標題: [計劃生育] 好唔開心,好想有BB [打印本頁]

作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 01:08 PM     標題: 好唔開心,好想有BB

同先生努力左一年半喇,一直都想有BB,
中醫都睇過兩個,飲中藥飲到我經期亂晒,之後放棄無睇!
我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
依兩個月我飲緊滴雞精,但我依兩日有谷M既感覺好sad丫
我仲可以做D咩
作者: leeyinglove    時間: 2019-5-3 01:26 PM

試下雞泡魚膠燉湯,你上網check下
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 01:29 PM

引用:
原帖由 leeyinglove 於 2019-5-3 01:26 PM 發表

試下雞泡魚膠燉湯,你上網check下
有丫,燉過一排,連續飲咗兩三個星期,但始終自己住,日日燉有D麻煩
作者: candican    時間: 2019-5-3 01:51 PM

有無計住日子?
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 01:53 PM

引用:
原帖由 candican 於 2019-5-3 01:51 PM 發表

有無計住日子?
上個兩個月開始跟apps日子做功課,但係咪用埋排卵紙會比較好啲?

作者: hihisharon    時間: 2019-5-3 02:04 PM

試吓食柯胶, 我上年就係咁意外有咗.
作者: lfnewgirl    時間: 2019-5-3 03:56 PM

唔好比咁大壓力自己
放鬆心情
我諗你經期要準番啲 再用排卵期去計先計到喎...
作者: refugee    時間: 2019-5-3 05:16 PM

可能係先生唔掂

試下靜雞雞搵其他人幫下手,俾個驚喜先生
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 05:26 PM

引用:
原帖由 lfnewgirl 於 2019-5-3 03:56 PM 發表

唔好比咁大壓力自己
放鬆心情
我諗你經期要準番啲 再用排卵期去計先計到喎...
停左中醫,依家準返,希望今個月再努力
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 05:27 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:53 PM 發表

上個兩個月開始跟apps日子做功課,但係咪用埋排卵紙會比較好啲?
未食過,可以係邊一度買到?
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-3 05:28 PM

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-3 05:16 PM 發表

可能係先生唔掂

睇黎你帶綠帽嘅陰影,依一世都除唔到!
作者: Carbonana    時間: 2019-5-3 08:29 PM

可以睇下生育科醫生,check下有冇咩問題,試下促排卵,會易中好多⋯⋯一年半時間唔短啦⋯⋯快d睇下啦,唔係普通婦產科,係生育科,仁安比較出名
作者: 高大理性的魚蛋    時間: 2019-5-3 09:30 PM

不如試吓做人工或試管啦
作者: HSBC443    時間: 2019-5-3 09:31 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 05:28 PM 發表

哈,妙答
作者: HSBC443    時間: 2019-5-3 09:33 PM

點解唔一早用排卵紙
作者: 魚仔曲其    時間: 2019-5-3 11:49 PM

你有無甲亢?有無驗泌乳素?飲豆奶好過飲🐔精。豆奶系天然生育酚
作者: 沉睡粗野的魚蛋    時間: 2019-5-4 12:30 AM

我自己就備孕2年幾,用左排卵試紙一年,都冇中,最後見我親戚食天喜丸生兩件,之後我就食天喜丸再用排卵紙,未食完一盒就有左,吾知對你有冇用
作者: sosadnice    時間: 2019-5-4 09:33 AM

借精還陽
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 10:03 AM

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-5-3 11:49 PM 發表

你有無甲亢?有無驗泌乳素?飲豆奶好過飲🐔精。豆奶系天然生育酚
無甲亢丫,我以為豆漿好涼架添,噤我試下飲多D豆漿先
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 10:04 AM

引用:
原帖由 沉睡粗野的魚蛋 於 2019-5-4 12:30 AM 發表

我自己就備孕2年幾,用左排卵試紙一年,都冇中,最後見我親戚食天喜丸生兩件,之後我就食天喜丸再用排卵紙,未食完一盒就有左,吾知對你有冇用
係咪天喜X既天喜丸?
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 10:06 AM

引用:
原帖由 Carbonana 於 2019-5-3 08:29 PM 發表

可以睇下生育科醫生,check下有冇咩問題,試下促排卵,會易中好多⋯⋯一年半時間唔短啦⋯⋯快d睇下啦,唔係普通婦產科,係生育科,仁安比較出名
仁安有無邊位醫生介紹?
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 10:26 AM

