀。
作者: new文    時間: 2020-9-24 03:14 PM

七十幾包二奶唔出奇,七十幾先返大陸做生意?
作者: 井底遠方的貓奴    時間: 2020-9-24 03:31 PM

作者: catthin058    時間: 2020-9-24 03:36 PM

被灌咗迷湯好難一時三刻醒,睇緊啲家產要緊
作者: 專插白痴on膠    時間: 2020-9-24 03:48 PM

你有冇問你老豆現時一夜可以攪到幾多次
作者: GX225    時間: 2020-9-24 04:08 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-24 09:34 AM 發表

我地唔係貪老豆d錢,只係睇唔過眼,佢成世人搵錢搵得咁辛苦,臨老比人呃晒真係好唔抵。老豆個人鍾意聽好聽既說話,又自以為是,我地話個女人只係貪你d錢,老豆話:「無人呃得到我!」我都唔知點樣可以令老豆相信我地。 ...
有邊個唔想比人氹, 唔想開心

就係辛辛苦苦成世人慳埋慳埋, 覺得得個吉.
但現在有人氹喎, 投懷送抱喎, 覺得比幾多錢都值啦. 反正錢又帶唔到落棺材既.
條女醒既可能氹你老豆比錢幫佢投資, 仲呃得甘.
你越講佢係比人呃緊, 佢就越會繼續, 因為人呢, 尤其係老野, 就最鍾意證明自己先係啱既, 人地係錯既.
所以如果你想提醒佢, 唔好話佢比人呃緊, 亦唔好話佢條女會呃佢. 只可以分享比佢聽, 其他人比人呃既故事. 等佢自己產生適當防備心. 有乜事都識懸崖勒馬.
保持關係良好, 唔好孤立佢, 唔好反面, 否則就只會更加推佢送比騙徒.
作者: 强勁的🐴    時間: 2020-9-24 04:10 PM

引用:

洗啲錢請個靚北仔溝咗佢2奶,一定要有相有片!但注意兩件事,1 擔心佢反骨同呢個2奶呃你老豆錢,2 你老豆知道2奶偷食呢件事又怕激死佢
作者: Kingsourceman    時間: 2020-9-24 04:12 PM

引用:

如果係仔嘅,就同個老豆分擔下囉!佢出錢,你出力!

係女嘅,咪同個老母分擔下囉!佢出車錢,你出刀!
作者: chanmaymay555    時間: 2020-9-24 04:43 PM

最驚係同個二奶搞出人命。我朋友個老豆6x同大陸2奶搞出人命,仲將個女比大婆湊,佢大婆又接受。我朋友日日眼冤
作者: 黃昏性感的P圖    時間: 2020-9-24 04:44 PM

將你老豆資產轉晒比媽媽,咁就安心
作者: marcominnie    時間: 2020-9-24 04:48 PM

逢場作戲好正常
作者: man@wai    時間: 2020-9-24 05:00 PM

引用:

吾可以比機會二奶有位入呀
你同老豆吾好對立先,同佢關係KEEP返好先
佢始終心系你多過二奶啦
之後你又話等錢洗, 無錢洗之類, 吸干左佢先
咁二奶自然會消退, 你又可以個個月當家用比返老豆
作者: 丁常唔多旺    時間: 2020-9-24 05:17 PM

引用:

以下內容凡人不易接受,敬請讀者留意。

70歲人都嗰頭近囉,你地咪由佢開開心心玩埋哩幾年囉。呃唔呃錢都冇所謂喇,都帶唔到落棺材架啦。只要佢仲知自己係人地老公同老豆,有做好本份就算喇。
你地已經向佢表達咗睇法,佢亦都知道自己做緊乜,佢要繼續同二奶一齊都吹佢唔脹,唔通臨老離婚斷絶父子關係咩?
睇開D算啦。。。
作者: 韓風哈考試    時間: 2020-9-24 05:24 PM

隻眼開隻眼閉
作者: 125siuai    時間: 2020-9-24 05:32 PM

大部份男人都想包二奶,不論年紀多大,現在未包祗是時機未到
作者: 巴朵蘭恩    時間: 2020-9-24 05:49 PM

引用:

做唔到啲乜,始終錢係佢的。等佢用曬自己錢(你也可以幫手用) ,就自自然會乖乖地聽你們話。
作者: ww4565555    時間: 2020-9-24 05:52 PM

引用:

你現在冇乜嘢好做,得閒諗個一個好啲故仔,收視率可能高啲。
作者: 總工程師    時間: 2020-9-24 06:00 PM

Cut off the money to your dad as far as possible.
作者: dhammika2    時間: 2020-9-24 06:01 PM

引用:

十個男人九個滾。第十個位只因無銀。。。
作者: 海灣永恆的壽包    時間: 2020-9-24 06:09 PM

難搞,見過同你一樣
最後比咗600 幾萬來投資移民
分多兩間屋
共二千六百幾萬
仲多咗個細佬
作者: 山邊野生的葡萄    時間: 2020-9-24 06:24 PM

引用:
原帖由 波馬學徒 於 2020-9-24 10:19 AM 發表

無錢自然就夢醒~ 你老豆69應該硬唔到,而家係尋求心靈上既安慰.
你地姐妹做佢心靈上既慰藉對象..應該可以解決問題
屋企人多关系,同时理好倒吊呀,冇钱女人边个同你倾感情呢!
作者: malalu    時間: 2020-9-24 07:18 PM

