標題: 最後連分手💔兩個字都冇 [打印本頁]

作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-16 10:09 PM     標題: 最後連分手💔兩個字都冇

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
我有返工 所以放假都係我出錢
而幾年前喺澳洲讀書時 意外有咗bb 手術都係我自己俾
到失完業搵到工返又做中央暖爐媾曬全公司啲女
share Netflix account 比人個名叫Nat
問佢係咪即係Natalie
佢又呃我話係有個朋友叫”Nathan”
之後見到佢啲Payme記錄明明係Nat=Natalie
早前又話同「全公司」同事去西貢玩獨木舟
原來全公司=5個女同事得佢一個男仔
仲要喺佢同事public ig先見到真相
佢去之前我都冇乜嘢 叫佢記得飲多啲水唔好中暑
我陪佢配返副有度數嘅太陽眼鏡買全副防曬泳裝
原來佢自己私底下又特登買埋眼鏡同帽比女同事
到同佢同年嘅女老細生日
我仲幫佢諗埋訂邊間蛋糕店而且我係member會有折等佢哋可以夾平啲
但其實我今年生日佢蛋糕同卡都冇 唔係貪心 而係覺得佢有少少唔重視我
有時又呃我話同兄弟出街連一星期見得一次嘅機會都冇埋
我都只係擔心叫佢小心啲 然後自己一個喺屋企掛住佢
點知後來又俾我知道原來又係大話
佢係上咗女同事屋企housewarming
5個女仔+佢一個男仔
我心諗如果你坦白甚至可以帶埋我去係咪好啲
佢啲同事又唔會幫佢避嫌 佢自己更加唔會
連ig都等咗6年一張合照都話「因為少用」為由所以唔po 明明日日loop
仲有就係比我發現佢啲分身ac 問過陌生sp價錢 睇到嗰下係勁心up...
星期一至五都已經返工 得番星期六日可以見吓
佢仲要自己有層樓 但我從來都冇要求過同居
佢有冇樓我都唔care 冇錢我都係會同佢喺拍拖十週年果時結婚
如今我只希望佢可以過得好 唔好再傷害下一位
我一個受就好了
作者: HEGSWF    時間: 2020-9-16 10:14 PM

失業廢青都溝到女,公平咩

作者: cclia716    時間: 2020-9-16 10:15 PM

當解脫唔好咩
如果繼續一齊,唔係仲受傷咩
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-16 10:16 PM

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2020-9-16 10:14 PM 發表

無野做失業廢青都溝到女,公平咩
佢屋企人會調轉俾家用佢 只係唔用喺我身上
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-16 10:17 PM

引用:
原帖由 cclia716 於 2020-9-16 10:15 PM 發表

當解脫唔好咩
如果繼續一齊,唔係仲受傷咩
唯有咁諗可能可以早日釋懷
作者: 韓風冰凍的豬豬    時間: 2020-9-16 11:01 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-16 10:09 PM 發表

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
share Netflix account 比人個名叫Nat
早前又話 ...
樓主我唔知你同個男朋友拍拖幾耐 但係聽你咁樣形容 你男朋友年少少 溫柔體貼 好似連少少愛錫你都冇 衰到震 呢啲男人唔好要呀 而家分咗手 當解決啦 好彩未結婚咋 唔係將來結咗婚有咗bb 佢都繼續係咁樣你仲慘呀最無辜都係小朋友呀 好彩你同佢未結婚冇小朋友 趁早重新嚟過啦希望你早日會遇到個 真心愛錫你嘅男人嗎
作者: 韓風冰凍的豬豬    時間: 2020-9-16 11:04 PM

好似我前度咁 佢雖然成日溝女好多女人 雖然唔影呀係嗰啲女人踢爆佢 佢又話成日會改又話會對我好到頭來都係假㗎啦 但係佢除咗呢啲嘢之外佢平時都對我好好都陪我渡過咗好多艱難嘅歲月都好溫柔體貼嘅 不過 始終一個唔定性嘅男人你同佢一齊好辛苦㗎 趁而家呢段時間重新嚟過啦如果唔開心就可以下貼呻下啦 記住下次帶眼識人
作者: 印度凸警    時間: 2020-9-16 11:44 PM

咁你果度個空位使唔使搵人頂頂佢?
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-16 11:49 PM

