標題: 回應娶大6妹的得與失 [打印本頁]

作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-4 03:09 PM     標題: 回應娶大6妹的得與失

見有C兄講開娶大6妹乜都無,舖、樓寫大6妹名,大6妹不停派帽,累人累物。我身邊娶大6妹的,失多過得……
例1 老友大學同學係大6妹,共處多年有小朋友,及後一次盜火線係老友阿哥病危,大6妹不聞不問,還堅持已報旅遊要舉家去玩,结果閙翻,老友阿哥舆世長辭,離婚收場。
例2 友人與大6妹拍拖6年,想搞野,大6妹堅持婚後。终於圓婚想一試,结果一推7年,共13年娶了老婆無洞房,最後大6妹要離婚,因為夠7年有身份證,仲有物業,我唔信大6妹守寡13年,友人顶帽真係落到腳趾公,绝對係性事十大奇聞。
例3 网友告之,其细佬娶大6妹鬧翻決定離婚,事後大6妹me too告佢细佬強姦,细佬顶唔住一病不起,連命都無。
例4 係我唯一覺得有義氣的大6妹,小姐出身,樣貌平傭,中學老友玩出感情娶左佢,當大6妹落香港團娶先知老友失業年多,大6妹不離不棄,打份大O樂樓面,至今十多年後已晉升,月入2萬多,又申請到公屋,夠用,但老友自大6妹來港因無自信一直揾唔到工,結果無做野至今16年,食軟飯,成人生大赢家,也成了香港廢佬,好命係大6妹相伴至今,又無子女,比我一早bye
世事無奇,日久見人心,但要講心大6妹比港女無情又派帽,做港男溝大6妹真係痛苦
作者: 87er    時間: 2019-5-4 03:17 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 03:09 PM 發表

見有C兄講開娶大6妹乜都無,舖、樓寫大6妹名,大6妹不停派帽,累人累物。我身邊娶大6妹的,失多過得……
例1 老友大學同學係大6妹,共處多年有小朋友,及後一次盜火線係老友阿哥病危,大6妹不聞不問,還堅持已報旅遊要舉家去玩,结果閙翻,老友阿哥舆世長辭,離婚收場。
例2 友人與大6妹拍拖6年,想搞野,大6妹堅持婚後。终於圓婚想一試,结果一推7年,共13年娶了老婆無洞房,最後大6妹要離婚,因為夠 ...
一講大陸女,
個個精神,
必過廿板回應。
作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-4 04:04 PM

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-4 03:17 PM 發表

一講大陸女,
個個精神,
必過廿板回應。
等大家盡數大6妺,有乜奇难雜症,歡迎分享
作者: vghy1234    時間: 2019-5-4 04:21 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 03:09 PM 發表

例2 友人與大6妹拍拖6年,想搞野,大6妹堅持婚後。终於圓婚想一試,结果一推7年,共13年娶 ...
其实投资有风险。搵港女一样有风险。
作者: yhakk    時間: 2019-5-4 04:29 PM

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-4 03:17 PM 發表

一講大陸女,
個個精神,
必過廿板回應。
大陸妹正嘛
作者: mtvong    時間: 2019-5-4 05:05 PM

世上乜人都有~ 睇個人際遇 !!
作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-4 05:09 PM

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-5-4 04:21 PM 發表

我識嘅港女無咁,肯付出,唔貪,同我生左2件,但洗係大6妺身上十万八万,仲呃我话有左我的,其实唔係我,所以大6妹屌下就好,唔好娶
作者: vghy1234    時間: 2019-5-4 05:10 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 05:09 PM 發表

我識嘅港女無咁,肯付出,唔貪,同我生左2件,但洗係大6妺身上十万八万,仲呃我话有左我的,其实唔係我,所以大6妹屌下就好,唔好娶
其实你投资问题啦。

我都认识你case 4的。不过条大陆妹是良家妇女。来到香港后,条港佬已经处半退休状态。到现在也不离不弃。

作者: 急焦巨額主角    時間: 2019-5-4 05:52 PM

大陸妹等於大陸雞
作者: 商界長長主題    時間: 2019-5-4 06:21 PM

引用:

例2 友人與大6妹拍拖6年,想搞野,大6妹堅持婚後。终於圓婚想一試,结果一推7年,共13年娶 ...
唔娶大陸妹,你娶得起港女咩?又想食人只猪又唔想付出😢😢
作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-4 06:38 PM

