標題: 幸福? 愛是須要包容...這兩個月, 我幾乎要離婚 [打印本頁]

作者: GoldenWater    時間: 2020-1-14 03:07 PM     標題: 幸福? 愛是須要包容...這兩個月, 我幾乎要離婚

多年來, 我出的posts, 總是看到我和太太,努力經營這份幸福, 奈何人生總有波浪起跌...

事源自我多口...
數月前, 與太太晚上閒聊, 一時興起, 我想表達, 縱使有妓女入房, 我亦不會做對不起她的事, 怎知....
我幾乎"死無全屍"

在十多年前, 因工作關係, 我老細常要我和他一起與客去卡拉OK, 當然是有"小姐"陪的那種。
我當時只是最卑微的小職員, 有些客戶是有黑幫背景, 有些是有軍隊關係, 總之, 得罪不得的。
有一次, 那黑幫客戶, 硬是要我帶小姐上房...我只有帶入房後, 隔數分鐘後, 便叫那小姐離開。
我說給太太, 只以為她會覺得我很正直, 有條魚都唔肯偷食, 進知她這數月, 每隔幾天就審我, 去幾多次夜店, 卡拉OK同小姐點親暱, 我講得越多, 佢越唔信我, ...

唉, 我問過很多公司女同事, 女同學, 都說, 我太太自此以後, 無日無止, 終我一生, 都會間唔中嘈...

我誓言守著底線, 沒做對不住的事, 但她已哭不成聲...
作者: 69gogo    時間: 2020-1-14 04:05 PM

作者: 清晨活潑的美人    時間: 2020-1-14 05:04 PM

作者: ac_cml    時間: 2020-1-14 05:12 PM

引用:
原帖由 GoldenWater 於 2020-1-14 03:07 PM 發表

多年來, 我出的posts, 總是看到我和太太,努力經營這份幸福, 奈何人生總有波浪起跌...

事源自我多口...
數月前, 與太太晚上閒聊, 一時興起, 我想表達, 縱使有妓女入房, 我亦不會做對不起她的事, 怎知....
我幾乎"死無全屍"

在十多年前, 因工作關係, 我老細常要我和他一起與客去卡拉OK, 當然是有"小姐"陪的那種。
我當時只是最卑微的小職 ...
只可以話, 你太唔了解女性呢種生物,

經一事, 長一智, 下次真係唔好提啦
提呢啲野來做乜?
作者: 武涼深    時間: 2020-1-14 05:19 PM

你同老婆講,雞系男人都屌得,老婆淨系比你屌,貢就解決所有問題啦
作者: 寂靜星夜    時間: 2020-1-14 08:54 PM

言多必失, 行多必失, 所以人係要少說話少做事
作者: 油站粗野的妹頭    時間: 2020-1-14 10:22 PM

女人既疑心特別重,覺得你做得一次必有下次,有些事說出無幫助就擺在心裏吧
作者: 激死未    時間: 2020-1-14 10:27 PM

引用:
原帖由 GoldenWater 於 2020-1-14 03:07 PM 發表

事源自我多口...
我幾乎"死無全屍"

你同太太講,前輩教落,呢啲正一漒水樽黎,掂親爛賓州架!

內地工作啲事,唔係經歷過係唔會明白,你點講佢地都係理解唔到架!
作者: xiaoloy    時間: 2020-1-14 11:16 PM

咁你都爆響口?😒
作者: 明日難吃的豬豬    時間: 2020-1-14 11:16 PM

咁好既男人你老婆都唔識珍惜 陰公
作者: 69gogo    時間: 2020-1-14 11:44 PM

作者: yjx618    時間: 2020-1-15 12:12 AM

你一直都咁坦白,我覺得無問題,不過既然太太有疑心,就多D溝通,唔好讓一個誤會造成不好的結果~~~加油呀,太太一定會感知你清白
作者: bbq323    時間: 2020-1-15 10:21 AM

樓主,你應該同老婆講,房事呢家野一定要和心愛的女人,那話兒才能抬起頭做人
已經試過,三唔識七,無能為力
你老婆就對你萬分信任了
作者: sleepingforest    時間: 2020-1-15 11:30 AM

你冇錯,蠢啫
作者: 叫我馬神    時間: 2020-1-15 12:49 PM

在女人的世界里,没有坦白从宽的说法!
师兄你道行不够
作者: GoldenWater    時間: 2020-1-15 01:00 PM

今早, 我組的同事, 見我個頹樣, 入嚟問候一下...
有啲同事都跟我十年以上, 且fully understand此公司文化, 由CEO到普通文員, 皆多多少少都須去卡拉OK應酬, 女同事都見慣不怪。

"點解你家人只見到你嘅虧欠, 難度無見你為家庭盡心嘅付出嗎?"  他們見我常在公司處理家事, 又趕頭趕命管接送....
(我工作是銷售與管理, 仗著上天小小的恩賜, 靠小小聰明, 很快就有ideas, 攞生意, meet targets唔難, 所以公司時間, 我可以multi-tasking。縱使上司針對我, 成個department只裁我呢組員工, 但我已穩定軍心, 第一季targets已十拿九穩。)

lunch time, 稍後再傾....
作者: Jartts    時間: 2020-1-15 01:16 PM

引用:

事源自我多口...
我幾乎"死無全屍"

結咗婚咁耐, 都唔知啲女人諗咩㗎咩😅
作者: 不基含情的妹頭    時間: 2020-1-15 01:32 PM

引用:
原帖由 69gogo 於 2020-1-14 04:05 PM 發表

師兄~衰多口
好多師兄都係咁......
諗住以誠實來換取舒暢,以為打開天窗醒下酒,點知即刻十級風暴,從此休想再關上,更太鑊係,仲要發現開嘅唔係天窗,係潘朵拉個盒蓋......
祝你好運
作者: 不基含情的妹頭    時間: 2020-1-15 01:35 PM

引用:
原帖由 69gogo 於 2020-1-14 11:44 PM 發表

所以樓主係度呻,比佢老婆唔覺意睇到,自己話自己冇滾
師兄呢招掂喎
作者: 不基含情的妹頭    時間: 2020-1-15 01:36 PM

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-1-15 10:21 AM 發表

樓主,你應該同老婆講,房事呢家野一定要和心愛的女人,那話兒才能抬起頭做人
已經試過,三唔識七,無能為力
你老婆就對你萬分信任了
呢位師兄把嘴好得喎,值得一讚
作者: 69gogo    時間: 2020-1-15 02:06 PM

作者: dickinson1020    時間: 2020-1-15 02:32 PM

如果真係冇做,又真係好慘
作者: necro123    時間: 2020-1-15 03:21 PM

引用:

事源自我多口...
我幾乎"死無全屍"

人地就蛇咬都唔認 邊有人會衝出泥七

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-1-15 03:21 PM, 53.21 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: 怪異小鬼頭    時間: 2020-1-15 04:32 PM

作者: 00008888    時間: 2020-1-15 04:40 PM

好,恭喜
作者: IwinU    時間: 2020-1-15 05:19 PM

你覺得自己好誠實話佢知,  佢覺得佢CHOK到你D往事, 之後加無限咁多個大話呃9佢~
作者: tfortest    時間: 2020-1-16 01:51 AM

睇咗邊套劇集?
作者: kenneth129    時間: 2020-1-16 06:48 AM

其實你有冇唸過你老婆想你轉工!並唔係唔相信你呢?辭工可還你清白

作者: barre    時間: 2020-1-16 08:57 AM

细佬,愛是需要学習!
你单方面的自以为是,很傷害太太的!
作者: 你性土論    時間: 2020-1-16 10:02 AM

直接講屌咗喇,仲好好服務添,我肯定你無事,你講到自己咁L清高,有L 人信你咩
作者: Video    時間: 2020-1-16 11:02 AM

好多港女唔改進又小氣,認命吧!
作者: Edward66912    時間: 2020-1-16 11:58 AM

希望你無事
作者: Heha_ChRis    時間: 2020-1-16 02:24 PM

或者要睇你平時係一個咩人, 作用唔同方法, 
或者你可以表現得好愛好需要老婆, 或者當佢懷疑你時, 你反笑佢, 
雞同老婆邊有得比, 或者係你拎自己同D雞比? 你老婆都係唔安心啫,
當佢覺得對自己有信心, 就會放心架啦, 女人好有趣,
例如有人同佢講你老公係GAY, 諗唔會呀, 佢咁咸濕仲成日望女
例如有人同佢講你老公叫G, 諗唔會呀, 佢咁孤寒OR潔癖
例如有人同佢講你老公包二奶, 諗唔會呀, 佢平時睇電視都好憎第三者
之如此類, 你可以做好多野打底, 令到佢跟本唔會懷疑你

當然有D野身邊人唔知係最好嘅, 費事煩, 由其係女人
作者: tomlearn    時間: 2020-1-16 09:32 PM

好有朱培慶的影子,罪名是乜嘢都未做便死了
作者: 鬍鬚西吊手掌    時間: 2020-1-16 10:48 PM

你老婆唔識切身處地體諒你,佢有錯!
作者: GoldenWater    時間: 2020-1-17 12:14 PM

人世間就係咁有趣...人係好難角色代入, 你用自己想像力去扮家庭主婦, 同佢想像我唔入卡拉OK唔得, 唔搵小姐陪唔得嘅情境一樣, 無辦法會100%體會到。

出嚟工作嘅女同事, 女同學話可以接受, 但佢地都講我太太係家庭主婦, 無法了解。佢地話我相信老公, 信, 就唔會問。
作者: Abouttime    時間: 2020-1-17 05:05 PM

引用:

事源自我多口...
我幾乎"死無全屍"

好小事咋喎。甘亦証明佢好愛你
作者: Abouttime    時間: 2020-1-17 05:06 PM

引用:
原帖由 武涼深 於 2020-1-14 05:19 PM 發表

你同老婆講,雞系男人都屌得,老婆淨系比你屌,貢就解決所有問題啦
佢聽你講,死得