引用:
原帖由 HSBC443 於 2019-5-3 09:33 PM 發表

點解唔一早用排卵紙
其實唔係好識點用
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 10:28 AM

引用:
原帖由 sosadnice 於 2019-5-4 09:33 AM 發表

借精還陽
你噤有心借屍還魂都回覆我
作者: cindysisi    時間: 2019-5-4 01:57 PM

一定一定要用排印試紙,深粗就do do, 隔1日再do do, 事半功倍,唔好浪費精力
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-4 02:01 PM

引用:
原帖由 cindysisi 於 2019-5-4 01:57 PM 發表

一定一定要用排印試紙,深粗就do do, 隔1日再do do, 事半功倍,唔好浪費精力
有無邊隻排卵試紙好用可以介紹
作者: cindysisi    時間: 2019-5-4 02:01 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 10:26 AM 發表

其實唔係好識點用
用排印試紙(紅d)前提係週期要準先容易預測,例如28日週期,通常day 14左右會排卵,咁我通常day 10開始用紅d,check住幾時排卵,我一般第2個cycle就會中,幾次都係咁
作者: cindysisi    時間: 2019-5-4 02:03 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 02:01 PM 發表

用大衞牌排卵試紙,
作者: lfnewgirl    時間: 2019-5-4 02:17 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 02:01 PM 發表

我嗰時冇用試紙
我係數日子的 m come計第一日 數第九日開始 隔日做功課 就中了
另外 聽護士朋友話 做完功課 趴喺到訓半小時
作者: cremedecacao    時間: 2019-5-4 08:35 PM

年半其實唔係好耐,一般三年先諗人工啦。計吓排卵期,用吓試紙先啦。食住葉酸或者conceive well 既維他命,千祈唔好減肥,幫身體補充omega 3 都有幫助。
作者: 沉睡粗野的魚蛋    時間: 2019-5-4 11:59 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 10:04 AM 發表

係咪天喜X既天喜丸?

作者: 白羊心事    時間: 2019-5-5 12:42 PM

我同你一樣,好唔開心,好想有BB,都係試左年幾都無,中西醫都睇,私家生育醫生睇過两個,輸卵管照過無塞,AMH(卵巢功能)得9.5分,醫生話36歲9.5係好低,一味叫我做人工受孕同試管嬰兒,講到唔做唔得,但我有朋友兩樣都做晒都唔得,最後都係靠自己自然懷孕,好睇個人,後來有個朋友介紹,佢自己係去威醫嘅私家醫院做(港大生育科),同時喺4月16號我去威爾斯聽咗個生育講座清楚好多(好多夫婦去聽),朋友話齋既然都係要比呢啲錢,點解唔去大醫院做,因為好似威爾斯嘅生育科同仁安嘅生育科一樣,都係專業去做呢樣嘢嘅,而家暫時我比自己半年時間去調理再嘗試,真係唔得我先至去醫院做人工受孕果d,你先生有冇去驗精?因為唔一定係你嘅問題,你先生都要去驗,而家我老公就食緊鋅同茄紅素(蠔皇素考慮中),你上網搵吓威爾斯嘅生育或仁安,出面醫生我自己經歷就係,第一個冇醫德,第二個幾好嘅,不過收費再貴d,唔好灰心大家一齊努力!
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-5 02:16 PM

引用:
原帖由 白羊心事 於 2019-5-5 12:42 PM 發表

我同你一樣,好唔開心,好想有BB,都係試左年幾都無,中西醫都睇,私家生育醫生睇過两個,輸卵管照過無塞,AMH(卵巢功能)得9.5分,醫生話36歲9.5係好低,一味叫我做人工受孕同試管嬰兒,講到唔做唔得,但我有朋友兩樣都做晒都唔得,最後都係靠自己自然懷孕,好睇個人,後來有個朋友介紹,佢自己係去威醫嘅私家醫院做(港大生育科),同時喺4月16號我去威爾斯聽咗個生育講座清楚好多(好多夫婦去聽),朋友話齋既 ...
我同我先生都係二十尾,精子婚前檢查check過,數量同質量都正常
可能係我問題多D,成日占寒占凍,又少運動,我朋友送左D瑪卡藥丸比我先生食,食晒都諗住買蠔皇素比佢食下
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-5 02:16 PM

