• 瀏覽: 5,422
  • 回覆: 44
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-7-1 11:37 AM 關閉
引用:
原帖由 kapikapi 於 2019-12-24 11:57 AM 發表

吾會架 正如出世紙跟人一樣 你吾見左出世紙去補領你個出生日期吾會變左你補領個日架 除非你拎去IGI個D再cert石因為佢哋冇呢粒石紀錄咁張證就會係as at today ...
攞喇,一千幾百咪畀佢囉!英女皇粒「非洲之星」唔知會唔會走去補張證書?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kapikapi 於 2019-12-24 11:57 AM 發表

吾會架 正如出世紙跟人一樣 你吾見左出世紙去補領你個出生日期吾會變左你補領個日架 除非你拎去IGI個D再cert石因為佢哋冇呢粒石紀錄咁張證就會係as at today ...
哦!明白!即係日期不變!
但粒石幾年後其實可能已經表面有磨蝕過(我知硬度係十,但都有聽過撞崩),咁我就諗再出過(或再驗過粒石)先可以表達到粒石嘅現況.

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 壯陽原始的採購 於 2019-12-24 10:16 AM 發表

款式對女士們泥講.....巧重要加
Tiffany 我覺得個款都唔差啫。

回覆 引用 TOP

Strong blue笑鳥

仲要J色

引用:
原帖由 甜甜啊 於 2019-12-24 04:46 PM 發表

太棒了耶!3.5克拉
得兩個 C 可以叫見得吓人!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sophie... 於 2019-12-26 01:54 AM 發表

Strong blue笑鳥

仲要J色
哈哈,咪係囉!好在戴嗰位唔會帶埋張證出街。明明有啲成色唔錯嘅佢唔揀,係都要揀粒大嘅!幫我慳荷包夠愛我!🥰

回覆 引用 TOP

引用:

唔好亂吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2019-12-24 11:46 AM 發表

我就係想知出證嘅日期即係會變? 所以用重新驗過,日期係新咪會比人以為係新石?
個人經驗,補領證書時鑑定所會檢查級別會否降級才會重新出證俾你而不是補領,所以日期是以最新的鑑定日,舊日期的證書會注銷失效

引用:
原帖由 星臣 於 2019-12-26 02:45 PM 發表

個人經驗,補領證書時鑑定所會檢查級別會否降級才會重新出證俾你而不是補領,所以日期是以最新的鑑定日,舊日期的證書會注銷失效
所以我就係奇怪,到底舊石要攞張新證,證書日期到底係舊定新?
好多人話證書日期舊,粒石無咁值錢,所以我諗,商人做法,幾年renew個張證當新石賣,咁咪無人知?!
利申:我個人覺得證書日期遠近係無所謂.

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙
引用:
原帖由 星臣 於 2019-12-26 02:45 PM 發表

同意!我試過攞粒十幾年前買嘅兩卡去 GIA 加雷射再攞過張新證,日期係update 咗,舊證就報廢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2019-12-27 10:38 AM 發表

所以我就係奇怪,到底舊石要攞張新證,證書日期到底係舊定新?
好多人話證書日期舊,粒石無咁值錢,所以我諗,商人做法,幾年renew個張證當新石賣,咁咪無人知?!
利申:我個人覺得證書日期遠近係無所謂. ...
所以我咪話英女皇粒「非洲之星」就要經常攞去 update 張證書囉..... 如果舊事頭婆驚嘅話!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站綠色的黑頭 於 2020-1-28 10:32 AM 發表

我也想要
同你另一半講「我要」咪得囉!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]