• 瀏覽: 3,548
  • 回覆: 14
引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-1 16:21 發表
只是減少份量第一餐食個包第二餐食有餸湯粉麵第三餐食餸加少少飯
有麼咁得啊

不吃零食?

第一個星期和第一個月減左幾多?

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-2 10:17 發表

第一星期減左十二三磅第一個月減得最多輕左三十五六磅兩個月後慢慢減慢只減了四十磅
咁勁,我第一星期減左1磅,想一個月減4磅, 二個月減8至10磅,不運動

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-2 10:44 發表

可能人人體格5同我減左三個幾月就減到百四五磅
我目標只係10磅,但我要減1磅都唔容易,每日咖啡,零食...忍唔到口,懷疑自己有少少暴食症

我簡短講下自己,本身近幾年好喜歡redwine,今年2月發展到122lbs,未疫情前90lbs,二月開始介酒,減走🔟磅,之後又開始有一個月日日一支,去到114-5,今個月尾返工,朋友介紹下加戒酒,已經去返105-6,幾時先可以去返90🥹

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-2 10:09 發表

我以前好鍾意吃零食,而家間中吃,不過梳打餅5可以缺少😩

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-1 16:21 發表
只是減少份量第一餐食個包第二餐食有餸湯粉麵第三餐食餸加少少飯
我覺得間中食咗放題都可以減肥!

引用:
原帖由 青BB個B 於 2022-5-6 02:33 發表

我以前好鍾意吃零食,而家間中吃,不過梳打餅5可以缺少😩
梳打餅好高卡路里 1包仔4片就已經120卡啦

引用:
原帖由 spike 於 2022-5-6 06:48 發表

梳打餅好高卡路里 1包仔4片就已經120卡啦
因為我平時好少食野,咱獨凌晨好想食佢,我都知佢肥,年輕時一日十塊加少量提子半年由110瘦到77lbs

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]