• 瀏覽: 7,483
  • 回覆: 159
  • 追帖: 3
20210510  19:30  晚餐

椰菜花蕃茄青瓜鴨胸

熱賣及精選
引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-5-8 09:44 PM 發表

我也是剛嘗試中,會keep望住,邊d會有影響,如日中有外出吃飯,通常只吃肉,另一餐會減少肉加雙份菜。

昨天20210507外出吃午餐及在家晚餐並沒有影響酮,今天早上已驗仍是入酮良好,我會留意
Good, 你吉指定驗尿?我都生酮左8個月,減左10.5kg

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-5-10 03:14 PM 發表

20210510 15:00 防彈茶1杯,豆乾木耳生菜, 只吃相中的1/4,其實唔餓,陪家人吃飯
呢碟好似幾啱我口味,下次整番碟先😁

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-5-11 12:56 AM 發表

Good, 你吉指定驗尿?我都生酮左8個月,減左10.5kg
歡迎留言,開心聴到各方朋友減肥有成效,增加正能量,亦可留意分享減肥過程憂與樂
當我嘗試新的食物,第二朝一定會驗尿,如雞煲-入酮良好,韓燒卻少量入酮,所以下次一定唔會吃韓燒了

效果好嗎?

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-5-11 12:59 AM 發表

呢碟好似幾啱我口味,下次整番碟先😁
木耳白灼後切絲
加自製辣椒醬(辣椒鹽蒜頭薑紹酒醃製, 於陰涼處發酵一個星期即可食用)
加生菜及唐芹爆炒
後混合已香煎豆乾即成
味道不錯,你可試試
由於木耳絲非常飽肚,注意份量。
上述菜式冷熱

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-5-11 08:44 AM 發表

木耳白灼後切絲
加自製辣椒醬(辣椒鹽蒜頭薑紹酒醃製, 於陰涼處發酵一個星期即可食用)
加生菜及唐芹爆炒
後混合已香煎豆乾即成
味道不錯,你可試試
上述菜式冷熱
冷熱均可

引用:
原帖由 寒冬芳香的車手 於 2021-5-11 08:36 AM 發表

效果好嗎?
由24/4晚開始至現在,
體重未有大改變(90Kg-1.7kg=88.3kg)
但面的輪廓有改善

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-5-11 08:26 AM 發表

歡迎留言,開心聴到各方朋友減肥有成效,增加正能量,亦可留意分享減肥過程憂與樂
當我嘗試新的食物,第二朝一定會驗尿,如雞煲-入酮良好,韓燒卻少量入酮,所以下次一定唔會吃韓燒了
其實好多野可以食,但要遲些,同要控制份量,當你已經穩定入酮,就好多野可以食,我而家差不多每星期都會食 shabu shabu 同埋燒肉放題,唔會破酮,就算破都好快入番,不過我都會做 intermittent fasting, 我而家主要減 body fat, 體重已達標了

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-5-11 08:44 AM 發表

木耳白灼後切絲
加生菜及唐芹爆炒
後混合已香煎豆乾即成
味道不錯,你可試試
上述菜式冷熱
些些,等得得閒整一大兜當冷盤先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]