標題: [醫學美容] 埋線隆鼻 PLLA 線 X 反藍光透明質酸打下巴 (圖) [打印本頁]

作者: 床下強勁的裙    時間: 2018-12-8 04:51 PM     標題: 埋線隆鼻 PLLA 線 X 反藍光透明質酸打下巴 (圖)

有睇開過我分享都知我對上係第⼀次打 Botox,因為俾人笑左太耐踢女⼦⾜球就決⼼
試第⼀次,效果算滿意

利申本⼈絕非美女,除左⼩腿問題,輪廓係我第 2 樣想改善的地⽅方,之前好驚俾人知 ⾃己係⾯上動⼿腳就懶理,最近入左 d group 發現埋線都幾多⼈做好普遍,所以約醫 ⽣覆診⼩腿順便諮詢佢意見。

瘦⼩腿部分:醫⽣話⼩腿站時唔洗補打,仲叫我唔好太在意⼼急係 咁打

⿐位山根部分:如下圖,我眼距離較正常人闊,屬於孩⼦鼻,⿐孔外露,醫⽣話可以 試埋線隆鼻,如果只係打透明質酸有機會令⼭根位更闊,問題就黎,我問醫⽣埋線係 咪有機會條線走出黎?或者感染?因為見到個 blogger 分享埋線失敗。

醫⽣回覆佢係⽤ PLLA 粗線平時係⽤黎做童顏線,長效去到 18 個⽉月,唔係蛋⽩線,蛋 ⽩線太幼做出黎效果唔靚(所以價錢都貴過蛋⽩線),咁我都記得個 blogger 分享佢 係蛋白線,⼀打噴嚏就係⿐頭走埋條線出黎,佢仲拎交剪剪線,好恐怖。醫生話 PLLA 線安全⽽且塑型都靚 d。

本⾝係想做埋線隆鼻/打⿐,其實⾯我都想埋線,不過醫⽣生話我下巴位凹入,打下巴輪廓會明顯過做埋線拉提,佢拎我張相出黎解釋下巴位同⾯型比例,我問醫生咁⾯打 botox 好唔好,佢唔建議,因為佢話我⾯的肌肉唔勁打 botox ⼀來未必好有效,⼆來 我情況係下巴內凹,輪廓平坦,打完瘦面都唔會改善太多,佢就唔 suggest

就係咁我諗左⼀陣就決定⼀次過搞掂哂佢,女⼈係任性,不過今次任性好值得,輪廓 由平坦變左自然立體,消腫後如下圖

下巴:打⼀隻德國牌⼦,B 字頭,醫⽣話反藍光效果⼜長 d

鼻:埋了 6 條 PLLA 線,再加⼀枝 R 牌中分⼦透明質酸

(利申:呢位醫⽣唔平,不過佢上次幫我打 Botox ,我好滿意所以我信佢專業意見先試 呢隻 B 牌透明質酸)

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-12-8 04:51 PM, 160.07 KB) / 該附件被下載次數 19

作者: 樹上芳香的回覆    時間: 2018-12-17 10:53 PM

下巴打左幾多枝?幾錢呀好自然
作者: nancy.thong.n    時間: 2018-12-21 03:33 PM

樓主 可唔可以講多少少咩叫埋線? 
我成日見出面講埋線,其實係咩treatment 黎嫁?
作者: iambiglawlaw    時間: 2018-12-22 12:50 AM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: lailai0414    時間: 2018-12-22 02:32 PM

我想講你鼻同下巴都好自然,唔係好膠果種,想知道下巴可以keep幾耐?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2018-12-22 10:10 PM

引用:
原帖由 nancy.thong.n 於 2018-12-21 03:33 PM 發表

樓主 可唔可以講多少少咩叫埋線? 
我成日見出面講埋線,其實係咩treatment 黎嫁?
埋線係打針入去,但係佢會好似支架咁令到d透明質酸冇甘易散開,唔埋線直接打透明質酸,耐左就會散開唔靚,埋左線再打針個效果靚d long lasting s
作者: 床下強勁的裙    時間: 2018-12-22 10:11 PM