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-5-4 06:21 PM 發表

唔娶大陸妹,你娶得起港女咩?又想食人只猪又唔想付出😢😢
我已娶了港女,有兒有女,有供完嘅樓,我就係试過大6妹先咁溝。你似乎無能力係香港立足,局住平D玩大6妹,到时睇1至3例子边样中
作者: 商界長長主題    時間: 2019-5-4 06:40 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 06:38 PM 發表

我已娶了港女,有兒有女,有供完嘅樓,我就係试過大6妹先咁溝。你似乎無能力係香港立足,局住平D玩大6妹,到时睇1至3例子边样中
哦,原來你咁撚巴拜,陰敬,陰敬🙏🙏
作者: 武德鼎    時間: 2019-5-4 07:24 PM

唔通冇賤格港女咩
作者: 西部鬆弛的通道    時間: 2019-5-4 07:50 PM

大陸妹未娶過
不過試 10 件, 9 件都係好扑嘅
作者: ACK007    時間: 2019-5-4 08:06 PM

其實女人都係現實, 港女又好大陸妹都好...都係一9樣...你有能力佢就跟你,你冇能力就晒9氣...係人都選一種對自己好既生活方式...講得多都晒9氣
作者: ono119394    時間: 2019-5-4 08:08 PM

楼主鼓励各位弟兄揾小姐做老婆?
作者: HKusers    時間: 2019-5-4 08:12 PM

例四男角好幸福快樂
作者: 1968HK    時間: 2019-5-4 08:25 PM

Case 2 可以申請婚姻無效,不用離婚分身家
作者: 高大長長牛牛    時間: 2019-5-4 08:41 PM

睇下你係邊到識嘅,你只講飲花酒識番黎嘅大6妺咁冇嘢講啦,大把係香港啲大學一齊讀書然後結婚果班不知幾好
作者: Imbigbigworld    時間: 2019-5-4 09:09 PM

娶老婆,最好系揾番香港女仔,扑野上床,揾大陸妹正,個人經驗,不喜勿插
作者: 純情的妲己    時間: 2019-5-4 09:19 PM

大陸?只有大陸女人會咁?
大把大陸女人嫁香港都慘喇,嫁香港男人,幫人生埋仔,最後男人出軌背叛,仲一腳踢個女人出門,個女人最尾咩都冇

呢D野就唔關邊度人既事,,,係個人人品啫
作者: 萬家平平妹妹    時間: 2019-5-4 09:50 PM

關大陸妹咩事呀,唔好怪自己太窮無人要
作者: 雙非單程好福佳    時間: 2019-5-4 09:56 PM

娶大陸妹落黎
生多啲王從bb
食多啲香港福利
王從bb大個又生王從bb
不出5代
香港已經王從化
作者: changigichan    時間: 2019-5-4 10:56 PM

作者: superplx    時間: 2019-5-4 11:09 PM

引用:
原帖由 雙非單程好福佳 於 2019-5-4 09:56 PM 發表

娶大陸妹落黎
生多啲王從bb
食多啲香港福利
王從bb大個又生王從bb
不出5代
香港已經王從化
上幾代阿爺嫲阿公阿婆肯定土生土長?
上3代呢 1898年前 新界係清潮大陸 北京南京條約之前呢?
香港歷史1842年之前都係清朝  所以呢度9成9.9都係王從後代😂😂😂
作者: 雙非單程好福佳    時間: 2019-5-4 11:10 PM

引用:
原帖由 changigichan 於 2019-5-4 10:56 PM 發表

港女好
呢個好屌
作者: littlegrassfd    時間: 2019-5-4 11:17 PM

引用:

我不嬲都對垃圾大陸妹冇興趣

不過依家香港人都係差唔多,特別細過25個啲垃圾
作者: hkichi    時間: 2019-5-4 11:35 PM

就64,明白的
作者: littlegrassfd    時間: 2019-5-4 11:39 PM

引用:

一講大陸女,
個個精神,
必過廿板回應。
如果冇問題就唔會敢
我屋企大吧錢剩係隨便一間地舖都唔知幾多億
我從來不和大陸🐔交往
作者: cognacxo    時間: 2019-5-4 11:50 PM

