標題: [醫學美容] 試打溶脂針去雙下巴-第一次療程 [打印本頁]

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-7-25 05:41 PM     標題: 試打溶脂針去雙下巴-第一次療程

溶脂針聽咗幾年,睇到大部分唔合國際標準,因為成份所以全部都冇香港衛生署注冊,爬文睇分享都冇一隻針有國際認可,所以冇衝動去做,太危險,唔知打左咩落身體

見到fb 有間公司引入一隻有FDA認可嘅溶脂針即刻就打去問,上網再做一次功課,等左咁多年終於有香港衛生署註冊,又有FDA認可嘅針劑

我打雙下巴位,已打左第一次療程,站時未消腫,醫生話復原期大概要30至40日,感覺硬硬地同腫,少少痛
第一次打左3枝,黎緊下個月要打多3枝先可以永久,姑娘講解過最基本要做兩次療程,有啲嚴重嘅可能要做多2次,睇雙下巴大細及分散程度

溶脂針有分縮細脂肪細胞,同打碎脂肪細胞,我打緊嘅針係打碎脂肪細胞,其實同抽脂無異,做到永久效果,之前都有諗過抽脂,但係復原期太長,我要返工冇可能靜靜雞做完冇人知,依家打完針都會腫,但係帶住mask 冇咁覺眼,公司又俾我隔日WFH, 站時冇人知我打左

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-7-31 09:28 PM, 75.49 KB) / 該附件被下載次數 6

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-9-16 05:05 PM, 429.08 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: mobile_2.jpg (2020-9-16 05:05 PM, 264.01 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: unaxxx    時間: 2020-7-28 04:26 AM

邊間 隻藥咩名呀PM plz
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-7-28 08:48 PM

引用:
原帖由 unaxxx 於 2020-7-28 04:26 AM 發表

邊間 隻藥咩名呀PM plz
Belkyra 👈🏻👈🏻有fda溶脂針
其他韓國法國牌子都冇fda, 大劣打就更加唔好
太危險
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-7-28 08:50 PM

Sent左俾你, check plz

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-7-28 08:59 PM

大家唔好諗住價錢會俾抽脂平好多,只係抽脂要麻醉,打溶脂只需要局部麻醉,意識清醒,復原時間短過抽脂,但係絕對唔係今日打完一星期靚哂,完全好番見效唔痛唔硬,要起碼等一個月
作者: Sueszechan    時間: 2020-7-29 06:59 PM

你見到效果未? 你打左幾多錢,要打幾多次
係咪可以永久?好想打
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-7-31 09:33 PM

引用:
原帖由 Sueszechan 於 2020-7-29 06:59 PM 發表

你見到效果未? 你打左幾多錢,要打幾多次
係咪可以永久?好想打
有見到效啦,whatsapp 俾姑娘睇佢話等多一陣會再好啲,佢睇相話見到我recover 60% 咋, 我衣家已覺得雙下巴細左好多

我買左basic 2次療程,有6枝針,因為第一枝平d,平均一枝5000幾, 醫生話打一次都見效果,但要永久起碼要打兩次是最基本
作者: christyng@0@    時間: 2020-8-1 02:02 AM

好😮😮😮👍🏻👍🏻👍🏻,係咪女dr 打,你全面都瘦了
最後張相係打完幾耐影嫁
作者: 樹上芬芳的回覆    時間: 2020-8-3 10:10 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-7-31 09:33 PM 發表

有見到效啦,whatsapp 俾姑娘睇佢話等多一陣會再好啲,佢睇相話見到我recover 60% 咋, 我衣家已覺得雙下巴細左好多

我買左basic 2次療程,有6枝針,因為第一枝平d,平均一枝5000幾, 醫生話打一次都見效果,但要永久起碼要打兩次是最基本 ...
第一針幾錢? 效果👍🏻👍🏻可唔可以打面頰
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-7 04:23 AM

引用:
原帖由 christyng@0@ 於 2020-8-1 02:02 AM 發表

好😮😮😮👍🏻👍🏻👍🏻,係咪女dr 打,你全面都瘦了
最後張相係打完幾耐影嫁
係女醫生,打完兩weeks後影,姑娘話效果未係最好因為正常未消腫,我心急分享
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-7 04:27 AM