引用:
原帖由 lfnewgirl 於 2019-5-4 02:17 PM 發表

我嗰時冇用試紙
我係數日子的 m come計第一日 數第九日開始 隔日做功課 就中了
另外 聽護士朋友話 做完功課 趴喺到訓半小時
我試左浪高對腳
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-5 02:17 PM

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-5-4 08:35 PM 發表

年半其實唔係好耐,一般三年先諗人工啦。計吓排卵期,用吓試紙先啦。食住葉酸或者conceive well 既維他命,千祈唔好減肥,幫身體補充omega 3 都有幫助。 ...
收到
作者: 白羊心事    時間: 2019-5-5 02:33 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-5 02:16 PM 發表

我同我先生都係二十尾,精子婚前檢查check過,數量同質量都正常
可能係我問題多D,成日占寒占凍,又少運動,我朋友送左D瑪卡藥丸比我先生食,食晒都諗住買蠔皇素比佢食下 ...
我聽完威醫個生育講座後,清晰多左,我同先生都係两年前做婚前檢查話正常,但經過两年後,其實都會有唔同,壓力,情緒各樣野都會影響精子/卵巢功能,我問過,瑪卡主要係對男人精力,如果係想精子靚要食蠔皇素!
而我由於屋企各種因素,呢两年都好大壓力同有情緒問題,原來係影響卵巢功能,令距唔可以正常產生一種激素,所以我keep住睇中醫(中醫師都要睇你夾唔夾,我果個睇開,我覺得好好),中醫角度補肝腎同睡眠品質要好,就機會好大,再加針灸係肚,增強卵子嘅健康,你可以作為參考一下!我好明白你,我都差唔多情況,所以你唔孤獨,唔好令自己情緒低落,會影響生育,一齊加油!
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-5 02:35 PM

引用:
原帖由 白羊心事 於 2019-5-5 02:33 PM 發表

我聽完威醫個生育講座後,清晰多左,我同先生都係两年前做婚前檢查話正常,但經過两年後,其實都會有唔同,壓力,情緒各樣野都會影響精子/卵巢功能,我問過,瑪卡主要係對男人精力,如果係想精子靚要食蠔皇素!
而我由於屋企各種因素,呢两年都好大壓力同有情緒問題,原來係影響卵巢功能,令距唔可以正常產生一種激素,所以我keep住睇中醫(中醫師都要睇你夾唔夾,我果個睇開,我覺得好好),中醫角度補肝腎同睡眠品質要好 ...
可否PM你的中醫師給我?
作者: 白羊心事    時間: 2019-5-5 02:37 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-5 02:35 PM 發表

可否PM你的中醫師給我?
我係新手係咪唔可以pm?我之前試過唔得
作者: 白羊心事    時間: 2019-5-5 02:44 PM

引用:
原帖由 白羊心事 於 2019-5-5 02:37 PM 發表

我係新手係咪唔可以pm?我之前試過唔得
收倒你pm,但回覆唔倒
作者: 梨喎淺笑    時間: 2019-5-5 07:51 PM

多飲D黑豆漿,促排卵,多做運動,例如跑下步出下汗經期完佐就要重視準備開始行動
作者: wcrr    時間: 2019-5-5 09:47 PM

我聽好多中左既人講 一諗住放棄就反而會有 而且在排卵期前兩日開始連做三日
作者: wcrr    時間: 2019-5-5 09:49 PM

有無介飲凍野?
作者: Eumu    時間: 2019-5-5 11:55 PM

我同老公2個都有食開supplement 補充,2人都需要一齊試,我老公本身返工都捱夜,好在有保保,叫做一擊即中
作者: AomoriSnow    時間: 2019-5-6 07:14 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 05:28 PM 發表

你老 公公 可找外援呢?
作者: 異域浪漫的妹頭    時間: 2019-5-6 08:39 AM

我試咗幾個月都未有,包括用排卯紙計日子,又食滴雞精,又食中藥,本身都開始灰灰地...跟住我買咗馬卡和蠔精華比先生食,完m後又隔日dodo...即有咗所以放鬆唔好唸咁多野,隔日做實無死
作者: lfnewgirl    時間: 2019-5-6 09:48 AM