將個6字變波字吧
作者: littlegrassfd    時間: 2019-5-4 11:51 PM

引用:
原帖由 ACK007 於 2019-5-4 08:06 PM 發表

其實女人都係現實, 港女又好大陸妹都好...都係一9樣...你有能力佢就跟你,你冇能力就晒9氣...係人都選一種對自己好既生活方式...講得多都晒9氣
以家啲港女都學嗮大陸文化
千萬唔好娶
不過有冇念過點解大陸妹咁?因為啲大陸仔都唔係好人
所以佢地家破人亡都係自己攞來
作者: msmsmsms    時間: 2019-5-4 11:52 PM

娶大陸婆沒有好下場
作者: disCNman2    時間: 2019-5-5 12:09 AM

引用:
原帖由 ACK007 於 2019-5-4 20:06 發表

要補充啦,同的壞女人呢,大陸妹都係難搞D,冇辦法用羅輯去理解,好似可以同你十年八載,但個心依然可以唔上心既,唔明唔明..........照計錯有錯著,將錯就錯,咪行埋下半路羅,但原來唔係的,好清高坩同你玩文藝愛情、冇愛就冇性,仲要玩長情,話家鄉男先係至愛,(就算冇世藝冇本事老粗一名,都係心頭愛)唔夠玩的.............
作者: Myrickng    時間: 2019-5-5 12:12 AM

大陸妹
玩就好
娶佢就找屎上身
作者: 不基謝皮的湯圓    時間: 2019-5-5 12:26 AM

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2019-5-4 07:50 PM 發表

大陸妹未娶過
大陸妹,性好開放架,就算有老公,都時常出來偷食,叫班姊妹開P
作者: bossini888    時間: 2019-5-5 12:41 AM

大 6妹,正過港女,常識,港女冇波,也是常識
作者: milktealover    時間: 2019-5-5 01:49 AM

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2019-5-4 07:50 PM 發表

大陸妹未娶過
大陸妺好扑係身經百戰練出來,一街襟兄弟
作者: peterpeterbbc    時間: 2019-5-5 02:42 AM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 05:09 PM 發表

我娶大陸妹, 生3 個, 一齊涯, 幾個朋友都係, 沒問題, 正常女人一個, 你一個2 個專揾d靚的, 年輕的, 再唔係揾歡場果d,任何地方都有好壞女仔,  當然好果d女仔通常又睇你唔上眼, 唔好果d,  有目的果d就利用你,人地主動少少你就當自已潘安再世, 最後比人利用,
作者: 至愛老輝2    時間: 2019-5-5 03:35 AM

引用:

講咁多,咪純粹因為你識嘅男人無用,咁廢嘅人就算娶呀差都會戴綠帽啦!

我識嘅個個都夫妻恩愛。
作者: 至愛老輝2    時間: 2019-5-5 03:36 AM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 04:04 PM 發表

等大家盡數大6妺,有乜奇难雜症,歡迎分享
原來係廢物圍爐取暖區?咁唔打擾嘞!
作者: 細雨黑山羊    時間: 2019-5-5 03:52 AM

人心肉做,首先是你要對人好。
作者: 文明的獅子    時間: 2019-5-5 04:09 AM

樓主:想知例2的港男13年無性婚姻是否婚外有家?否則是奇蹟。大陸妻斗唔過地頭夫?
作者: 真軍教頭    時間: 2019-5-5 07:29 AM

後生大6妹真心好吊
作者: 十大惡人    時間: 2019-5-5 08:20 AM

引用:

港女咪一屄樣,當年開始個一個星期甜甜蜜蜜,真係過咗一星又話買隻地通拿,話女帶男表好好睇,買咗唔夠幾日又話睇中粒VSI平平地六皮幾幫你慳錢,先買粒細,行去廣東道要去Bulgari,我話睇下gu ,LV 即發老脾,左氹又氹平平地六七雞買隻飛甩雞細手袋先順氣,夜晚想屌屄,特然又話以家樓樓好低,要買翻間,我話住堇呢間咪幾好,佢話要買間新既,要全新裝修合佢風格,我話冇錢,要過一排先可以,當塲又發老脾,攪到我個晚食自己,三日唔埋两日又買野,張咭日日銀都打電話比我confirm,當我最手緊個陣,又話想去歐洲行下,我屌佢老母,我話想屌屄你就話日日好攰,買野就唔攰,之後我收尻起所有買既野,我話單在我手,包,手錶,戒子,全都在我手,大家當性交易,我唔理,拍拖咁奈都係同你屌個一劑半劑,未出野就推我出來,以家我要屌翻夠,劑劑無套內射加後門,佢唔制,我就掟柒佢,要佢即走,躝屍趌路咁至𢴇身彩。
作者: 黃心穎許志安    時間: 2019-5-5 08:27 AM