引用:
原帖由 樹上芬芳的回覆 於 2020-8-3 10:10 PM 發表

第一針幾錢? 效果👍🏻👍🏻可唔可以打面頰
試打4000幾首枝,之後要睇你買幾多枝再折扣,我見過有人分享溶脂針打面,個人認為有babyfat 會young 啲未必要打溶脂針
作者: 門外遇到了蝦仁    時間: 2020-8-7 11:19 PM

好吸引,打完之後幾耐先消腫or自然啲 ? ?聽講打完會腫好耐一個星期後消哂腫見得人未?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-8 12:47 AM

引用:
原帖由 門外遇到了蝦仁 於 2020-8-7 11:19 PM 發表

好吸引,打完之後幾耐先消腫or自然啲 ? ?聽講打完會腫好耐一個星期後消哂腫見得人未?
要等30-40日消腫,所以姑娘話仲有得瘦
樓上係打完兩星期到影,呢排都要帶口罩,唔係好覺眼
作者: 門外遇到了蝦仁    時間: 2020-8-8 03:13 AM

就咁睇張相,打完兩星期都ok咼,都見得下人,唔腫唔似打左野。其實腫係最怕食飯要除口罩比同事發現打左野

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-10 12:38 AM

引用:
原帖由 門外遇到了蝦仁 於 2020-8-8 03:13 AM 發表

就咁睇張相,打完兩星期都ok咼,都見得下人,唔腫唔似打左野。其實腫係最怕食飯要除口罩比同事發現打左野
呢排唔俾人聚會,日日面壁係自己位食/或者一個人食,有時又可以wfh, 冇人發現

摸到硬,少少痛,我都估唔到兩星期就瘦
過多兩三星期再影
作者: 仲夏紫色的達人    時間: 2020-8-10 03:00 PM

作者: 門外遇到了蝦仁    時間: 2020-8-10 11:50 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-8-10 12:38 AM 發表

呢排唔俾人聚會,日日面壁係自己位食/或者一個人食,有時又可以wfh, 冇人發現

摸到硬,少少痛,我都估唔到兩星期就瘦
過多兩三星期再影
好呀!等你呀!
作者: 註冊失敗    時間: 2020-8-11 09:47 AM

作者: Sueszechan    時間: 2020-8-13 11:28 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-7-31 09:33 PM 發表

我買左basic 2次療程,有6枝針,因為第一枝平d,平均一枝5000幾, 醫生話打一次都見效果,但要永久起碼要打兩次是最基本 ...
唔洗開刀感覺上安全點,你幾時會打第二次,過程可以講多少少嗎?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-18 04:43 PM

引用:
原帖由 註冊失敗 於 2020-8-11 09:47 AM 發表

呢个可以减肥咩
溶解脂肪,雙下巴位好難減呀
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-18 04:48 PM

引用:
原帖由 Sueszechan 於 2020-8-13 11:28 PM 發表

唔洗開刀感覺上安全點,你幾時會打第二次,過程可以講多少少嗎?
感覺上係安全,好睇你打緊咩針劑,因為幾年幾開始有溶脂針,成份唔合安全標準,安全性低,我見呢隻有fda, 香港衛生署有注冊先敢試

過程敷麻膏,之後係雙下巴位注射,一共打三枝,之後番到屋企要消腫,會痛會腫
作者: 深海忽然表    時間: 2020-8-20 06:03 AM

效果很好
作者: Zeoleeoo    時間: 2020-8-22 12:06 AM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-8-18 04:48 PM 發表

感覺上係安全,好睇你打緊咩針劑,因為幾年幾開始有溶脂針,成份唔合安全標準,安全性低,我見呢隻有fda, 香港衛生署有注冊先敢試

過程敷麻膏,之後係雙下巴位注射,一共打三枝,之後番到屋企要消腫,會痛會腫 ...
新手dm唔到你,雙下巴比你細少少,打既分量會唔同?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-22 12:17 AM

