• 瀏覽: 2,166
  • 回覆: 14
小妹無意貶低yoga但係我上過真唔知做乜

當然唔知係咪我揀錯地方...前排因為見到好多同事都上緊yoga班講到幾好幾好

老實講有d心動就去報左一間係大角咀既(唔開名了..)

上左幾堂,唔知係咪個地方細還是太多人..一來感覺好迫,二來我覺得d動作完全係簡單得黎流流地..當然可能本身個miss教得有問題

我唔明點解仲咁多人玩yoga.. 幫到d乜到底

你如果想減大肥 yoga 應該唔啱

我個人分享,我而家玩gym多。 自己以前玩太多腳cardio 多,下身勁,plan 住用yoga 拉鬆下身修線條

你要了解清楚你而家身形同你目標身形爭幾多,先分析到玩咩適合你

而你個miss/阿sir   可能都係唔好

身邊有心玩yoga 嘅friend 去大店揀好老師(大店都好多呃錢老師) 上堂好幾年,線條都係靚嘅
有d book private lesson, 身才係fit到不得了。
前題係佢地本身都唔係大肥

回覆 引用 TOP

好彩你係呢版度出POST...你係瑜伽版出已經俾人X爆左^^  講真會唔會係你去左黑店?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 莉花─═≡★ 於 2019-3-8 06:49 PM 發表

當然唔知係咪我揀錯地方...前排因為見到好多同事都上緊yoga班講到幾好幾好

上左幾堂,唔知係咪個地方細還是太多人..一來感覺好迫,二來我覺得d動作完全係簡單得黎流流地..當然可能本身個miss教得有問題

我唔明點解仲咁多人玩yoga.. 幫到d乜到底 ...
起瘦身版問瑜伽 ...
想減肥消脂應該係帶氧+重訓呀!!

每個人需要唔同,如果你不嬲有運動開, 或者身体柔軟度係高的話, 你應該揾D higher level 上啦!!

回覆 引用 TOP

以我對yoga小小認知、
瑜伽都有陰陽之分。力量型瑜珈對增肌有幫助。搞清楚自己學緊乜先

同意上面幾位sis說法,減肥做yoga只係輔助,要快見效,都係cardio + weight training 啦

回覆 引用 TOP

瑜伽同其他運動都係自我挑戰, 想自己ㄧ次比一次有進步!!
有ㄧ堂, miss 做90度直脚坐直用双手撑起自己  ....冇人做到, 但有C姐講: 85 歲婆婆都做得到, 我唔應該做唔到!!。。。瑜伽(運動)就係咁, 勤力/辛苦後会有回報的!!

引用:
原帖由 某1個 於 2019-3-9 08:58 PM 發表

瑜伽同其他運動都係自我挑戰, 想自己ㄧ次比一次有進步!!
有ㄧ堂, miss 做90度直脚坐直用双手撑起自己  ....冇人做到, 但有C姐講: 85 歲婆婆都做得到, 我唔應該做唔到!!。。。瑜伽(運動)就係咁, 勤力/辛苦後会有回報的!! ...
請教呢個動作係要鎖實肚pat,  膊頭發力 ?

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-9 10:09 PM 發表

請教呢個動作係要鎖實肚pat,  膊頭發力 ?
應該係!! 我做唔到直脚升起, 曲脚坐(盤膝)升起易啲, 我好勉強升到小小!!

我ㄧ做呢啲靠core動作, 就知自己能力去到邊!!

引用:
原帖由 某1個 於 2019-3-9 10:30 PM 發表

應該係!! 我做唔到直脚升起, 曲脚坐(盤膝)升起易啲, 我好勉強升到小小!!

我ㄧ做呢啲靠core動作, 就知自己能力去到邊!!
我冇玩過yoga,  純粹用gym嘅概念諗呀~

曲腳升得起都唔野小呀,勁!

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-9 10:31 PM 發表

我冇玩過yoga,  純粹用gym嘅概念諗呀~

曲腳升得起都唔野小呀,勁!
你客氣誇讚了!!
… 我仲有好多好多好多不足, core手脚膊都唔夠力, 可能我應該認真要做下重訓!!

引用:
原帖由 某1個 於 2019-3-9 11:29 PM 發表

你客氣誇讚了!!
… 我仲有好多好多好多不足, core手脚膊都唔夠力, 可能我應該認真要做下重訓!!
我有yoga姐妹佢只玩yoga都好鬼好力,不過我唔排除佢係本身好肉地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 莉花─═≡★ 於 2019-3-8 06:49 PM 發表

我唔明點解仲咁多人玩yoga.. 幫到d乜到底 ...
上youtube 好多裸體yoga,
睇下就明

回覆 引用 TOP

sis你咁諗其實有些少偏激

你話迫可能係間野太細,你話動作教得求其可能係老師問題

我自己去開MXXXX YOGA...個名你自己SEARCH LA..去試試啦 我諗會好過你而家呢間幾多下

引用:
原帖由 May只愛妳 於 2019-3-11 03:15 PM 發表

sis你咁諗其實有些少偏激

你話迫可能係間野太細,你話動作教得求其可能係老師問題

我自己去開MXXXX YOGA...個名你自己SEARCH LA..去試試啦 我諗會好過你而家呢間幾多下 ...
你係咪講緊朗屏metro,最近我都想試  質素得唔得?

引用:
原帖由 邵兒 於 2019-3-11 06:37 PM 發表

你係咪講緊朗屏metro,最近我都想試  質素得唔得?
係,質素都OK,最主要我覺得佢個環境唔錯,真係會有D城市綠洲味道,好RELAX下  可以報Murali教練d堂,印度人專業好多..純粹個人意見

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]