d 中國人最大問題係冇道德
作者: badman2024    時間: 2019-5-5 08:42 AM

男人要幸福做人生勝利組,首先多謝不作 歧視港女北妹都好,娶老婆就要搵富二代,專業人仕或行政人員,頭家俾佢咩1/3-1/2,生番一至兩個小朋友。出面就 keep番D 樣正身材正的北妹做女友。
作者: badman2024    時間: 2019-5-5 08:46 AM

引用:
原帖由 十大惡人 於 2019-5-5 08:20 AM 發表

港女咪一屄樣,當年開始個一個星期甜甜蜜蜜,真係過咗一星又話買隻地通拿,話女帶男表好好睇,買咗唔夠幾日又話睇中粒VSI平平地六皮幾幫你慳錢,先買粒細,行去廣東道要去Bulgari,我話睇下gu ,LV 即發老脾,左氹又氹平平地六七雞買隻飛甩雞細手袋先順氣,夜晚想屌屄,特然又話以家樓樓好低,要買翻間,我話住堇呢間咪幾好,佢話要買間新既,要全新裝修合佢風格,我話冇錢,要過一排先可以,當塲又發老脾,攪到 ...
所以一定要有原則,女人未屌過只係朋友,飲飲食食可以,送禮物 no way。
作者: badman2024    時間: 2019-5-5 08:48 AM

大陸妹有一樣好,一般易上D。
作者: zzaa2046    時間: 2019-5-5 08:49 AM

心穎bb系咩野妹呀?女人就系女人!邊到都系一樣,不如討論邊到 啲貓唔食魚!
作者: vvvfunnyvvv    時間: 2019-5-5 08:56 AM

真系文化差異!相處問題又多~
作者: tinghongting    時間: 2019-5-5 08:58 AM

公平d講,大陸女人離婚率高,主要因為佢地離鄕別井,又冇家人朋友係身邊,唔好好保護自己點得,當然比港女多一點其他心思,人之常情。
利申:I m 港女
作者: 南光坊天    時間: 2019-5-5 09:06 AM

而家好多年紀過40阿叔!又搵錢少,無能力娶老婆,大陸/越南娶妻是唯一出路,尤其是越南!
作者: LeoGo    時間: 2019-5-5 09:35 AM

睇下港男本身條件及大陸妹條件,例如港男年老或低收入,一定係配到鄉下妹,呢啲大陸妹 100% 為單程證跟呢啲癈港男,老實講,如果癈港男話唔知,真係癈中之癈
作者: simon8818    時間: 2019-5-5 09:40 AM

引用:
原帖由 文明的獅子 於 2019-5-5 04:09 AM 發表

樓主:想知例2的港男13年無性婚姻是否婚外有家?否則是奇蹟。大陸妻斗唔過地頭夫?
師兄,聽故就唔好駁故啦
作者: LeoGo    時間: 2019-5-5 09:45 AM

如港男係年青有為有條件,遇著國內大城市嘅大陸妹,佢地拍拖通常都係真愛,而且隨時個大陸妹仲有錢過港男
作者: jfavejfave    時間: 2019-5-5 10:39 AM

娶大陸妹有辣有唔辣啦
作者: victoria63    時間: 2019-5-5 10:42 AM

非我族類
作者: michael    時間: 2019-5-5 10:43 AM

睇個人眼光同際遇喇
作者: 瑪卡    時間: 2019-5-5 10:50 AM

引用:

例2 友人與大6妹拍拖6年,想搞野,大6妹堅持婚後。终於圓婚想一試,结果一推7年,共13年娶了老婆無洞房,最後大6妹要離婚,因為夠 ...
亂噏一通😧😧
作者: 棧道    時間: 2019-5-5 12:16 PM