引用:
原帖由 Zeoleeoo 於 2020-8-22 12:06 AM 發表

新手dm唔到你,雙下巴比你細少少,打既分量會唔同?
我情況醫生話最少要打兩次,每次三枝先永久,打幾多正常都係根據情況而定,俾醫生睇最實際
作者: 前期發現了手機    時間: 2020-8-22 10:32 AM

有副作用吧?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-23 01:10 PM

引用:
原帖由 前期發現了手機 於 2020-8-22 10:32 AM 發表

有副作用吧?
之前睇過有人打其他牌子溶脂針,唔知係份量定係成份問題,打係面攪到皮膚凹左,我打呢隻針成份安全啲,同埋我打雙下巴唔係打面,站時未睇到有問題
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-8-26 05:35 PM

Update番情況,襯住唔多人已經去左打第2次,又開始腫起要等啦😩😩😩希望打完哂之後唔好反彈
作者: yanyan0108    時間: 2020-9-3 03:33 PM

會唔會痛到訓唔到? 我幾年前做過抽脂,我係大腿位,個時又唔興溶脂針,小部位打溶脂好似幾好,你效果唔錯,我都想ko三下巴,成日dup低頭玩電話....俾人笑有三下巴
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-9-13 10:37 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-9-3 03:33 PM 發表

會唔會痛到訓唔到? 我幾年前做過抽脂,我係大腿位,個時又唔興溶脂針,小部位打溶脂好似幾好,你效果唔錯,我都想ko三下巴,成日dup低頭玩電話....俾人笑有三下巴 ...
冇甘誇張,會唔習慣好似有舊野,我估冇你抽脂甘痛,我睇到你分享想像到抽脂好辛苦,打溶脂針冇平過抽脂好多,只係冇咁辛苦,小部位可以考慮用溶脂針
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-9-16 05:07 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-9-3 03:33 PM 發表

會唔會痛到訓唔到? 我幾年前做過抽脂,我係大腿位,個時又唔興溶脂針,小部位打溶脂好似幾好,你效果唔錯,我都想ko三下巴,成日dup低頭玩電話....俾人笑有三下巴 ...
第二次冇第一次咁腫,已經出到效果

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-9-16 05:07 PM, 457.49 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 南區Cute壽包    時間: 2020-9-17 08:54 AM

可以比診所資料我嗎?謝謝
作者: yanyan0108    時間: 2020-9-19 07:56 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-9-16 05:07 PM 發表

第二次冇第一次咁腫,已經出到效果11618906
對比你未打之前改善左好多,打兩次就夠?我網上搵左資料話可以永久,幾吸引,價錢係3萬幾6枝針?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-9-23 05:33 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-9-19 07:56 PM 發表

對比你未打之前改善左好多,打兩次就夠?我網上搵左資料話可以永久,幾吸引,價錢係3萬幾6枝針?
視乎雙下巴有幾大而定,銀包乾😂😂我做左最基本要嘅療程。佢哋解釋我聽最基本要打兩次,每次打2-4枝,我情況每次打3枝,分開兩次打
作者: yanyan0108    時間: 2020-9-25 12:26 AM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-9-23 05:33 PM 發表

視乎雙下巴有幾大而定,銀包乾😂😂我做左最基本要嘅療程。佢哋解釋我聽最基本要打兩次,每次打2-4枝,我情況每次打3枝,分開兩次打
我遲下去,相信冇抽脂咁辛苦,我以前做抽脂注胸要係屋企休息十幾日
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-9-25 04:34 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-9-25 12:26 AM 發表

我遲下去,相信冇抽脂咁辛苦,我以前做抽脂注胸要係屋企休息十幾日
撇除會出現紅,腫,痛 ,唔影響生活,帶住口罩又遮到,呢段時間做都岩,冇人會覺得帶口罩古怪
作者: yanyan0108    時間: 2020-10-3 06:06 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-9-25 04:34 PM 發表

撇除會出現紅,腫,痛 ,唔影響生活,帶住口罩又遮到,呢段時間做都岩,冇人會覺得帶口罩古怪
我身邊都有朋友係呢段時間做微調,貪做完冇人知
作者: fish120    時間: 2020-10-6 11:03 AM