引用:
原帖由 lailai0414 於 2018-12-22 02:32 PM 發表

我想講你鼻同下巴都好自然,唔係好膠果種,想知道下巴可以keep幾耐?
呢隻keep到兩年,反藍光透明質酸,新野,德國廠
(醫生推薦我用),聽佢意見就試下,不過貴過r仔
作者: lailai0414    時間: 2018-12-24 02:15 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-22 10:11 PM 發表

呢隻keep到兩年,反藍光透明質酸,新野,德國廠
(醫生推薦我用),聽佢意見就試下,不過貴過r仔
反藍光即係點?做左會好d? sorry 冇做過好多唔識
作者: rk1231993    時間: 2018-12-24 06:48 PM

埋線隆鼻個原理係點?我見你好似完全無傷口同埋個效果好自然,所以想知多小小點樣隆,好似唔錯,thanks!!
作者: 床下強勁的裙    時間: 2018-12-28 01:24 AM

引用:
原帖由 rk1231993 於 2018-12-24 06:48 PM 發表

埋線隆鼻個原理係點?我見你好似完全無傷口同埋個效果好自然,所以想知多小小點樣隆,好似唔錯,thanks!!

有傷口嫁,不過係一點,埋線類似打針咁

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-12-28 01:24 AM, 544.11 KB) / 該附件被下載次數 20

作者: 床下強勁的裙    時間: 2018-12-28 01:27 AM

引用:
原帖由 lailai0414 於 2018-12-24 02:15 PM 發表

反藍光即係點?做左會好d? sorry 冇做過好多唔識
呢個都係醫生介紹有隻新既牌子,德國牌,長效同岩做下巴,平時打個d透明質酸遇到陽光下,會皮膚反映到出黎,呢隻反藍光就冇呢個問題,佢唔講我都唔知,詳情你上網查下,近排多左人講
作者: lailai0414    時間: 2018-12-31 11:18 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-28 01:27 AM 發表

呢個都係醫生介紹有隻新既牌子,德國牌,長效同岩做下巴,平時打個d透明質酸遇到陽光下,會皮膚反映到出黎,呢隻反藍光就冇呢個問題,佢唔講我都唔知,詳情你上網查下,近排多左人講 ...
我反而上網唔係好搵到反藍光呢類既野打下巴,剩係見到你個post
咁係咪即係你呢隻比平時個d會自然好多,打左唔係好覺?
作者: rk1231993    時間: 2019-1-2 01:24 PM

個一點係最下方,又真係唔覺眼,我見你埋完線有再打透明質酸,係有咩作用架?係咪一定要打埋?
作者: iambiglawlaw    時間: 2019-1-6 12:20 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-8 04:51 PM 發表

有睇開過我分享都知我對上係第⼀次打 Botox,因為俾人笑左太耐踢女⼦⾜球就決⼼
試第⼀次,效果算滿意

利申本⼈絕非美女,除左⼩腿問題,輪廓係我第 2 樣想改善的地⽅方,之前好驚俾人知 ⾃己係⾯上動⼿腳就懶理,最近入左 d group 發現埋線都幾多⼈做好普遍,所以約醫 ⽣覆診⼩腿順便諮詢佢意見。

瘦⼩腿部分:醫⽣話⼩腿站時唔洗補打,仲叫我唔好太在意⼼急係 咁打

⿐位山根部分:如下圖,我眼距 ...
hello 樓主你個鼻真係高左好多,想問下埋線有冇話大約要幾多錢?
家係個個都唔同價錢?
作者: fb27feba400dce    時間: 2019-1-6 06:28 PM

想問埋線幾錢? thanks
作者: fb27feba400dce    時間: 2019-1-6 06:29 PM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-6 07:28 PM

引用:
原帖由 iambiglawlaw 於 2019-1-6 12:20 AM 發表

hello 樓主你個鼻真係高左好多,想問下埋線有冇話大約要幾多錢?
家係個個都唔同價錢?
睇下埋幾多條,同用咩線做,真係間間唔同價錢嫁
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-6 07:30 PM

引用:
原帖由 fb27feba400dce 於 2019-1-6 06:28 PM 發表

用plla線埋,都唔平,要2500一條,我咁扁就埋左6條
作者: maycheung0011    時間: 2019-1-6 11:16 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-8 04:51 PM 發表