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-9-16 11:04 PM 發表

好似我前度咁 佢雖然成日溝女好多女人 雖然唔影呀係嗰啲女人踢爆佢 佢又話成日會改又話會對我好到頭來都係假㗎啦 但係佢除咗呢啲嘢之外佢平時都對我好好都陪我渡過咗好多艱難嘅歲月都好溫柔體貼嘅 不過 始終一個唔定性嘅男人你同佢一齊好辛苦㗎 趁而家呢段時間重新嚟過啦如果唔開心就可以下貼呻下啦 記住下次帶眼識人 ...
好多謝你呀 就咁拍咗7年啦 但我仍然相信愛 知道不合適就不要再勉強大家 衷心祝福你可以有日搵到對的人
作者: 韓風冰凍的豬豬    時間: 2020-9-17 12:20 AM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-16 11:49 PM 發表

好多謝你呀 就咁拍咗7年啦 但我仍然相信愛 知道不合適就不要再勉強大家 衷心祝福你可以有日搵到對的人
其實呢 我都曾經錯愛過 嘥嘅時間比你多 做嘅嘢畀你按車十倍 但做最後 我終於明白 但呢個明白係要用好痛好痛好痛咁玩返嚟 我係過來人話畀你聽 老師你同呢個男朋友唔分手 繼續落去 都只會來來回回 佢有佢不停繼續嗰啲行為你有你繼續付出同傷心落去 佢又到好 冇做過啲乜嘢去呃你氹你挽留你 反而做啲嘢等你自己慢慢死曬 所以你跌得冇太過認 甚至乎佢消失咗佢連拖拉嘅機會都唔畀你其實做到咁肯某程度上為你好 我都贊成如果啲男人唔愛個女人 或者鍾意騎好多個 就放生 真心愛自己嗰個 唔好累人 唔係每一次你玩完玩夠 再回頭我認購會喺度傻痴痴咁等 已經冇青春舞心力 同埋係自己父母面前 只會內疚如果連父母嘅死 都唔 唔去醒我諗我就對唔住父母不過其實已經對唔住咗
作者: jie_du_pian    時間: 2020-9-17 01:01 AM

你好慘,介唔介意講出你地咩星座?
作者: 價值    時間: 2020-9-17 01:32 AM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-16 10:09 PM 發表

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話 ...
有樓梗係有選擇 有樓嘅通常玩女
因為方便
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-17 07:48 AM

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-17 01:01 AM 發表

你好慘,介唔介意講出你地咩星座?
我白羊 佢天蠍 應該唔係好夾?
作者: dc31    時間: 2020-9-17 08:01 AM

引用:

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話 ...
早啲分手有你著數。
作者: 巧鬆啲    時間: 2020-9-17 08:43 AM

引用:

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話 ...
騫翁失馬…
作者: 旺季怪魚    時間: 2020-9-17 08:48 AM

我畀你讲两个人之间一旦出现先怀疑,就会有间隙慢慢就变嘅心累了,分手系必然嘅
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-17 09:42 AM

引用:
原帖由 旺季怪魚 於 2020-9-17 08:48 AM 發表

我畀你讲两个人之间一旦出现先怀疑,就会有间隙慢慢就变嘅心累了,分手系必然嘅
忍咗咁多年 真係好心累 亦無力挽回了
作者: 半頁善良的女    時間: 2020-9-17 10:43 AM

作者: 南區優婆羅花    時間: 2020-9-17 10:54 AM

正所谓「成世人流流长,总会遇上几个人渣」,呢种渣男直接散左
作者: jie_du_pian    時間: 2020-9-17 01:34 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-17 07:48 AM 發表

我白羊 佢天蠍 應該唔係好夾?
估唔到真係天蠍座
聽講天蠍座好賤格,係最賤格星座,其次就係雙子座雙魚座,你小心啲⋯
白羊屬於火象星座,火象星座係出名正直無私,你對住呢啲黑暗嘅人你係輸蝕啲,建議搵返啲正直嘅火象星座
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-17 04:10 PM

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-17 01:34 PM 發表

估唔到真係天蠍座
聽講天蠍座好賤格,係最賤格星座,其次就係雙子座雙魚座,你小心啲⋯
白羊屬於火象星座,火象星座係出名正直無私,你對住呢啲黑暗嘅人你係輸蝕啲,建議搵返啲正直嘅火象星座 ...
火象星座即係白羊、獅子、射手...不過相識仲要相愛真係好難夾到咁多
作者: cclia716    時間: 2020-9-17 04:24 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-17 04:10 PM 發表