可以推介醫生嗎
作者: room917    時間: 2020-10-8 08:13 AM

可以pm醫生資料嗎
作者: iceee886    時間: 2020-10-8 10:35 PM

請問可唔可以打兩邊面架?
作者: 錯的那個人是我    時間: 2020-10-9 07:37 PM

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-10-9 08:19 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-10-3 06:06 PM 發表

我身邊都有朋友係呢段時間做微調,貪做完冇人知
打完都幾腫下,有口罩帶住好好多
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-10-9 08:21 PM

引用:
原帖由 iceee886 於 2020-10-8 10:35 PM 發表

請問可唔可以打兩邊面架?
醫生唔建議打面,我都有問過,佢話面有少少肉睇上去冇咁老,我諗諗下都係,塊面凹哂會老
作者: lovelysun    時間: 2020-10-12 04:22 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-7-25 05:41 PM 發表

溶脂針聽咗幾年,睇到大部分唔合國際標準,因為成份所以全部都冇香港衛生署注冊,爬文睇分享都冇一隻針有國際認可,所以冇衝動去做,太危險,唔知打左咩落身體

見到fb 有間公司引入一隻有FDA認可嘅溶脂針即刻就打去問,上網再做一次功課,等左咁多年終於有香港衛生署註冊,又有FDA認可嘅針劑

我打雙下巴位,已打左第一次療程,站時未消腫,醫生話復原期大概要30至40日,感覺硬硬地同腫,少少痛
第一次打左3枝 ...
請問可以問問在那個醫生度打呢?和地址
作者: 電梯外圍的世界    時間: 2020-10-23 01:46 PM

我都係打雙下巴,打左一次,3xxx一次無你咁貴
作者: hanaaaaa    時間: 2020-10-25 01:10 AM

引用:
原帖由 電梯外圍的世界 於 2020-10-23 01:46 PM 發表

我都係打雙下巴,打左一次,3xxx一次無你咁貴
邊間?都係Belkyra,可以pm?
樓主可以pm你個間?
作者: 電梯外圍的世界    時間: 2020-10-25 02:50 AM

引用:
原帖由 hanaaaaa 於 2020-10-25 01:10 AM 發表

邊間?都係Belkyra,可以pm?
樓主可以pm你個間?
都係belkyra黎
作者: 巴士進擊的遊艇    時間: 2020-10-25 02:26 PM

作者: 雨中勇敢的名錶    時間: 2020-10-25 04:29 PM

作者: 懶惰的小孩    時間: 2020-10-30 02:13 PM

Hi can you pm me? Thank you so much
作者: 懶惰的小孩    時間: 2020-10-30 02:14 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-7-25 05:41 PM 發表

第一次打左3枝 ...
Hi can you pm me? Thank you so much!
作者: hanaaaaa    時間: 2020-10-30 11:01 PM

引用:
原帖由 巴士進擊的遊艇 於 2020-10-25 02:26 PM 發表

效果好咩,我也想試試。
等緊消腫完之後見到效果,我feel到有效🤭👍🏻👍🏻,如樓主講打完腫起左

作者: hanaaaaa    時間: 2020-10-30 11:03 PM

引用:
原帖由 雨中勇敢的名錶 於 2020-10-25 04:29 PM 發表

太危險
打其他冇fda既我覺得危險
因為唔知有咩雜質係入面
個啲都好多人話有用
不過真係驚,等到有fda認證先敢打
作者: pozylam    時間: 2020-10-30 11:20 PM

邊間,咩名堂
作者: yanyan0108    時間: 2020-11-3 09:26 PM

九月尾打完第一針,最近先覺得冇咁腫腫🤤希望等多兩星期見到效果啦
作者: yanyan0108    時間: 2020-11-3 09:27 PM

引用:
原帖由 hanaaaaa 於 2020-10-30 11:01 PM 發表

等緊消腫完之後見到效果,我feel到有效🤭👍🏻👍🏻,如樓主講打完腫起左
要等30-45日,你幾時打第二針?
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-11-4 09:01 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-11-3 09:26 PM 發表