試第⼀次,效果算滿意

想問下樓主埋係咪好痛嫁?
會問下做既程序係點嫁?
作者: 床上肥肥妹妹    時間: 2019-1-6 11:26 PM

作者: wongsally892    時間: 2019-1-6 11:37 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-28 01:24 AM 發表

想問下個一點傷口會唔會好返?定係會有疤痕?
作者: pauline.choi.3    時間: 2019-1-7 12:08 AM

作者: yukilamalm9890    時間: 2019-1-7 12:13 AM

其實樓主未整之前個鼻都唔差, 不過整左係靚好多同埋算自然, 我都想知埋線keep 幾耐? Thx!
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-7 11:44 AM

引用:
原帖由 pauline.choi.3 於 2019-1-7 12:08 AM 發表

想問下埋線可以keep幾耐?
可以話我知你個個醫生叫咩名?
睇下用咩線做,我揀呢隻18-24個月,唔開醫生名啦
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-7 11:48 AM

引用:
原帖由 yukilamalm9890 於 2019-1-7 12:13 AM 發表

其實樓主未整之前個鼻都唔差, 不過整左係靚好多同埋算自然, 我都想知埋線keep 幾耐? Thx!
Plla 線18-24個月,蛋白線會平但醫生話其實只last到6個月, 原本鼻很扁,我嫌好似太自然,下巴我就好滿意
作者: dd4ever    時間: 2019-1-7 09:21 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-7 11:48 AM 發表

Plla 線18-24個月,蛋白線會平但醫生話其實只last到6個月, 原本鼻很扁,我嫌好似太自然,下巴我就好滿意
HI絲打, 你效果幾靚幾自然呀, 我個鼻都好扁, 可以PM我醫生名比我參考下嗎?THANKS!
作者: stacystacywong8    時間: 2019-1-8 05:31 PM

想知道個傷口幾耐會好番,我見人地整完留左好耐
作者: yukilamalm9890    時間: 2019-1-8 05:36 PM

反而太高會好明顯俾人話假wor, 正常人唔算好扁埋線要大概幾條?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-9 08:35 PM

引用:
原帖由 yukilamalm9890 於 2019-1-8 05:36 PM 發表

反而太高會好明顯俾人話假wor, 正常人唔算好扁埋線要大概幾條?
醫生都係咁講,佢話唔好追求太高,唔襯面形,因為我睇過d igshop 放題埋線,本來以為好多條先夠,我諗如果唔扁可能少過6條都得卦,要俾佢睇下先,我自己就係6條效果
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-9 08:38 PM

引用:
原帖由 stacystacywong8 於 2019-1-8 05:31 PM 發表

想知道個傷口幾耐會好番,我見人地整完留左好耐
我第3日甩左焦啦,佢個針位得一點血
作者: stacystacywong8    時間: 2019-1-9 11:05 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-9 08:38 PM 發表

我第3日甩左焦啦,佢個針位得一點血
有冇話頭3日都唔可店水或者化妝果d,驚傷口埋唔到
作者: yukilamalm9890    時間: 2019-1-10 06:12 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-9 08:35 PM 發表

醫生都係咁講,佢話唔好追求太高,唔襯面形,因為我睇過d igshop 放題埋線,本來以為好多條先夠,我諗如果唔扁可能少過6條都得卦,要俾佢睇下先,我自己就係6條效果 ...
下 咁放題會唔會分分鐘仲貴過你咁樣? 因為我見人地都唔係埋好多
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-11 07:28 AM

放題用蛋白線,同埋我懷疑唔係醫生做,因為平嫁,不過標得太平,我驚驚地
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-12 03:01 AM

引用:
原帖由 stacystacywong8 於 2019-1-9 11:05 PM 發表

有冇話頭3日都唔可店水或者化妝果d,驚傷口埋唔到
正常洗面第二日可以化妝啦,唔係手術只係微調唔洗咁驚
作者: 前來藍色水樽    時間: 2019-1-12 05:35 AM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-12 11:30 PM

引用:
原帖由 前來藍色水樽 於 2019-1-12 05:35 AM 發表

樓主下巴打得好靚,方吾方便比個e生 資料同價錢?謝謝你
下巴打左隻叫belotero透仔, 5000幾一枝
長效同硬度岩打下巴
作者: 前來藍色水樽    時間: 2019-1-13 09:05 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-12 11:30 PM 發表