引用:
原帖由 異域浪漫的妹頭 於 2019-5-6 08:39 AM 發表

我試咗幾個月都未有,包括用排卯紙計日子,又食滴雞精,又食中藥,本身都開始灰灰地...跟住我買咗馬卡和蠔精華比先生食,完m後又隔日dodo...即有咗所以放鬆唔好唸咁多野,隔日做實無死 ...
同意 M COME 完隔日做實無死
作者: streethunter380    時間: 2019-5-6 11:52 AM

最容易有BB是中學時期穿校服的日子,
繼續努力吧, 你們會成功的
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-6 10:11 PM

引用:
原帖由 Eumu 於 2019-5-5 11:55 PM 發表

我同老公2個都有食開supplement 補充,2人都需要一齊試,我老公本身返工都捱夜,好在有保保,叫做一擊即中
因為我地要返通宵,所以可能都有影響🥺
作者: Eumu    時間: 2019-5-6 10:13 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-6 10:11 PM 發表

因為我地要返通宵,所以可能都有影響🥺
絕對有影響! 2個都要食下 B雜
作者: kissgg    時間: 2019-5-7 11:08 AM

我家姐同老公都係食阿膠粉開水同阿膠糕,家姐食咗9個月,預備調經同補血,佢老公遲佢4個月先開始食,阿膠可以幫男人補腎同養精,跟住就自然懷孕,而家10個月大喇。 我全家都係信中醫中藥,平時小病都冇食西藥
作者: first_of_may    時間: 2019-5-7 04:34 PM

我蒸身果度有個STAFF話蒸宮有幫助, 因為佢蒸完幾次好快就有左
作者: yannes1989    時間: 2019-5-9 07:51 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:08 PM 發表

我哋做過婚前檢查一切正常,上年年尾睇過婦科醫生,照過子宮,照過有水泡仔,但話唔影響生育,如果擔心就再過兩三個月再返去照,但我問醫生有咩可能幫左懷孕,佢只話唔影響生育
我仲可以做D咩 ...
同你老行房個陣 好好享受性愛快感 唔好為有而做。
你咁大壓力, 好難有
作者: 征服失敗    時間: 2019-5-9 08:23 AM

經驗之談,
越緊張越難有。
我同太太都check過正常,
又計日子又食療乜都做足,
努力咗多年蛋都冇隻,
因太太已過40,
所以只好放棄,
唔夠半年咁就有咗!
所以唔好俾自己壓力,
如果唔係咁大年紀先做父母都幾吃力!
祝順利!
作者: miuch    時間: 2019-5-9 06:00 PM

保持心情輕鬆啦
作者: 萬家真空的筍盤    時間: 2019-5-10 05:29 PM

我有左時都有谷m feel
作者: nonola1988    時間: 2019-5-12 01:11 AM

唔好計咩計有feel就做係咁射 好快會有
作者: 梓豪2005    時間: 2019-5-13 06:54 AM

越是想要,越是無🤔定律
作者: W7_cutepregnant    時間: 2019-5-13 10:19 AM

作者: 古兒汗    時間: 2019-5-13 08:32 PM

引用:
原帖由 yannes1989 於 2019-5-9 07:51 AM 發表

同你老行房個陣 好好享受性愛快感 唔好為有而做。
你咁大壓力, 好難有
完全同意,我太太有左幾個月前已食定葉酸,停食生冷野、凍飲。不可為生而做,增加壓力。多d前戲,多用不同姿勢,要令女方興奮才容易有,最後要狗仔後推才射,因為可以深入d容易有。女方用枕頭墊patpat要hold住下身盡量向上姿勢, keep 住唔俾d精流返出尼。可能講得有d露骨,請勿見怪,但都係本人經歷,妳可以参考下,希望樓住早日成功。
作者: skykit    時間: 2019-5-14 12:00 PM

有無諗過做iui?
作者: forever_forever    時間: 2019-5-14 06:59 PM

我同老公做過婚前檢察,老公精子好差。。每月就用排卵試紙,2個都中醫調理,又食supplement。但都唔中..每月等開獎壓力好大,明白壓力愈大愈難有,但又放鬆唔到。。
作者: bonniebutterfly    時間: 2019-5-14 10:44 PM

阿膠糕真係有用嗎 我見有平有貴
作者: dashhk    時間: 2019-5-15 10:04 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:08 PM 發表