個老豆都七十,如果真係捱大你地,對個家又有貢獻,錢又係佢嘅,就比佢開開心心啦!
作者: 江湖地產佬    時間: 2020-9-24 07:35 PM

當叫雞玩交友app 一個月幾千蚊 好多男人唔玩女人賭錢都賭左去 立條底線 你叫你老豆試下唔俾錢佢睇下會點 收返財政權先
作者: 消息188    時間: 2020-9-24 07:59 PM

包二奶   即養二公   重餋二奶全家  今時今日香港還有傻佬   睲睲啦 港產!
作者: waterman0202    時間: 2020-9-24 08:01 PM

作者: free33sky    時間: 2020-9-24 08:32 PM

問下二媽可否包含下
作者: limax    時間: 2020-9-24 08:53 PM

引用:

點解你唔怕老豆染到周身性病而怕被厄錢既?
錢係你老豆 佢點洗關係Q事
講到尾 你都係候住你老豆副身家 怕比人分簿之嘛
作者: 家中肉肉甩頭    時間: 2020-9-24 09:33 PM

楼主揾人沟你老豆条女影比你老豆
作者: ttkwan    時間: 2020-9-24 09:37 PM

引用:

開個群組然後我會成為資深會員。香討以前有班人成日「勸」人正正經經去召妓的……搵啲銀齡旅遊團嘅資料吧!畀埋部傻瓜機佢。
作者: hungsing0    時間: 2020-9-24 09:47 PM

引用:

其實你阿媽唔理你哋憑乜嘢理?你老竇又冇逼你哋去叫個二奶做細媽,另外一個角度睇,你老竇搵到嗰女人做二奶都幾好,另一角度睇佢搵個鬍鬚佬跟住話比你哋聽佢搵到嗰老公你咪仲大鑊,呢啲嘢阿媽唔理你哋做仔女點理啊!
作者: 呢個奔放的樓盤    時間: 2020-9-24 10:15 PM

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:49 PM 發表

個二奶有老公
作者: 飲馬度秋水    時間: 2020-9-24 10:25 PM

作者: 林彪大大    時間: 2020-9-24 10:42 PM

引用:

叫聲細
作者: 單嫖獨賭kaka    時間: 2020-9-24 10:53 PM

上陣不離父子兵你都包番個
作者: 地球窮鬼    時間: 2020-9-24 10:55 PM

引用:

你都講左你阿爸既弱點,咪睇佢個弱點去做囉
作者: 春雨彎刀    時間: 2020-9-24 10:57 PM

引用:

你應自己反省先! 几十勾咪有得佢开心埋單囉!你有勿損失?
作者: 桃谷繪里香    時間: 2020-9-25 12:20 AM

同佢講你仲同二奶聯絡既就到時佢病左底死左你3母女都唔會望佢一眼,叫佢搵2奶照顧,講明死左都唔洗旨意會燒香比佢
作者: 生生不息2014    時間: 2020-9-25 12:26 AM

引用:

你老豆撲蝶花間啫!唔好咁緊張。你其實都係關心你老豆付身家啫
作者: 生生不息2014    時間: 2020-9-25 12:32 AM

引用:
原帖由 公園熱情的魚蛋 於 2020-9-24 12:08 PM 發表

要經濟封鎖你老豆
佢老豆經濟封鎖佢就會。
作者: V.R.O.Y    時間: 2020-9-25 12:56 AM

睇得出你兩姊妹都好錫老竇,話晒都係老竇,你哋都唔想佢俾人呃錢,不過感情呢啲嘢冇得控制,盡量唔好俾佢有太多錢係身,如果對方真係貪佢啲錢好快都會現身
作者: 音竹    時間: 2020-9-25 06:54 AM

話比佢知邪淫係好损褔報,喃嘸阿弥陀佛印祖说:“行邪淫者,是以人身行畜生事。报终命尽,先堕地狱饿鬼,后生畜生道中。千万亿劫,不能出离。
百行以孝為先萬惡淫為首
作者: YFC07    時間: 2020-9-25 07:23 AM

引用:

接受现实咯!
作者: smallfire    時間: 2020-9-25 07:52 AM

互取所需!70歲人,唔能夠話佢世未深,佢洗錢覺得值咪得囉!做子女講左咁多次已足夠,第日佢無錢咪照顧吓佢,讓佢開心吧!
作者: 雨中平平救星    時間: 2020-9-25 07:56 AM

引用:

皇上唔急?太监
作者: Vder    時間: 2020-9-25 08:08 AM

你咪當自己多個阿媽囉
作者: 消失的香蕉    時間: 2020-9-25 08:30 AM

呼聲2媽
作者: 隔離博學的傅達    時間: 2020-9-25 08:49 AM

找人勾引老豆的二奶   讓老豆撞見
作者: 魯先生    時間: 2020-9-25 09:00 AM

引用:

你又唔諗吓男人有個後生女人煲二奶湯,溫馨吓!重拾返男人的生氣!難得你老母唔介意,你叫佢低調d好過啦!
作者: Cets123    時間: 2020-9-25 09:19 AM

引用:

請私家偵探拍攝其二奶在大陸內實況!
把証據入稟內地法院!
作者: mpc05    時間: 2020-9-25 09:23 AM

其實, 佢都七十啦, 你阿媽先至係最緊要, 如果你阿媽都冇出聲, 你地玩到咁大趕走左老豆, 你地其實有冇同你阿媽傾過想點先, 佢既諗法至重要.
另外, 同你老豆講好, 點都唔好俾佢咁偏心, 買野就要備兩份, 一人一份先至好送.