下巴打左隻叫belotero透仔, 5000幾一枝
長效同硬度岩打下巴
你打邊隻顏色?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-14 02:44 AM

引用:
原帖由 前來藍色水樽 於 2019-1-13 09:05 AM 發表

你打邊隻顏色?
紫色盒個隻先係做輪廓
作者: yannylai1023    時間: 2019-1-14 08:46 PM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

想知道係邊間,準備搵IPS做,見你做得好靚好自然🥺🥺🥺
作者: chloe88chanchan    時間: 2019-1-15 01:42 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-14 02:44 AM 發表

紫色盒個隻先係做輪廓
有分顏色?其他顏色有咩分別架?可以講多少少嗎,唔該曬
作者: shanshan1997    時間: 2019-1-15 03:14 PM

引用:
原帖由 yannylai1023 於 2019-1-14 08:46 PM 發表

想知道係邊間,準備搵IPS做,見你做得好靚好自然🥺🥺🥺
我都好鐘意樓主下巴打得好靚,鼻仔太自然唔似打左似天生勾鼻

作者: 殘廁宇宙的高潮    時間: 2019-1-15 06:00 PM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-16 03:48 AM

引用:
原帖由 chloe88chanchan 於 2019-1-15 01:42 PM 發表

有分顏色?其他顏色有咩分別架?可以講多少少嗎,唔該曬
本身我都唔知有呢隻透仔,你上網search 佢個名
有4隻,其他係做眼紋/填補其他位
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-16 03:52 AM

引用:
原帖由 shanshan1997 於 2019-1-15 03:14 PM 發表

我都好鐘意樓主下巴打得好靚,鼻仔太自然唔似打左似天生勾鼻
下巴做完我好鐘意,我都覺得鼻位自然,諗緊遲下補唔補,不過做完冇變間尺鼻,係味應該唔好咁完美主義
作者: chloe88chanchan    時間: 2019-1-16 04:15 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-16 03:48 AM 發表

本身我都唔知有呢隻透仔,你上網search 佢個名
有4隻,其他係做眼紋/填補其他位
你意思要search邊個名去搵資料,你果間會做曬4隻?
作者: 秋天肥沃的碼頭    時間: 2019-1-16 05:37 PM

我的面較圓一直想做埋線變v面,可否給我醫生資料等我去問問?唔該
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-16 06:08 PM

引用:
原帖由 秋天肥沃的碼頭 於 2019-1-16 05:37 PM 發表

我的面較圓一直想做埋線變v面,可否給我醫生資料等我去問問?唔該
我只係做左埋線鼻同打下巴,冇埋線面,你俾醫生睇下你係下巴唔夠所以包包面定係咀嚼肌問題?佢上次有同我解釋幾個情況,就用唔同方法
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-16 06:10 PM

引用:
原帖由 chloe88chanchan 於 2019-1-16 04:15 PM 發表

你意思要search邊個名去搵資料,你果間會做曬4隻?
醫生房見到佢show哂4隻,但唔清楚佢地有冇得做哂4種,但呢隻透明質酸佢推薦用
作者: 秋天肥沃的碼頭    時間: 2019-1-16 07:17 PM

樓主可否講解一下做埋線的過程和做法?因未接觸過有啲擔心
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-17 03:31 AM

引用:
原帖由 秋天肥沃的碼頭 於 2019-1-16 07:17 PM 發表

樓主可否講解一下做埋線的過程和做法?因未接觸過有啲擔心
類似打針,入條線落去,埋完線就打透明質酸,正常咁係冇咁易散開變亞凡達鼻
作者: 秋天肥沃的碼頭    時間: 2019-1-17 05:03 PM

謝謝樓主的分享
作者: siulam2005    時間: 2019-1-19 09:45 AM

作者: 小狗奴    時間: 2019-1-19 01:38 PM

作者: 林林木木    時間: 2019-1-19 03:21 PM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

好自然 幾多錢呀
作者: annabelle.lou19    時間: 2019-1-21 12:01 PM

我見有d人個下巴耐左會好顯一舊野好假,你呢隻宜家會唔會咁,其他人睇唔睇得出你個下巴整過?
作者: candyng125    時間: 2019-1-22 02:15 AM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-22 01:19 PM

