• 瀏覽: 2,943
  • 回覆: 14
減既頭幾個月都幾有進展 過咗半年瘦得好慢 依家日日坐屋企又食多咗 仲升到同一開始差唔多

+1 重過一開始2kg 想喊

不如講吓點減法。

加油 忍下口好快又會瘦返

安全情況下我會keep住做運動 再食埋修腩素加馬 疫情期間都仲係有少少進展

引用:
原帖由 miumiut 於 2022-3-17 06:14 PM 發表
+1 重過一開始2kg 想喊
X2!

係咪運動量唔夠 建議加碼運動量 運動後唔好食太多

引用:
原帖由 sabsab.ng 於 2022-3-18 02:14 PM 發表
安全情況下我會keep住做運動 再食埋修腩素加馬 疫情期間都仲係有少少進展
你講個修腩素邊到有得買

引用:
原帖由 kivichan 於 2022-3-22 16:40 發表

你講個修腩素邊到有得買
我係萬0網購 你去佢門市應該都有

我用左8個月時間,由113KG減到75KG, 現在KEEP了兩個月,沒有返彈, 減肥其間不用挨肚餓, 不用食任何藥物, 方法主要是控制飲食, 制做熱量缺口,每日進食的熱量, 要比自己消耗的熱量低於約300卡, 每日飲水約2-3升,多飲水可加快新陳代謝, 一定要少吃糖份, 運動前飲杯黑咖啡,可提高新陳代謝, 減肥是3分運動, 7分飲食.

引用:
原帖由 kivichan 於 2022-3-17 14:51 發表
減既頭幾個月都幾有進展 過咗半年瘦得好慢 依家日日坐屋企又食多咗 仲升到同一開始差唔多
都正常啦 健身室關左我體重都有所上升!

引用:
原帖由 kivichan 於 2022-3-22 16:40 發表

你講個修腩素邊到有得買
修腩素係瀉藥嚟既,對瘦身冇幫助,你可以慳返啲錢。

好多人都以為自己做左某啲野或改變左日常生活模式, 就以為進入左減肥生活, 然後未如理想既時候就定為減肥失敗。
嚴格黎講無得做健身體重係應該會下降先啱, 我身邊都有朋友係度, 因為留失左肌肉, 無健身反而肥左係因為自己無就住運動量少左而減少攝取量所以肥左 

減肥本來就不是一件容易的事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]