標題: [醫學美容] 有無做過膠原美白太空倉?! [打印本頁]

作者: milktmn    時間: 2020-7-7 10:37 PM     標題: 有無做過膠原美白太空倉?!

聽講30分鐘即白?! 不反黑?! 好想知效果持唔持久…
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-8 12:34 AM

我準備去試,有朋友試完即時白,佢買左個45日療程
作者: milktmn    時間: 2020-7-8 09:03 AM

引用:
原帖由 Gmay1986 於 2020-7-8 12:34 AM 發表

你約左幾時試? 咩叫45天療程? 價錢係點? 其實我最想知佢可以白幾耐? 即係要定期幾耐做一次? 想睇下budget如何…
作者: 萬家小小姐    時間: 2020-7-9 03:14 AM

引用:
原帖由 Gmay1986 於 2020-7-8 12:34 AM 發表

求分享,我睇到fb有介紹,試做幾百蚊一次嗰個?之後單次貴唔貴
作者: milktmn    時間: 2020-7-9 09:06 AM

引用:
原帖由 萬家小小姐 於 2020-7-9 03:14 AM 發表

求分享,我睇到fb有介紹,試做幾百蚊一次嗰個?之後單次貴唔貴
我見原價係$1800囉,所以想知要幾耐做一次…
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-9 04:16 PM

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-7-8 09:03 AM 發表

你約左幾時試? 咩叫45天療程? 價錢係點? 其實我最想知佢可以白幾耐? 即係要定期幾耐做一次? 想睇下budget如何…
我一陣6點過去試,佢買個隻朋友話除開等於800幾蚊次,詳細我一陣做完先知
夜啲俾個報告大家
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-9 04:18 PM

引用:
原帖由 萬家小小姐 於 2020-7-9 03:14 AM 發表

688試做,我一陣做完睇下幾錢,因為我朋友話幾個plan 佢揀左除開800幾單次嘅plan
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-10 04:50 PM

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-7-9 09:06 AM 發表

我見原價係$1800囉,所以想知要幾耐做一次…
佢分左幾個唔同次數嘅plan, 最密可以一星期做2-3次,我背脊好多疤有傷口,所以揀左做24次嘅plan, 除開平過試做價啲啲,做完會白左之後自己做好防曬就可以keep到好耐
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-10 04:53 PM

Share 左分享你去我度睇,要全裸照燈,試完之後我明點解個fd即買,因為我都覺白得好明顯
作者: ginger.333    時間: 2020-7-10 06:18 PM

引用:
原帖由 Gmay1986 於 2020-7-9 04:18 PM 發表

688試做,我一陣做完睇下幾錢,因為我朋友話幾個plan 佢揀左除開800幾單次嘅plan
膠原美白太空倉?!
可以詳細D?
作者: ginger.333    時間: 2020-7-10 06:59 PM

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-7-7 10:37 PM 發表

聽講30分鐘即白?! 不反黑?! 好想知效果持唔持久…
黑科技美白艙,躺着就白?
紅光的好處:1、的確可以改善血液微循環;2、降低細胞內活性氧的水平,抑制前列腺素PGE(2)炎症因子的釋放;3、刺激成纖維細胞生成,加快損傷修復。

https://kknews.cc/zh-hk/news/zp3nqaq.html

由上面的特性來看,波長600-700nm的紅光,對由炎症引起的色素沉着、膚色加深的確是有一定的改善效果的。但是膚色變黑,很少是單純由炎症引起的。皮膚黑,還因為:長期紫外線照射,導致黑色素活躍;皮脂過氧化,導致膚色暗沉;氧自由基堆積,黑素合成等。

配專用美白乳液才有效?
準確地來說就是卸妝、洗澡、塗精華/身體乳、然後戴上眼罩才能進去躺着、開照,出來後再次塗抹美白產品。不得不說它的步驟也真的經過了精心設計,抓住了小女生想要儀式感的心理。

