• 瀏覽: 655,781
  • 回覆: 2,241
  • 追帖: 115
樓主想請教一下,圖中既黑屎對鑽石閃爍度影響大嗎,40k價錢是否合理,謝謝

附件

IMG_20211014_044407.jpg(183.52 KB)

2021-10-14 04:46 AM

LD21078060_1.jpg(71.71 KB)

2021-10-14 04:46 AM

熱賣及精選
引用:
原帖由 m5264742 於 2021-10-14 04:46 AM 發表

樓主想請教一下,圖中既黑屎對鑽石閃爍度影響大嗎,40k價錢是否合理,謝謝
黑屎, 好大呀, 不要買.

引用:
原帖由 amychiu 於 2021-10-14 05:09 PM 發表

黑屎, 好大呀, 不要買.
謝謝你,但如果只有4萬預算,最少要有1卡,會有更好選擇嗎

引用:
原帖由 m5264742 於 2021-10-14 06:52 PM 發表

謝謝你,但如果只有4萬預算,最少要有1卡,會有更好選擇嗎
你買低色, 我本人對顏色唔敏感, 我肉眼分不出D色同G色, 當然如果白色紙放底就當然睇到色差.  我可以接受I, J色.  其實顏色與品質無關, 色, 只係稀有度問題, 如果CUT靚, 淨度高, 一樣可以好好火. 用玫瑰金鑲, 戴左手上看不到色差, 所以色低D都OK的.

一卡或以上的石, 起碼要VS2, 石愈大, 瑕疵愈明顯.

引用:
原帖由 Beauti_Guru 於 2021-9-29 05:44 PM 發表

你好!
GIA 2216057683
3.07 ct
3 Ex ,NONE
D color
SI1
請問$488,000這價錢抵買嗎?
你好,這粒3.07卡,SI1的Crystal在table面上,最緊要確定肉眼不容易看到,因為3卡的size都大,相對來說crystal會容易睇到少少,不過我也追縱到這一粒,根據相片是可以接受的,不過那張圖不是太高清,所以也需要你看實物時再仔細睇一睇
這價錢基本上也合理的,不過一般這價位的石,理應再平多少少會正常d。

Thanks 樓主上面的解答~

樓主你好!想請教一下呢三粒石揀邊粒比較好?價錢都係4萬中左右。

附件

87AB749C-8543-45F4-A9A7-8F8A16BB7B41.jpeg(239.51 KB)

2021-10-19 01:41 AM

746AE705-34D9-4B37-8FDD-C39599CD5E63.jpeg(277.75 KB)

EFB2943D-70CB-4134-BC1C-57E8B34F86C4.jpeg(233.31 KB)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]