樓主,你既例子只係反映你既圈子
中國好大,世界都好大,爬出井啦
作者: simon8818    時間: 2019-5-5 01:24 PM

引用:
原帖由 棧道 於 2019-5-5 12:16 PM 發表

樓主,你既例子只係反映你既圈子
中國好大,世界都好大,爬出井啦
廢青有撚本事出井咩
作者: R66888    時間: 2019-5-5 01:47 PM

引用:

人必有好有壞
作者: milk_555    時間: 2019-5-5 02:05 PM

引用:
原帖由 急焦巨額主角 於 2019-5-4 05:52 PM 發表

大陸妹等於大陸雞
雞, 全部都係雞
作者: 心青神靈    時間: 2019-5-5 02:07 PM

聰明既都唔會落黎淨識生產住劏房
作者: 騎著蝸牛去旅行    時間: 2019-5-5 02:27 PM

每個地方的人都有好與否之分,點解大陸好嘅女人港男們你地就硬係遇唔到呢?都幾奇怪!
作者: 車站清涼的牛牛    時間: 2019-5-5 02:28 PM

引用:
原帖由 bossini888 於 2019-5-5 12:41 AM 發表

大 6妹,正過港女,常識,港女冇波,也是常識
大陸唔係個個都有,尤其係10𡃁20歲,係大媽會有
作者: 騎著蝸牛去旅行    時間: 2019-5-5 02:30 PM

引用:
原帖由 純情的妲己 於 2019-5-4 09:19 PM 發表

大陸?只有大陸女人會咁?
大把大陸女人嫁香港都慘喇,嫁香港男人,幫人生埋仔,最後男人出軌背叛,仲一腳踢個女人出門,個女人最尾咩都冇

呢D野就唔關邊度人既事,,,係個人人品啫 ...
講的岩
作者: ABBA9999    時間: 2019-5-5 03:04 PM

引用:

要吾要叫DC兄娶香港婆失嘅例子比大家聽聽?
作者: 呂永祥    時間: 2019-5-5 03:05 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-4 06:38 PM 發表

絕大部分港男認識既“大陸妹”都係係娛樂場所度識,而再以果個地方來定義“”大陸妹“”我就覺得可惜同遺憾+井底,要知道係果d地方做野既人都係為左錢迫于冇奈,有錢賺佢地都想儘快上岸,邊個會同你講真感情?!而港男又好,果d娛樂場所既女人都好,就係有人唔信邪去嘗試,結果就梗係絕大部分都悲劇收場,我係上面打滾20多年,見過好多唔同職業唔同地方嘅人,各有特性,內陸既熱情淳樸,沿海嘅機智狡猾。不過總括而言,歡場無真愛,望各位男士要理解。
作者: ABBA9999    時間: 2019-5-5 03:09 PM

引用:

點解輸左嘅港佬,老馮話人地問題,吾話自己冇眼光又或者自己来識轉灣滿足吾到人地厘,香港人真係幾識赖地硬!
作者: bossini888    時間: 2019-5-5 04:35 PM

引用:
原帖由 車站清涼的牛牛 於 2019-5-5 02:28 PM 發表

大陸唔係個個都有,尤其係10𡃁20歲,係大媽會有
上得大六小,姐,港女,細,cup 手都小
作者: 另一個天堂    時間: 2019-5-5 09:02 PM

1)正所謂小時兩兄弟,大時兩伙人,阿哥死咪死囉,累街坊
作者: yellowfire    時間: 2019-5-5 10:01 PM

現實是求好多港女高求高,把愛情當成買賣,而且貨不好,還獅子開大口,結果港男香港找不到,只好找大陸。再講大陸以前窮香港條件差的也可以上去選妃,自然多人上,結果好不好,看造化,娶港女也不見得有美好結果
作者: tea@tea    時間: 2019-5-5 10:43 PM

屌大陸女,買賣形式,無難過
作者: masasa    時間: 2019-5-5 10:48 PM

大陸妹全民皆雞, 有錢通常都搞得掂上床. 大陸d野好黑暗, 港男未必個個明白. 玩過咪算囉, 仲咩要結婚呢. 尤其是你有錢, 實搞到你一鑊粥.
作者: milktealover    時間: 2019-5-5 11:22 PM

引用:
原帖由 騎著蝸牛去旅行 於 2019-5-5 02:27 PM 發表

每個地方的人都有好與否之分,點解大陸好嘅女人港男們你地就硬係遇唔到呢?都幾奇怪!
因為好的大陸女人唔想離鄉背井到香港,肯來的有特別原因。或者遇着一個唔貪你錢丶唔貪HKID,純粹貪你靚仔😂😂😂
作者: TM11    時間: 2019-5-5 11:49 PM