引用:
原帖由 annabelle.lou19 於 2019-1-21 12:01 PM 發表

我見有d人個下巴耐左會好顯一舊野好假,你呢隻宜家會唔會咁,其他人睇唔睇得出你個下巴整過?
好多人話塊面瘦左尖左,以為我減肥,唔好打過量就冇咁假,醫生話好多人想打到尖尖,不過佢建議下巴兩邊即係咀唇左右都要打埋先最自然
作者: annabelle.lou19    時間: 2019-1-25 11:21 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-22 01:19 PM 發表

好多人話塊面瘦左尖左,以為我減肥,唔好打過量就冇咁假,醫生話好多人想打到尖尖,不過佢建議下巴兩邊即係咀唇左右都要打埋先最自然
咁你打既份量係幾多?咀唇左右價錢一樣咁計?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-1-25 06:59 PM

引用:
原帖由 annabelle.lou19 於 2019-1-25 11:21 AM 發表

咁你打既份量係幾多?咀唇左右價錢一樣咁計?
下巴太縮所以打左2枝1ml,醫生落針除左下巴位,我見佢咀唇下兩邊都會打少少,打完就會有微笑唇,佢都係下巴位落針,但打個時會feel到針口向下巴左右兩邊都會打
作者: misu3333333333    時間: 2019-1-25 10:33 PM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

除左依隻牌子。請問可吾可以打脂肪係個鼻度?
作者: shanshan1997    時間: 2019-1-28 01:38 AM

引用:
原帖由 misu3333333333 於 2019-1-25 10:33 PM 發表

除左依隻牌子。請問可吾可以打脂肪係個鼻度?
補脂唔係打蘋果肌嗎?脂肪咁軟唔會打鼻掛,我做左抽脂醫生冇話可以用黎打鼻
作者: misu3333333333    時間: 2019-1-28 07:10 PM

引用:
原帖由 shanshan1997 於 2019-1-28 01:38 AM 發表

補脂唔係打蘋果肌嗎?脂肪咁軟唔會打鼻掛,我做左抽脂醫生冇話可以用黎打鼻
咁應該透明質酸打入個鼻會好d卦
作者: 真。白滑的菠菜    時間: 2019-1-30 03:00 PM

作者: ccluvlife    時間: 2019-2-1 06:11 PM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-2 06:43 AM

引用:
原帖由 ccluvlife 於 2019-2-1 06:11 PM 發表

淨打下巴total 幾$?
Plz Pm醫生資料,thankssss
下巴打左俊叫belotero嘅透仔(應該冇串錯)
呢隻計平左都要5000幾蚊枝,不過就反藍光同last耐d
鼻打r仔就正常價3000幾枝
作者: thisissandy    時間: 2019-2-10 12:34 AM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

唔好意思,可唔可以講多少少埋線係點做? 放條線個鼻裹面黎推高個鼻?
作者: thisissandy    時間: 2019-2-10 01:02 AM

同埋想問下點解埋完線仲要打透明質酸既??
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-12 08:44 AM

引用:
原帖由 thisissandy 於 2019-2-10 01:02 AM 發表

同埋想問下點解埋完線仲要打透明質酸既??
埋線係令個鼻型挺身,好似支架咁,如果淨係打透仔會易d散開,令到鼻樑越打越粗變阿凡達
作者: wongsally892    時間: 2019-2-12 10:35 PM

想問下埋完線會腫幾耐左右?做完後會唔會腫得好明顯?
作者: thisissandy    時間: 2019-2-12 10:42 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-2-12 08:44 AM 發表

埋線係令個鼻型挺身,好似支架咁,如果淨係打透仔會易d散開,令到鼻樑越打越粗變阿凡達
但係兩溝會唔會有咩問題?因為出面睇多數只係做一樣,第一次兩種同時做,同埋想問下埋線可以keep到幾耐呢?
作者: mayleungbaby34    時間: 2019-2-13 05:52 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2018-12-28 01:24 AM 發表

想問下其實埋左線既感覺係點樣?會唔會平時都feel 到有d野頂住係個鼻裹面?
作者: nancy.thong.n    時間: 2019-2-13 06:01 PM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