也就是這些儀式感,成為了美白艙能夠美白的關鍵!她們還會給你塗上能夠美白的身體乳,細心一點就會發現,她們給塗的身體乳中大多數都含有二氧化鈦等成分。

二氧化鈦大家都還熟悉吧,就是一個主要用於物理防曬劑和粉底中的成分。它既有防曬的效果,也有增白的效果,不過它比較不好洗,需要用洗面奶或者沐浴露才能洗掉。

美白艙是具有一定緊膚、嫩膚、美白作用,因為膠原蛋白確實有一定美白的作用,但是!膠原蛋白的美白效果很微小。
並且變黑的原因那麼多,美白艙只是解決了其中一個不太重要的問題,更多美白秘密都藏在搭配的乳液/精華中。
所以那些告訴你會白很多的誇張對比圖就不要輕信了!

作者: shanshan1997    時間: 2020-7-10 09:16 PM

曬太陽燈都要keep住哂,保持黑色,呢d係咪應該都要呢,如果平平地唔貴我都想試
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-11 05:19 PM

引用:
原帖由 shanshan1997 於 2020-7-10 09:16 PM 發表

曬太陽燈都要keep住哂,保持黑色,呢d係咪應該都要呢,如果平平地唔貴我都想試
變白之後姑娘提我自己做好防曬,唔好變白之後又走去曬而唔做保護,我之前唔會擔遮,做完有搽防曬加擔遮,希望做哂成個療程背脊啲暗瘡印可以搞掂啦😑😑😑
作者: Gmay1986    時間: 2020-7-11 05:22 PM

引用:
原帖由 ginger.333 於 2020-7-10 06:18 PM 發表

膠原美白太空倉?!
可以詳細D?
我分享左少少,體驗完感覺有變,我背脊有啲印由深啡色變左淺啡,第一次做完已經見到,我黎緊每星期做兩次
作者: ginger.333    時間: 2020-7-11 06:51 PM

引用:
原帖由 Gmay1986 於 2020-7-11 05:22 PM 發表

我分享左少少,體驗完感覺有變,我背脊有啲印由深啡色變左淺啡,第一次做完已經見到,我黎緊每星期做兩次
我臉有黑色素沉著,  身腿腳好多顆皮炎皮損留下黑色素。
如可淡化最好。
穿內衣 內褲 照紅光?

波長600-700nm的紅光,對由炎症引起的色素沉着、膚色加深的確是有一定的改善效果的。
但是膚色變黑,很少是單純由炎症引起的。

美容院打出來的美白艙美白原理,利用冷光655nm光源配合光敏劑使用,通過光波刺激血液循環,加速表皮黑色素代謝,抑制黑色素細胞生成,達到美白嫩膚的效果。

作者: ginger.333    時間: 2020-7-12 11:24 AM

引用:
原帖由 Gmay1986 於 2020-7-9 04:18 PM 發表

平躺40分鐘  PM me

作者: ginger.333    時間: 2020-7-12 11:30 AM

美容行业又一个暴利的项目:2019美白神器“美白舱

美白仓的作用有美白肌肤,提升肌肤的弹性,让肌肤更光滑细腻;有效的防止胶原蛋白的流失,维持皮肤基底层的胶原蛋白含量;有效消除脸部痤疮(青春痘)雀斑、瘢痕、产后妊娠纹;改善颈部、胸部、臀部、甚至私密部位的皮肤干燥、色素沉着等,具体的信息可以看我上一篇文章,这些功能完全符合市场的消费需求。

消费者做一次美白舱价格在298-598元这个范围,相对于美白针,美白舱的价格更符合消费群体的意愿,消费群体也会大幅提升!一台美白舱也就一万多块钱,对于美容院来说美白舱的价格成本和其他一些项目成本来说根本不值一提,而利润和消费群体却远远大于其他项目。总的来说美白舱对于美容行业来说,是一个非常不错的项目!