九月尾打完第一針,最近先覺得冇咁腫腫🤤希望等多兩星期見到效果啦
正常要等差唔多1個月,你都係打雙下巴?唔洗擔心效果,一定見到效,缺點係打完真係腫
作者: hosinyan53    時間: 2020-11-5 12:05 AM

作者: hosinyan53    時間: 2020-11-5 12:06 AM

作者: hosinyan53    時間: 2020-11-5 12:06 AM

作者: szeszeeee    時間: 2020-11-7 09:42 AM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-11-4 09:01 PM 發表

正常要等差唔多1個月,你都係打雙下巴?唔洗擔心效果,一定見到效,缺點係打完真係腫
想請問樓主去邊間?效果好好,我都想打😍
作者: 隔離中心的白襪    時間: 2020-11-7 10:36 AM

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-11-8 04:19 PM

引用:
原帖由 hosinyan53 於 2020-11-5 12:06 AM 發表

一般要幾耐架?
每次打完等1-1.5個月消腫,要打2-3次療程先做到永久效果
作者: 隔離怪OL    時間: 2020-11-8 04:24 PM

引用:
原帖由 隔離中心的白襪 於 2020-11-7 10:36 AM 發表

zhend
Belkyra,得衣隻同認證,其他針冇
作者: yanyan0108    時間: 2020-11-10 07:01 PM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-11-4 09:01 PM 發表

Yes, 雙下巴,等效果中,多數時間帶口罩幫到手遮醜
作者: 海邊靚桌布    時間: 2020-11-13 04:28 PM

作者: 隔離怪OL    時間: 2020-11-17 04:20 PM

引用:
原帖由 yanyan0108 於 2020-11-10 07:01 PM 發表

Yes, 雙下巴,等效果中,多數時間帶口罩幫到手遮醜
打完會腫啲,消腫後見到效果會happy 哂
作者: 微咪吖    時間: 2020-11-17 05:05 PM

感觉效果好惊人啊!
作者: 床下強勁的裙    時間: 2020-11-21 09:32 PM

一共用左3萬幾蚊? 效果可以永久?
真係差好遠,仲有冇靚相update 😍
作者: Venussa    時間: 2020-11-26 09:29 PM

可唔可以PM埋個地方?好心動
作者: Tyrance    時間: 2020-11-28 11:00 PM

引用:

第一次打左3枝 ...
Hi sis可分享係邊到打?thx
作者: Tyrance    時間: 2020-11-28 11:17 PM

引用:
原帖由 電梯外圍的世界 於 2020-10-25 02:50 AM 發表

都係belkyra黎
可pm分享一下,係邊間打?thx
作者: Lazymami    時間: 2020-12-11 02:41 AM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-8-18 04:48 PM 發表

過程敷麻膏,之後係雙下巴位注射,一共打三枝,之後番到屋企要消腫,會痛會腫
請問痛幾耐?痛嘅程痛係會好痛嗎?
作者: 天天芳香的神童    時間: 2020-12-11 10:18 AM

作者: 天天芳香的神童    時間: 2020-12-21 04:42 PM

作者: yanyan0108    時間: 2021-1-18 12:47 AM

引用:
原帖由 隔離怪OL 於 2020-11-17 04:20 PM 發表

打完會腫啲,消腫後見到效果會happy 哂
每次打完都要腫一段時間,我打第二次之後已經見到雙下巴細咗好多,我會推薦唔敢做抽脂嘅sis可以一試
作者: 前期濃濃的駱駝    時間: 2021-1-18 10:40 AM

太危險
作者: Lalaland40    時間: 2021-1-20 02:42 AM

引用:
原帖由 前期濃濃的駱駝 於 2021-1-18 10:40 AM 發表

太危險
新嘅溶脂針有fda認證,比起其他冇認證的,感覺上安全咗喎
作者: Lalaland40    時間: 2021-1-20 02:45 AM

好早期一出有唔同國家出溶脂針,我見到多人打,有成功又有打衰個案,新呢隻站時未見到有人有事