想問下醫生有冇解譯個他條線會點樣埋?想問下樓主埋完會唔會好痛?
作者: annabelle.lou19    時間: 2019-2-14 11:51 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-1-25 06:59 PM 發表

下巴太縮所以打左2枝1ml,醫生落針除左下巴位,我見佢咀唇下兩邊都會打少少,打完就會有微笑唇,佢都係下巴位落針,但打個時會feel到針口向下巴左右兩邊都會打 ...
咁樣打幾錢,定其實每個人價錢唔同,因應個下巴情況??
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-15 01:36 AM

引用:
原帖由 wongsally892 於 2019-2-12 10:35 PM 發表

想問下埋完線會腫幾耐左右?做完後會唔會腫得好明顯?
打完即晚少少水腫咁,第2日已經冇麥野,針口位唔明顯;所以第2日化妝就遮到
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-15 01:39 AM

引用:
原帖由 annabelle.lou19 於 2019-2-14 11:51 AM 發表

咁樣打幾錢,定其實每個人價錢唔同,因應個下巴情況??
睇份量而定,如果冇我咁下巴縮,打一枝都可能夠,咁嘅話咪5-6k搞掂,我講反藍光呢隻透仔係貴過其他牌子嫁
作者: annabelle.lou19    時間: 2019-2-15 01:49 PM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-2-15 01:39 AM 發表

睇份量而定,如果冇我咁下巴縮,打一枝都可能夠,咁嘅話咪5-6k搞掂,我講反藍光呢隻透仔係貴過其他牌子嫁
想知點解貴d,比較其他有咩好d架?
作者: 枯燥的女皇    時間: 2019-2-17 02:52 PM

作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-19 07:48 PM

引用:
原帖由 annabelle.lou19 於 2019-2-15 01:49 PM 發表

想知點解貴d,比較其他有咩好d架?
長效過其他,其他應該6-9個月就消哂,呢隻反藍光可以last到18-24個月,禁落去係feel到挺身d,鼻仔我用普通透仔就冇咁硬
作者: Kasey_Ves    時間: 2019-2-19 11:35 PM

樓主係邊間做 做左幾錢  我好有興趣可以inbox我嗎?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-20 12:47 AM

引用:
原帖由 Kasey_Ves 於 2019-2-19 11:35 PM 發表

樓主係邊間做 做左幾錢  我好有興趣可以inbox我嗎?
2500@一條線,做左6條,再加左一枝r仔
下巴就打左另一個B字頭德國牌字
作者: daisydaiswong    時間: 2019-2-21 10:56 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-2-20 12:47 AM 發表

2500@一條線,做左6條,再加左一枝r仔
下巴就打左另一個B字頭德國牌字
請問r仔係有咩用,要計錢嗎?sorry未試過好多都唔識
作者: maya107221    時間: 2019-2-24 09:16 AM

謝謝樓主分享!
樓主可以PM多啲details (醫生資料/邊間做)嘛?使唔使做資詢,定就咁約醫生之後直接做?可以inbox我嗎?Thanks!
作者: lamlamwong87    時間: 2019-2-24 03:46 PM

引用:

試第⼀次,效果算滿意

想問下蛋白線同PLLA 線有咩分別?同埋價錢上係咪都好唔同?
作者: thisissandy    時間: 2019-2-24 06:06 PM

想問下樓主下巴打左幾多枝?幾錢呀
真係好自然
作者: 東方橙色手袋    時間: 2019-2-24 11:25 PM

哇,個鼻一定要手勢好好先可以做得咁自然,見到身邊個friend整衰咗我都好驚啊,想問坊間嘅美容苑係唔係都係用r牌中分子透明質酸?
作者: 油站花色腰部    時間: 2019-2-24 11:45 PM

Plz pm 係邊個醫生同埋幾錢thanks
作者: 9個巨大的馬    時間: 2019-2-24 11:47 PM

整完下巴兜兜好羨慕呀!聽講打下巴係好痛!打完會唔會好腫?張圖係打完即時嗎?樓主係邊間做?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-27 12:51 AM

引用:
原帖由 9個巨大的馬 於 2019-2-24 11:47 PM 發表

整完下巴兜兜好羨慕呀!聽講打下巴係好痛!打完會唔會好腫?張圖係打完即時嗎?樓主係邊間做?
係即日夜晚沖完涼影我唔覺得好腫,不過幾日後係自然d
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-27 12:53 AM

