• 瀏覽: 7,920
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-5-3 01:39 PM 發表

提高基礎代謝率會增加體重……
呢點唔係好明。
可否解釋吓?
不節食會增肥

Artist: 鈴木光
Video: 御赐小仵作
Book: 大奉打更人
Comic: 여신강림
Game: 大航海時代Online
熱賣及精選
引用:
原帖由 daisukemoi 於 2021-5-3 19:23 發表

不節食會增肥
總之食得多過用就肥。
你淨係食,唔郁,或者郁得少,咪肥囉。
基礎代謝提升係唔會令你肥。

引用:
原帖由 daisukemoi 於 2021-5-2 11:56 PM 發表

之前已經比平常吃得少
仍然減得很少或微增
今次一定要盡量維持斷食
先減到達標再說

前兩天回到正常食量
體重立即回升到69kg
很失望, 已經不是大食了, 為何???
上面已經有人答咗你

我大致上同意

補充一點,我減肥期間係唔會捱餓

我每餐都食到「唔餓、飽飽哋」嘅狀況,直至差不多去到下一餐之前,才覺得肚餓

一定要做負重運動。跑步游水嗰啲太輕鬆。行路嗰啲更加useless

你齋節食,唔操練體能,只會身體機能越轉越慢,你越來越易肥,越來越難減

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 daisukemoi 於 2021-4-13 07:57 AM 發表

打算將體重降到60kg
希望能成功

減肥|3個月減10kg
一年減10kg!一年減掉10KG,

5星期少10公斤!
10天瘦3公斤

長期熬夜1年可肥10kg?
10年減肥生涯。減不到10kgs  

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-4-14 06:46 AM 發表

我係65減到55

三個月左右

都係控制飲食同埋做運動

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 隨便看看 於 2021-4-19 03:37 PM 發表

我今天食了的一餐是 :

1. 一斤芥蘭。

2. 半隻手撕雞。
1. 一斤芥蘭。
2. 半隻手撕雞。

不吃飯?
一斤芥蘭。菜當飯? 吃的了嗎?

減到63.35kg
兩個月減了7kg
進度比較慢, 反反覆覆
本月尾如果能減60kg未滿
就最理想

好專業嘅樣

引用:
原帖由 daisukemoi 於 2021-4-13 07:57 AM 發表

打算將體重降到60kg
希望能成功

一起吖,我要定一個10斤目標

戒食甜野同澱粉質,效果會更好

引用:
原帖由 daisukemoi 於 2021-5-2 11:56 PM 發表

之前已經比平常吃得少
仍然減得很少或微增
今次一定要盡量維持斷食
先減到達標再說

前兩天回到正常食量
體重立即回升到69kg
很失望, 已經不是大食了, 為何???
樓主,你減肥前要做下資料搜集同爬下文,blog又好7 tube又好,依家資訊咁發達,你都堅持用一啲唔健康嘅方法去減,真係好有趣。
我都做168斷食,每餐食嘅嘢都多過你三餐,因為食物係經過配搭同選擇性咁去揀原型食物去食,加上小量運動(包有氧同負重)去維持新陳代謝,同埋蠱盡量戒糖,都一路瘦緊,當然所有嘢都唔係死嘅,有時168變159或者1410,亦有cheat day。樓上師姐講得好岩,依家係要改變之前唔健康嘅飲食習慣,係可以變為持之而行嘅事,唔係減完就可以繼續以前嘅壞飲食習慣。
我建議你做多啲資料搜集去睇係咩先係健康咁去減脂。
祝好運。

引用:
原帖由 onion11 於 2021-6-17 02:32 PM 發表

樓主,你減肥前要做下資料搜集同爬下文,blog又好7 tube又好,依家資訊咁發達,你都堅持用一啲唔健康嘅方法去減,真係好有趣。
我都做168斷食,每餐食嘅嘢都多過你三餐,因為食物係經過配搭同選擇性咁去揀原型食物去食,加上小量運動(包有氧同負重)去維持新陳代謝,同埋蠱盡量戒糖,都一路瘦緊,當然所有嘢都唔係死嘅,有時168變159或者1410,亦有cheat day。樓上師姐講得好岩,依家係要 ...
謝謝建議

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]