• 瀏覽: 47,209
  • 回覆: 311
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-4 01:47 PM 發表

有$女人一樣可以係靚
出身好的女人,氣質都唔同,而且更有資源時間去打扮
無錢女人都一樣可以靚,天生靚質比重都好重要,本身個底好,有人用平民化妝品簡單化下都可以靚過用貴價高級化妝品既人
唔係講什麼PS修圖AI美顏果堆

熱賣及精選
引用:
原帖由 Justinsa 於 2019-5-4 02:51 PM 發表

無錢女人都一樣可以靚,天生靚質比重都好重要,本身個底好,有人用平民化妝品簡單化下都可以靚過用貴價高級化妝品既人
唔係講什麼PS修圖AI美顏果堆 ...
既然女人有冇錢都可以靚,當然娶有錢美女比較好
起碼清楚知道對方一定係愛我,不是因為想脫貧才跟我

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Alfredcym 於 2019-2-8 01:47 發表

我父母已離婚
以前層樓老豆一個供
離婚時一樣係分一半
同時亦要俾贍養費
所以
你預埋無一半啦都係
呢D制度真係好×Ⅹ,大家巳經意見不合,感情破裂、何解要分一半?古代就話女人冇能力係弱者姐、依家仲講得通?既然再冇關係,何解要分一半?婚姻破裂一定錯在男方?男方唔可以係受害者嗎?婚姻失敗後分一半俾女方,想重新組織家庭困難,制度冇顧及?!

引用:
原帖由 two3888 於 2019-2-8 06:40 發表

下次學精啲啦唔好結婚, 我都係結咗婚嘅人雖然冇 離婚, 但係我覺得好 硬膠, 原來做女人 對一頭家 可以完全冇責任, 所有使費付出 都可以唔關佢事嘅 ...
仲一味家用家用,大條道理,上黎呢度一尾高叫 梗要分 啦!

回覆 引用 TOP

......
引用:
原帖由 rocu 於 2019-2-8 08:11 發表

睇你係男定女,法庭幫女性多d,搵律師傾
法庭幫女性多d............WHY??

引用:
原帖由 disCNman2 於 2019-5-5 12:32 AM 發表

呢D制度真係好×Ⅹ,大家巳經意見不合,感情破裂、何解要分一半?古代就話女人冇能力係弱者姐、依家仲講得通?既然再冇關係,何解要分一半?婚姻破裂一定錯在男方?男方唔可以係受害者嗎?婚姻失敗後分一半俾女方,想重新組織家庭困難,制度冇顧及?! ...
你一樣可以女方一半身家
香港人工高的女人不少

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 disCNman2 於 2019-5-5 12:45 AM 發表

......

法庭幫女性多d............WHY??
其實法律係幫窮的一方多D,唔一定係女人

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冷看世界 於 2019-2-7 11:13 PM 發表

雖然你層樓是結婚前買, 而且是用你名字, 但是結婚後仍然要供樓。

要供樓, 即是大家也算付出, 就算對方是家庭主婦, 女方也有貢獻, 所以一般法官的睇法,是大家都有付出, 多數是要分一半的 ...
又如果租金多過供款,實際上還有正現金。要否分?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jekk 於 2019-2-7 11:53 PM 發表

唔明「我供樓=兩個人也有付出」的邏輯
最大問題係你婚前冇做“財產公正”呀!做咗就一毫都唔使分畀佢。

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-5-16 04:19 PM 發表

最大問題係你婚前冇做“財產公正”呀!做咗就一毫都唔使分畀佢。
大陸?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jekk 於 2019-2-7 09:53 PM 發表

如果結婚5年
層樓我名,婚前買,
首期我比,我供晒
佢只做担保人
我們收入相約
離婚要分比佢多少
請問樓主最後如何,因本人亦有相同問題,謝謝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]