引用:
原帖由 東方橙色手袋 於 2019-2-24 11:25 PM 發表

哇,個鼻一定要手勢好好先可以做得咁自然,見到身邊個friend整衰咗我都好驚啊,想問坊間嘅美容苑係唔係都係用r牌中分子透明質酸?
唔係美容院做嫁,我係醫生係診所做,鼻多數都係打中份子R牌
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-27 12:57 AM

引用:
原帖由 lamlamwong87 於 2019-2-24 03:46 PM 發表

想問下蛋白線同PLLA 線有咩分別?同埋價錢上係咪都好唔同?
價錢上同效期都唔同,以我所知蛋白線last 6個月,plla線可以18-24個月,所以見到d igshop8-9k冇限線俾人埋果d應該係蛋白線黎,易d吸收,另外其實個鼻又唔係多位,醫生話埋6-8條已經好夠,我個鼻扁成咁都係6條就夠
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-27 01:04 AM

引用:
原帖由 thisissandy 於 2019-2-24 06:06 PM 發表

想問下樓主下巴打左幾多枝?幾錢呀
真係好自然
我要打兩枝因為下巴太縮,同埋醫生話左右咀邊打少少可以做到微笑唇,2枝就夠哂,計番出黎要around 5000幾一枝,我做鼻加下巴佢有折扣左dd再送左botox放鬆下巴唔洗加錢
作者: 9個巨大的馬    時間: 2019-2-27 07:51 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-2-27 12:51 AM 發表

係即日夜晚沖完涼影我唔覺得好腫,不過幾日後係自然d
係呀,真係整得幾自然唔講都唔覺,搞到我都心郁郁,整左個下巴仔側面根本就係判若兩人😂😂另外想問,整左鼻日常生活會唔會唔方便?因為我有小小鼻敏感😅😅
作者: 東方橙色手袋    時間: 2019-2-27 11:56 AM

引用:
原帖由 床下強勁的裙 於 2019-2-27 12:53 AM 發表

唔係美容院做嫁,我係醫生係診所做,鼻多數都係打中份子R牌
冒眛問一句,衛生情況點呀?同埋想請教下r點解會貴咁多?你用完覺唔覺真係好吸收D?
作者: abbyyyyyy    時間: 2019-2-27 05:37 PM

keep到幾耐
作者: 香煎花色蛋    時間: 2019-2-28 12:50 AM

鼻整完係唔係就即刻有效果可見人???會有異物感嗎?
作者: angelachan99    時間: 2019-2-28 01:32 AM

容唔容易變形😖?(因為我都幾常要郁到個鼻)清潔個鼻呀。洗面查cream 個d係咪都要小心d ?
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-28 01:46 AM

引用:
原帖由 東方橙色手袋 於 2019-2-27 11:56 AM 發表

冒眛問一句,衛生情況點呀?同埋想請教下r點解會貴咁多?你用完覺唔覺真係好吸收D?
?唔明你問咩 r仔佢係正常價呀3千幾,做左埋線會挺d,好似支架咁,透明質酸就係令個形再靚d
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-28 01:48 AM

引用:
原帖由 abbyyyyyy 於 2019-2-27 05:37 PM 發表

keep到幾耐
站時都keep到呀,醫生話埋線可keep18個月,另外如果唔煙唔酒,透明質酸冇消得咁快
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-28 01:49 AM

引用:
原帖由 香煎花色蛋 於 2019-2-28 12:50 AM 發表

鼻整完係唔係就即刻有效果可見人???會有異物感嗎?
可以即刻見到效果啦,開頭會覺有野係鼻嫁,耐左就冇呢個感覺
作者: 床下強勁的裙    時間: 2019-2-28 01:51 AM

引用:
原帖由 angelachan99 於 2019-2-28 01:32 AM 發表

容唔容易變形😖?(因為我都幾常要郁到個鼻)清潔個鼻呀。洗面查cream 個d係咪都要小心d ?
呢個本身我都好驚,所以見到有黑頭白頭都唔太敢搞,不過我第二個星期就有開始做番清鼻,洗面搽
Cream就做完即日晚上都可以做呀