我仲可以做D咩 ...
男人路過無聊搭2句

有無想過老豆射力道不夠(射門口點生?)叫老公要射時入小小射
射完等幾分鐘先好出來

Patpat,不夠飽滿肉地,聶高patpat(不流精出來)雷鋒呀媽拉姑教的

古代說patpat大=好生養不是無道理
作者: starwar2006    時間: 2019-5-15 10:18 AM

睇過台灣啲節目有個case同你一樣
後尾用西洋徧方龍舌蘭酒,要有蟲果隻。
男女各飲半支,男既吞條蟲,勿咬碎。
行房。最後佢地生左三件。
利申:無試過,自己諗。
作者: jovym    時間: 2019-5-15 10:23 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 01:53 PM 發表

經濟許可可到婦科醫生超聲波照排卵

另外老公有check 精子質素?

中醫人夾人,可能要再試
作者: jovym    時間: 2019-5-15 10:26 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-5 02:16 PM 發表

可能係我問題多D,成日占寒占凍,又少運動,我朋友送左D瑪卡藥丸比我先生食,食晒都諗住買蠔皇素比佢食下 ...
另外其實男同女都做運動有幫助的
作者: Chris.yukman    時間: 2019-5-15 10:32 AM

引用:
原帖由 cindysisi 於 2019-5-4 01:57 PM 發表

十幾年前同老婆趕第二個,當時都無聽過排卵紙,努力佐年半,最後如我老婆所願.
作者: Godofjj    時間: 2019-5-15 10:39 AM

引用:

我仲可以做D咩 ...
人工受孕
作者: 傑豬仔    時間: 2019-5-15 10:49 AM

求卵期啦。
作者: 2Ocean    時間: 2019-5-15 10:53 AM

幾嵗,可能老公精子問題
作者: bonbon2468    時間: 2019-5-15 10:54 AM

IVF?
作者: benyipchan    時間: 2019-5-15 10:55 AM

中出完唔好沖涼, 擺個枕頭係條腰度等D精流入去,第二朝先沖涼,我知GEM實哂感覺唔好,但辛苦D都要
作者: 沉睡深情的樓主    時間: 2019-5-15 10:59 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-4 10:03 AM 發表

無甲亢丫,我以為豆漿好涼架添,噤我試下飲多D豆漿先
豆奶係涼性食物,少飲。一個禮拜三次最多。
作者: icircle    時間: 2019-5-15 11:30 AM

試下日日做
作者: huntl    時間: 2019-5-15 11:37 AM

你是否有息肉?
作者: 咀賤心太軟    時間: 2019-5-15 11:39 AM

子女係緣份,努力左唔得,只可以話天意!

但我朋友都係自自然咁7年自有BB.
作者: 垚鑫淼    時間: 2019-5-15 11:45 AM

引用:

我仲可以做D咩 ...
最緊要兩位心情要放鬆, 機會就會增加
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-15 11:49 AM

引用:
原帖由 沉睡深情的樓主 於 2019-5-15 10:59 AM 發表

豆奶係涼性食物,少飲。一個禮拜三次最多。
依排日日飲
作者: 沉睡深情的樓主    時間: 2019-5-15 11:54 AM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-15 11:49 AM 發表

依排日日飲
懷孕要隨緣,我求子十年,放棄啦。
以前日日飲豆漿,中醫話物極必反,任何好嘢不可以過量。
我的經驗:五穀雜糧煲粥,當早餐,每日午飯前一個蘋果,加運動,身體自然好。要唔要到BB睇緣分,好彩現在科技發達,45歲之前我都可以憧憬BB好快到。
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-15 12:00 PM

引用:
原帖由 huntl 於 2019-5-15 11:37 AM 發表

你是否有息肉?
無息肉丫
作者: Jasonyeung313    時間: 2019-5-15 12:00 PM

引用:

我仲可以做D咩 ...
唔一定係你問題, 你老公有冇驗過精子係咪低過正常水評之類?
再唔係咪人工受孕, 我家姐以前都係0甘
作者: 草根股王    時間: 2019-5-15 12:07 PM

引用:

