• 瀏覽: 23,472
  • 回覆: 452
  • 追帖: 7
最近終於為減肥事業步入正途,暫時進行了15天,每天計算卡路里,實行健康飲食飽住瘦!加埋晨跑減脂增肌,感覺人都健康左

數據(中間開始,頭一星期無睇)
29/5 體脂25.2                 肌肉44.1
30/5 體脂25.1 水份54.8 肌肉44.4
31/5 體脂24.9 水份55    肌肉44.7
2/6   體脂23.4 水份56.1 肌肉46.8
3/6   體脂24.3 水份55.4 肌肉45.4
4/6   體脂24.2 水份55.5 肌肉45.4
5/6   體脂23.7 水份55.7 肌肉45.7
6/6   體脂23.5 水份56    肌肉45.7
7/6   體脂23.9 水份55.7 肌肉45.3
9/6   體脂23.4 水份56    肌肉46
11/6 體脂23.6 水份55.9 肌肉45.9
12/6 體脂23.7 水份55.9 肌肉46.1
13/6 體脂24.3 水份55.5 肌肉45.5
16/6 體脂24.1 水份55.5 肌肉46.2
17/6 體脂23.6 水份55.9 肌肉47
23/6 體脂24.5 水份55.6 肌肉45.9
數據靚仔,但今朝磅重過上星期雖然知增肌會增重,但真係有個情意結想落磅。不過都希望而家咁係正常健康

好了,紀錄完,現在差不多換衫去跑步了

第一日跑見到既日出

5/6更新
今朝數字好靚丫,減脂增肌,仲輕左好開心呀

12/6 更新
最近其實食得唔清,不過可能有做運動,大食左之後只係重少少(0.5-1磅)但係脂肪:率同肌肉都保持得幾好,所以運動很重要!
雖然係咁,都唔可以比自己抱住食左無事既心態,因為而家係減唔係keep,無上無落即係無進展,希望7月1前可以減多幾磅

16/6更新
黎完m要重回正軌,下個月真係要好好注意m前段日子

熱賣及精選
努力體脂跌、肌肉增,數字真係好靚仔,都明白磅數情意結,我自己都係

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-6-2 06:43 AM 發表

努力體脂跌、肌肉增,數字真係好靚仔,都明白磅數情意結,我自己都係
早晨呀,星期六都咁早既
岩岩跑完食緊早餐

體脂同肌肉都比我想像上落得快,唯有多啲照鏡,唔好諗磅數

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 06:46 AM 發表

早晨呀,星期六都咁早既
岩岩跑完食緊早餐

體脂同肌肉都比我想像上落得快,唯有多啲照鏡,唔好諗磅數
係呀!早醒咗,會再訓返,ctse咁早起身跑步,我太懶了
健康飲食+運動減,其實健康又keep得長遠

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-6-2 07:00 AM 發表

係呀!早醒咗,會再訓返,ctse咁早起身跑步,我太懶了
健康飲食+運動減,其實健康又keep得長遠
我都會再訓
無計啦,夜晚收工太夜跑唔到,日頭又驚曬,天未光曬去跑最好,太陽出齊就走,不過跑開之後覺得好舒服

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 07:06 AM 發表

我都會再訓
無計啦,夜晚收工太夜跑唔到,日頭又驚曬,天未光曬去跑最好,太陽出齊就走,不過跑開之後覺得好舒服
其實我都怕曬,我融入生活快步行咋!懶再抽時間運動
ctse平時飲食會係點?

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-6-2 07:08 AM 發表

其實我都怕曬,我融入生活快步行咋!懶再抽時間運動
ctse平時飲食會係點?
呢半個月開始感覺都食得幾健康

早餐食呢個,一塊麥包加菜蛋蕃茄

下午會食飯,最近多數蒸魚加大碗菜

keep住都飽肚,無以前咁夜晚死忍肚餓訓覺

sis你好有心機record呀!

引用:
原帖由 100000volt 於 2018-6-2 07:14 AM 發表

sis你好有心機record呀!
其實我有另外紀錄晒每日食咩幾多卡同運動

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 07:14 AM 發表

keep住都飽肚,無以前咁夜晚死忍肚餓訓覺 ...
好健康又均衡

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 07:16 AM 發表

其實我有另外紀錄晒每日食咩幾多卡同運動
其實我都有紀錄,宜家keep粗略咗

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 07:14 AM 發表

keep住都飽肚,無以前咁夜晚死忍肚餓訓覺 ...
呢到好少姐妹真係食到清野,俾個good你!

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-6-2 07:24 AM 發表

好健康又均衡
可能因為上個月有啲唔舒服睇完中醫,之後驚左,所以好落力搵資料,就突然變左咁

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-6-2 07:24 AM 發表

其實我都有紀錄,宜家keep粗略咗
以前覺得計卡路里好難,但而家又覺得ok,反而有時驚食唔夠

引用:
原帖由 batwyu 於 2018-6-2 07:26 AM 發表

可能因為上個月有啲唔舒服睇完中醫,之後驚左,所以好落力搵資料,就突然變左咁
你碟生菜salad有d  凍  你可以食?    我虧虧地,所以我通常煮熱d  野

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]