• 瀏覽: 314,767
  • 回覆: 2,277
  • 追帖: 77
引用:
原帖由 VICTOR 於 2020-3-31 06:04 AM 發表

請問7271179993呢粒60K 值嗎
小弟初次買..只知道有3EX 1NONE 以經很好!
較為低班的si1,車工免強接受,55k內可以玩吓

回覆 引用 TOP

請問1343251204呢粒石49k合理嗎?

引用:
原帖由 sillychungsilly 於 2020-3-31 02:06 PM 發表

請問1343251204呢粒石49k合理嗎?
如果不是3ex約46k

回覆 引用 TOP

樓主可否幫下眼睇呢粒石:GIA 6321675902
覺得實物好似唔多閃咁,係咪因個proportions唔好?謝謝

引用:
原帖由 路過一名 於 2020-4-3 09:28 AM 發表

樓主可否幫下眼睇呢粒石:GIA 6321675902
覺得實物好似唔多閃咁,係咪因個proportions唔好?謝謝
proportions冇咩問題,第一車工較差,第二可能有奶

引用:
原帖由 dickson22 於 2020-4-3 12:08 PM 發表

proportions冇咩問題,第一車工較差,第二可能有奶
感謝回覆。
我以為table太大而且大過depth 所以比例唔好..
請問車工點樣睇?
實物係冇開燈, 有窗郁黎睇下時, 見到係有閃但唔係人地網上影片果D勁閃同好多火彩咁...唔知網上影片超火超閃果D係咪真實都會咁....
如係家用天花射燈下就好閃下...
點樣睇有冇奶...VS1都會奶嗎? 由上望粒石係好清好clear..
多謝指點。

引用:
原帖由 路過一名 於 2020-4-3 12:20 PM 發表

感謝回覆。
我以為table太大而且大過depth 所以比例唔好..
請問車工點樣睇?
實物係冇開燈, 有窗郁黎睇下時, 見到係有閃但唔係人地網上影片果D勁閃同好多火彩咁...唔知網上影片超火超閃果D係咪真實都會咁....
如係家用天花射燈下就好閃下...
點樣睇有冇奶...VS1都會奶嗎? 由上望粒石係好清好clear..
多謝指點。 ...
車差的重點你自己都講咗
網上睇:如果你覺得靚就多數做咗美效,因為返光度高所以好難拍的,就好似翡翠一樣,種水好的很難拍得靚,反而種水唔好的很容易拍高幾班,所以網上睇一點參考性都冇,自己看實物或者你好信任賣家!
VVs都會有奶何況vs,Vs一定係肉眼乾淨
有奶會令到粒石欠缺火彩及通透晶瑩感,因為有不同程度所以真係要用不同級別的石做比較及專業知識,因為就算鑑定師都不一定個個識分

引用:
原帖由 dickson22 於 2020-4-3 01:50 PM 發表

車差的重點你自己都講咗
網上睇:如果你覺得靚就多數做咗美效,因為返光度高所以好難拍的,就好似翡翠一樣,種水好的很難拍得靚,反而種水唔好的很容易拍高幾班,所以網上睇一點參考性都冇,自己看實物或者你好信任賣家!
VVs都會有奶何況vs,Vs一定係肉眼乾淨
有奶會令到粒石欠缺火彩及通透晶瑩感,因為有不同程度所以真係要用不同級別的石做比較及專業知識,因為就算鑑定師都不一定個個識分 ...
明白, 唔該晒。

回覆 引用 TOP

請問2203829644呢粒51k值嗎
計過hca 1.1
睇過Aset scope都靚,實物都閃

引用:
原帖由 大力的 於 2020-4-5 01:43 AM 發表

請問2203829644呢粒51k值嗎
計過hca 1.1
睇過Aset scope都靚,實物都閃
價格略高

回覆 引用 TOP

樓主,請問2185182905呢粒石如何?35k值嗎?

回覆 引用 TOP

請問6311732492這粒如何?40k值嗎?

引用:
原帖由 cyrus0201 於 2020-4-7 09:06 PM 發表

請問6311732492這粒如何?40k值嗎?
車工不錯約35k

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]