火象星座即係白羊、獅子、射手...不過相識仲要相愛真係好難夾到咁多
人夾人的,星座只係參考,同埋基本去入手了解一個人個性咋
最緊要相處開心
作者: corolla100    時間: 2020-9-17 05:07 PM

引用:

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話同「全公司」同事去西貢玩 ...
佢肯媾女,你肯養佢。有乜問題呀?
作者: 1802esme    時間: 2020-9-17 05:43 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-17 09:42 AM 發表

忍咗咁多年 真係好心累 亦無力挽回了
分開咗算啦從頭嚟過
作者: 1802esme    時間: 2020-9-17 05:45 PM

引用:
原帖由 南區優婆羅花 於 2020-9-17 10:54 AM 發表

正所谓「成世人流流长,总会遇上几个人渣」,呢种渣男直接散左
有啲人真係做得好過分,浪費了大家7年時間早走早著。
作者: 無盡忠心的更新    時間: 2020-9-17 07:01 PM

我估妳都會等佢搵妳就扑返埋去,
男人唔壞女人唔愛,定理
作者: 烈火心    時間: 2020-9-18 12:56 PM

荊話:“大人嘅歷史悠久,總會有幾個人渣”呢種人渣就噉消失咗。
作者: 貴貴來了鳳凰    時間: 2020-9-18 01:07 PM

你呢係由拖友發展為仇人咗嚟架
作者: 貴貴來了鳳凰    時間: 2020-9-18 01:08 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-16 11:49 PM 發表

好聚好散係最好嘅結果就係,都冇,落個更加好
作者: Gackt_Kazuki    時間: 2020-9-18 03:35 PM

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-17 01:34 PM 發表

估唔到真係天蠍座
白羊屬於火象星座,火象星座係出名正直無私,你對住呢啲黑暗嘅人你係輸蝕啲,建議搵返啲正直嘅火象星座 ...
我識個天蠍已經做左十年老婆奴,仲要出面一直冇其他女人,因為我同佢好熟乜都知XD
作者: Gackt_Kazuki    時間: 2020-9-18 03:36 PM

引用:

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話 ...
最初點識?
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-18 04:33 PM

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2020-9-18 03:36 PM 發表

最初點識?
澳洲讀書時識 以為畢業返到嚟都keep到 原來共過患難到佢有錢時唔可以共富貴 而且我唔要錢同樓
作者: 連續肥肥幻象    時間: 2020-9-18 04:54 PM

分都分了,有冇呢兩個字又有乜關系呢。
作者: Gackt_Kazuki    時間: 2020-9-18 07:07 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-18 04:33 PM 發表

澳洲讀書時識 以為畢業返到嚟都keep到 原來共過患難到佢有錢時唔可以共富貴 而且我唔要錢同樓
哦,即係佢錢同樓本來係冇既返黎先搵?本身佢好窮?但係佢失業就有屋企人接濟?!
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-18 10:12 PM

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2020-9-18 07:07 PM 發表

哦,即係佢錢同樓本來係冇既返黎先搵?本身佢好窮?但係佢失業就有屋企人接濟?!
係呀 返到嚟屋企人比錢同樓佢
作者: Gackt_Kazuki    時間: 2020-9-18 10:16 PM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-18 10:12 PM 發表

係呀 返到嚟屋企人比錢同樓佢
其實,屋企有錢的話花心就梗,咁諗會開心d

但係窮都會花心架,不過有錢自然多女埋身
作者: jie_du_pian    時間: 2020-9-18 10:19 PM

你好好女,好慘
作者: 前晚清涼的筍盤    時間: 2020-9-18 11:08 PM

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2020-9-18 10:16 PM 發表

其實,屋企有錢的話花心就梗,咁諗會開心d

但係窮都會花心架,不過有錢自然多女埋身
最慘係我從來都唔係為咗佢啲物質而一齊咁耐 不過做人係要向前看嘅
作者: Gackt_Kazuki    時間: 2020-9-19 01:12 AM

引用:
原帖由 前晚清涼的筍盤 於 2020-9-18 11:08 PM 發表

最慘係我從來都唔係為咗佢啲物質而一齊咁耐 不過做人係要向前看嘅
唔係你為唔為的問題,係佢本身衰,而且多女埋身
作者: ookkman    時間: 2020-10-6 08:45 AM

引用:

另一半上年失業咗九個月
其間太空閒出去媾女上床
早前又話 ...
師妹幾歲 算拉 重新出發搵幸福
作者: TszHeiMammy    時間: 2020-10-7 02:36 PM

sosad