註冊 登入

做Gym減肥問題

引用:
原帖由 SureCANDY 於 2019-2-11 02:03 AM 發表

sis 係咪高記做
Sorry 咩係高記? 

我响 “純正” 度做

熱賣及精選
我160cm而家113磅, fat rate 25%
我最近開始唔做有氧..
因為開始要增加肌肉比例
令fat rate 下降
一齊加油💪🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moodybitch 於 2019-2-12 10:03 AM 發表

Sorry 咩係高記? 

我响 “純正” 度做
係未即係漂牙🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moodybitch 於 2019-2-12 10:03 AM 發表

Sorry 咩係高記? 

我响 “純正” 度做
你係純正到 用太空漫步郁多d 手。。。 同埋try 下其他手腳並用機
同埋一次cardio 45 min   吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moodybitch 於 2019-1-20 05:48 PM 發表

做咗Gym差不多三個星期,但係好似無乜減磅,脂肪率就少咗D,想問下大家我咁樣正常嗎? 以下是 Summary 

158cm, 115lbs, Fat rate 26.8%
 每日運動如下
Mon: 太空漫遊30 mins
Tues:BODYPUMP 45mins
Weds: Bodycombat 45 mins
Thurs: BODYATTACK 45 mins ...
師妹個workout list都係cardio,無乜重訓,而且時間少咗啲,我之前減肥係逢一丶三丶五做45分鐘重訓加60分鐘中低強度帶氧(上坡急行跑步機), 二丶四丶六丶日就做帶氧。
希望幫到妳

引用:
原帖由 etyc 於 2019-2-14 11:53 AM 發表

師妹個workout list都係cardio,無乜重訓,而且時間少咗啲,我之前減肥係逢一丶三丶五做45分鐘重訓加60分鐘中低強度帶氧(上坡急行跑步機), 二丶四丶六丶日就做帶氧。
希望幫到妳 ...
我想問下 squat/lunges and Tabata 嗰D算唔算重訓?
唔好意思因為唔係好識 😅

引用:
原帖由 Moodybitch 於 2019-2-14 12:32 PM 發表

我想問下 squat/lunges and Tabata 嗰D算唔算重訓?
唔好意思因為唔係好識 😅
Squat同lunges就算嘅,tabata就唔係

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。