引用:

你段野點睇都係班男人賤格
作者: peterpeterbbc    時間: 2019-5-6 12:00 AM

引用:
原帖由 十大惡人 於 2019-5-5 08:20 AM 發表

港女咪一屄樣,當年開始個一個星期甜甜蜜蜜,真係過咗一星又話買隻地通拿,話女帶男表好好睇,買咗唔夠幾日又話睇中粒VSI平平地六皮幾幫你慳錢,先買粒細,行去廣東道要去Bulgari,我話睇下gu ,LV 即發老脾,左氹又氹平平地六七雞買隻飛甩雞細手袋先順氣,夜晚想屌屄,特然又話以家樓樓好低,要買翻間,我話住堇呢間咪幾好,佢話要買間新既,要全新裝修合佢風格,我話冇錢,要過一排先可以,當塲又發老脾,攪到 ...
由買地通拿開始你就應該醒水啦, 仲越踩越深, 我覺得唔關條女事囉! 係你太好屈
作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-6 12:03 AM

引用:
原帖由 TM11 於 2019-5-5 11:49 PM 發表

你段野點睇都係班男人賤格
點會男人賤1到3,男人都係受害,1係老婆不理老公親人,2係老婆明为ID下嫁,婚後唔上床有無搞錯,3我就唔知,係网友講,請问男人咩问题,1係老友,我同佢老婆都倾过,我不宜插手别人家事,但个女人有问题
作者: 騎著蝸牛去旅行    時間: 2019-5-6 02:11 AM

引用:
原帖由 milktealover 於 2019-5-5 11:22 PM 發表

因為好的大陸女人唔想離鄉背井到香港,肯來的有特別原因。或者遇着一個唔貪你錢丶唔貪HKID,純粹貪你靚仔😂😂😂
你呢個冇乜說服力哦!還是港男識親都係啲歡場女子?咁就唔怪得會失敗而終了,呢啲只能怪自己喎。
作者: 靈魂仔2號    時間: 2019-5-6 03:00 AM

我娶個大陸女人,後來近幾個月個個月都借錢比佢家人無同我講,後來比我睇佢電話發現,現在冷戰期
作者: wai7753    時間: 2019-5-6 03:01 AM

引用:

其實大陸妹易溝易變易跟佬走。
佢哋啲觀念係嫁左老公後男人要照顧佢一世,冇兒冇女係屋企咩都唔做剩識洗錢。
作者: 晚膳行動10    時間: 2019-5-6 06:45 AM

港男任何國家女性都唔想要!你諗下港男自己有無問題?
作者: 晚膳行動10    時間: 2019-5-6 06:48 AM

來港陪你住劏房叫好女人?
作者: 沉睡深情的樓主    時間: 2019-5-6 07:20 AM

我身邊A女大陸妹:嫁大自己30幾歲香港佬,生咗個女,申請唔到公屋,住佢老竇雜物房,每日與垃圾雜物相對,不離不棄,港男一直冇正式工作,條女同佢起東莞捱,正經做服務員女仔。到香港後,女仔去7仔上夜班搵錢,因為日頭可以照顧女同老公,所以上夜班。
B女大陸妹,嫁個老公大佢20幾歲,有個女12歲,十幾年住大陸,男生意失敗後沈淪6年幾,一直唔肯做嘢,打散工淨夠養自己,連個女都顧唔到,靠個老婆打工養女。
C女大陸妹,D女大陸妹,E女大陸妹,個個有情有義,相反,港難以為娶到大陸妹可以唔駛做,以為大陸妹就係金剛狼,可以撐起頭家,佢享福,其實大陸妹多數嫁嘅係低質港男。結婚唔準離婚,一離婚就大陸妹有問題,港男永遠冇問題。
作者: leeseng    時間: 2019-5-6 07:29 AM

大陆女人只可以玩玩,吾可以认真,个个为钱为享受,无钱一脚申您

圖片附件: 1557098985011.jpg (2019-5-6 07:29 AM, 463.35 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 儍廢物    時間: 2019-5-6 07:37 AM