我仲可以做D咩 ...
男男不會有BB, 完
作者: 三寶兒    時間: 2019-5-15 12:15 PM

自己打點黑豆漿飲,可以幫助卵泡成長!要飲一個星期以上,同埋唔好行房!
作者: 刺客禁言    時間: 2019-5-15 12:17 PM

人工受孕囉
科學係要咁用
作者: bleebilly    時間: 2019-5-15 12:21 PM

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-3 05:16 PM 發表

可能係先生唔掂

又係喎
作者: 黃米漿    時間: 2019-5-15 12:28 PM

我是台灣人,我們台中有一個叫李茂盛的試管專科醫生,很多不孕的外國人都來找他做試管嬰兒,我妯娌前年去李茂盛做試管,一次就成功了,她之前在台中另一家做沒成功,李茂盛真的很厲害…我妯娌她是高齡產婦,38歲才懷孕成功,過程很辛苦,也花台幣大概100萬,現在龍鳳胎滿一歲了;跟妳分享。
作者: 蝦佬@@    時間: 2019-5-15 12:32 PM

你老公唔得
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-15 12:42 PM

引用:
原帖由 草根股王 於 2019-5-15 12:07 PM 發表

男男不會有BB, 完
相信你一直活係男男你世界
作者: 蝦佬@@    時間: 2019-5-15 12:42 PM

引用:
原帖由 dashhk 於 2019-5-15 10:04 AM 發表

男人路過無聊搭2句

有無想過老豆射力道不夠(射門口點生?)叫老公要射時入小小射
射完等幾分鐘先好出來

Patpat,不夠飽滿肉地,聶高patpat(不流精出來)雷鋒呀媽拉姑教的

古代說patpat大=好生養不是無道理 ...
你咁樣講我我諗到好短咁點算
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-15 12:43 PM

引用:
原帖由 蝦佬@@ 於 2019-5-15 12:42 PM 發表

因為你好短?
作者: 蝦佬@@    時間: 2019-5-15 12:45 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-15 12:43 PM 發表

因為你好短?
我同老婆準備下個月去完旅行返就開始做人,暫時唔太擔心
作者: fullteam    時間: 2019-5-15 01:01 PM

咩都唔使做...
只叫你老公唔好飲可樂, 少著緊身褲
煙照食, 機照打, 舞照跳
作者: YFC07    時間: 2019-5-15 01:11 PM

搵帮手中出!
作者: 好慘呀    時間: 2019-5-15 01:13 PM

樓主,有D事是不可強求,越急越出事,放開D可能有驚喜。
你只是結婚年半怕什麼,我結了婚差不多六年才有小朋友,你急定我當年急。
作者: 朱樓瑾    時間: 2019-5-15 01:15 PM

引用:
原帖由 CHONGCORACHONG 於 2019-5-3 05:26 PM 發表

停左中醫,依家準返,希望今個月再努力
比條藥方睇吓。
作者: dashhk    時間: 2019-5-15 01:16 PM

引用:
原帖由 蝦佬@@ 於 2019-5-15 12:42 PM 發表

聶高patpat,即解決
作者: 阿聞    時間: 2019-5-15 01:16 PM

引用:

做番多D運動吧, 生B都要身體好的!

兩個有冇食煙? 有就要戒!
作者: sonicjet    時間: 2019-5-15 01:18 PM

試吓計日子,嗰日到其實你自己都FEEL到,體溫會有少少增加,最好順便渡假等精神狀態最好(瞓夠,個人輕鬆),後入動作+女方有高潮先出都比較容易,男方打算造人前要忍忍性慾等精子量最多時先造,順便都要斷煙酒,日日造反宜精子質量唔好,不需要食太多壯陽藥物,但有啲食物確實比較好例如貝売類

小弟外父係退休婦產科醫生,以上內容係我印像中佢出本小冊子寫,可能OUT OUT地,又有啲唔想寫到太入肉.... ANYWAY一試無妨,祝心想事成.
作者: 朱樓瑾    時間: 2019-5-15 01:20 PM

引用:

你應該腎氣虚。中藥究竟比咩藥你食?唔搞好個腎都好難有bb.
作者: drummer666    時間: 2019-5-15 01:24 PM

會唔會.....其實一直入錯洞?😂
作者: CHONGCORACHONG    時間: 2019-5-15 01:26 PM

引用:
原帖由 drummer666 於 2019-5-15 01:24 PM 發表

會唔會.....其實一直入錯洞?😂
你比人入過丫?