註冊 登入

買鑽石唔識睇石及證書,唔知行情:不用煩有行內20多年經驗的鑑定師為你講解!

這粒大約幾錢合理,可以嗎?

附件

2019-1-13 08:41 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 aapkaa2003 於 2019-1-13 08:41 PM 發表

這粒大約幾錢合理,可以嗎?
整體不錯,檢查一下奶崩,27k

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 badman0316 於 2019-1-13 03:24 PM 發表

你好
70k 買左依粒
請問值唔值
腰部有裂不值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lwm0925 於 2019-1-13 02:28 PM 發表

請問ching,我想買條四爪鑽石手鏈,大約14份一粒,全條有石16.75cm。

但手鏈又唔同介子會有GIA證書,我應該怎樣去分辨好壞呢?

有幾間回復這些資料,但無證書係咪只能講個信字呢?

(1)鑽石質素F G Si1 左右,估計40-42粒之間18k 金 價錢是48000

(2)54800 , 用d,e color 鑽石 , 謝謝

(3)44粒 每粒14份
48,500 HKD左右我地用 ...
簡單分析一下:你去市面上各大行看看手錬,基本上不會見到DE色,vvS的貨,極其量是G-J/vs-SI的貨形還未看車工,所以樓主想要高於這個級別的石是要私人訂製的,可向各大公司查詢訂購!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pangpang121212 於 2019-1-12 03:01 PM 發表

Gia 1307785564 7萬

新手幫忙睇睇,thanks thanks
多處有晶結及崩位及有熒光,此價可以找到冇熒光是靚石

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 steven1818 於 2019-1-12 11:42 AM 發表

請幫忙睇下!$60000 抵嘛?
謝謝
腰部有嚴重裂,很貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i_remenber_you 於 2019-1-12 10:42 AM 發表

請幫忙睇下!$27600 抵嘛?
謝謝
很差的l1貨白花雙晶網太多不閃,不抵,俾多幾千揾粒靚i1或低小小色的si2吧

引用:
原帖由 dickson22 於 2019-1-14 01:32 AM 發表

很差的l1貨白花雙晶網太多不閃,不抵,俾多幾千揾粒靚i1或低小小色的si2吧
謝謝

回覆 引用 TOP

你好,想問兩粒石,邊粒好D, 求婚用。親身落鏡睇過,無奶無啡,ok 閃,兩粒都HKD13,800。唔該晒。

引用:
原帖由 mattboy514 於 2019-1-14 08:02 PM 發表

你好,想問兩粒石,邊粒好D, 求婚用。親身落鏡睇過,無奶無啡,ok 閃,兩粒都HKD13,800。唔該晒。

5303760108第一粒靚些8k內

回覆 引用 TOP

請問大大
E粒石有咩評價
https://www.gia.edu/report-check?reportno=7292587077

37000合唔合理?

ThX

回覆 引用 TOP

邊粒最好?大約值幾錢?

回覆 引用 TOP

麻煩幫我看看這粒可入貨嗎? 還有為什麼多了一句 matches rough examined in Rough# 嗎? 這個comment好似好奇怪🤭🤭                         謝謝你! 

附件

2019-1-17 03:01 PM

引用:
原帖由 momocat123 於 2019-1-17 03:01 PM 發表

麻煩幫我看看這粒可入貨嗎? 還有為什麼多了一句 matches rough examined in Rough# 嗎? 這個comment好似好奇怪🤭🤭                         謝謝你!  ...
另作他選
冇咩好奇怪,返而奇怪你會選這個😓

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。