引用:
原帖由 ACK007 於 2019-5-4 08:06 PM 發表

根本就是個人性格問題
作者: yat69    時間: 2019-5-6 07:41 AM

引用:

例二同三唔可信,
例二,拍拖六年冇得搞?
三個月都未搞已經分左手,

例三,未離婚,冇得告強姦
作者: 广州小叮当    時間: 2019-5-6 09:14 AM

你呢种人娶边个都后悔的啦
作者: xjeff    時間: 2019-5-6 09:44 AM

邊到都有好同唔好,隨緣
作者: 叫我馬神    時間: 2019-5-6 09:54 AM

其实,到处杨梅一样花啫!边度都有好有坏啦!香讨高尚人士标纤“大6妹”啫
男人,最紧要自己有本事,经济稳定,怕乜呢?
作者: iammacdonald    時間: 2019-5-6 10:59 AM

引用:

男人咪又係現實,貪陸妹靚d,身材好d,後生d,邊個正佢就想食邊個,加上大陸妹又博又主動,港男付出少點又食得快點餵到入口咁濟
成日話女人點現實講到口都臭埋,男人咪又係貪外表年紀身材,男女各取所需,但就成日黎話女人現實要物質,等於叫男人唔咸濕得唔得呀?!
作者: 福田奸夫    時間: 2019-5-6 12:19 PM

井底之蛙,人講乜,就信乜
作者: 白銀城    時間: 2019-5-6 12:34 PM

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-5-4 04:21 PM 發表

最小港女屋企好小出現…
鄉下要起屋
屋企人有急病
細佬妹要讀書
全部都要比錢…
作者: vghy1234    時間: 2019-5-6 12:57 PM

引用:
原帖由 白銀城 於 2019-5-6 12:34 PM 發表

最小港女屋企好小出現…
鄉下要起屋
屋企人有急病
細佬妹要讀書
全部都要比錢…
甘就要问点解港仔甘蠢。
作者: 十大惡人    時間: 2019-5-6 01:50 PM

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2019-5-6 12:00 AM 發表

由買地通拿開始你就應該醒水啦, 仲越踩越深, 我覺得唔關條女事囉! 係你太好屈
追女仔溝女,每個人態度不同,有人為求外出食餐飯,送花食飯一擇千金,萬金,有人只願睇下戲遊下車河,行下商塲,我𨸏我仔一萬幾萬送禮物唔係問題,你屈機要我送都唔係問題,鬼叫我鐘意你,但係如果因為我鐘意就食著上就係問題,係又發老爛唔係又發老脾,一次两次我忍讓,如果當我水魚你都要付出,既然你又要老著又唔付出就大家係咁先,都見唔到大家如何相處,只係物質,不如我去叫雞仲可以有回報。
作者: AVSUPERMAN    時間: 2019-5-6 03:12 PM

引用:
原帖由 yat69 於 2019-5-6 07:41 AM 發表

例二同三唔可信,
例二,拍拖六年冇得搞?
三個月都未搞已經分左手,

例三,未離婚,冇得告強姦
例二是友人亲口承認,例三補充女方要求離婚再告
作者: yat69    時間: 2019-5-6 03:15 PM

引用:
原帖由 AVSUPERMAN 於 2019-5-6 03:12 PM 發表

例二是友人亲口承認,例三補充女方要求離婚再告
要求離婚即係未離,冇得告
作者: 正義靚犬    時間: 2019-5-6 03:31 PM

其實首先真的不要標籤邊度人, 反而係首先了解大陸妹是從什麼途徑認識的? 如果是在大陸的娛樂場所認識的, 那就算吧啦!
作者: 正義靚犬    時間: 2019-5-6 03:35 PM

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-5-5 03:05 PM 發表

絕大部分港男認識既“大陸妹”都係係娛樂場所度識,而再以果個地方來定義“”大陸妹“”我就覺得可惜同遺憾+井底,要知道係果d地方做野既人都係為左錢迫于冇奈,有錢賺佢地都想儘快上岸,邊個會同你講真感情?!而港男又好,果d娛樂場所既女人都好,就係有人唔信邪去嘗試,結果就梗係絕大部分都悲劇收場,我係上面打滾20多年,見過好多唔同職 ...
同意啊, 而且換位思考, D男人在夜場溝女, 話D女現實厄錢厄身份證, D女米又係覺得D嫖客想厄蝦條, 信毛毛好過信嫖客把口啦