• 瀏覽: 20,887
  • 回覆: 151
  • 追帖: 6
上次係度開帖應該係2015年,減左2x 磅之後又肥返,今年31歲啦,175cm 高,希望今次成功唔反彈,改變生活態度。

我開頭會keep 住每星期3日每次30分鐘健身單車,飲食方面盡量食清d, 戒零食甜飲及加工食物,1星期2日斷食。

初頭腰圍36, 大脾24, 小腿16
18/10 166.6 lbs 35.3% Week00
25/10 165.6 lbs 35.0% Week01
01/11 166.6 lbs 34.6% Week02
08/11 165.6 lbs 34.9% Week03
15/11 160.2 lbs 33.5% Week04
22/11 158.8 lbs 33.3% Week05
29/11 160.8 lbs 33.4% Week06
06/12 165.6 lbs 33.3% Week07

11/12  今日開始試生酮飲食 每星期Update 磅數 體脂 肌肉

13/12 159.6lbs 32.5% 100.8 (08)
20/12 153.2lbs 31.5%   98.4 (09)
27/12 152.2lbs 31.5%   97.8 (10)

附件

20181018_154849.jpg(73.46 KB)

2018-10-18 04:10 PM

20181018_154852.jpg(72.81 KB)

20181018_154855.jpg(74.24 KB)

20181018_154858.jpg(73.02 KB)

20181018_154903.jpg(72.6 KB)

熱賣及精選
30分鐘家用健身單車運動量太低,大部分坐着做的帶氧運動的運動量都是太低。

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?
這2年肥咗幾多呀?每星期斷食2日有d辛苦咁

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-10-18 05:26 PM 發表

這2年肥咗幾多呀?每星期斷食2日有d辛苦咁
咪去返17x 磅
我係10月7日開始1星期斷食1日咁減到166的。
大前題都係想改善自己飲食習慣同健康
戒凍飲都戒埋,食少左肉

引用:
原帖由 小魚仙是美人魚 於 2018-10-18 07:51 PM 發表

不如試吓做Youtube workout個d你做10幾分鍾先,之後慢慢再簡d時間多d!!
果d 我覺得仲攰,踩健身單車幾好,keep 到出汗

引用:
原帖由 psplayer 於 2018-10-18 04:55 PM 發表

30分鐘家用健身單車運動量太低,大部分坐着做的帶氧運動的運動量都是太低。
唔緊要,肯開始做運動就得,始終係個開始,加上份工都成日行黎行去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2018-10-19 12:14 AM 發表

果d 我覺得仲攰,踩健身單車幾好,keep 到出汗
我初初開減都好似你甘係屋企踩單車,每日踩足1小時爆晒汗,踩左1個月冇落過磅

其實出汗只係你身體溫度調節,並唔代表消脂,初開始試下落街快行半小時,慢慢加長加快,好快見效果

我由快行到慢跑,依家1小時跑8k左右,跑左3個月每星期3-4日,配合飲食瘦左10磅左右,有8磅係脂肪,個人細左成個碼

加油呀!

引用:
原帖由 小魚仙是美人魚 於 2018-10-19 12:21 AM 發表

甘加多樣,每日行一萬步
我盡量啦,本人本身比較宅,除左返工或有需要之外都盡量唔會係街外逗留
呢樣有待改善

引用:
原帖由 icetealady 於 2018-10-19 12:28 AM 發表

我初初開減都好似你甘係屋企踩單車,每日踩足1小時爆晒汗,踩左1個月冇落過磅

其實出汗只係你身體溫度調節,並唔代表消脂,初開始試下落街快行半小時,慢慢加長加快,好快見效果

我由快行到慢跑,依家1小時跑8k左右,跑左3個月每星期3-4日,配合飲食瘦左10磅左右,有8磅係脂肪,個人細左成個碼

加油呀! ...
等我再遲d 試下啦,多謝你的分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2018-10-19 06:19 AM 發表

我盡量啦,本人本身比較宅,除左返工或有需要之外都盡量唔會係街外逗留
呢樣有待改善
放工行,融入生活中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2018-10-19 12:13 AM 發表

咪去返17x 磅
我係10月7日開始1星期斷食1日咁減到166的。
大前題都係想改善自己飲食習慣同健康
戒凍飲都戒埋,食少左肉
斷食?即係點架?一日唔食野?

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2018-10-18 04:10 PM 發表

上次係度開帖應該係2015年,減左2x 磅之後又肥返,今年31歲啦,175cm 高,希望今次成功唔反彈,改變生活態度。

我開頭會keep 住每星期3日每次30分鐘健身單車,飲食方面盡量食清d, 戒零食甜飲及加工食物,1星期2日斷食。 ...
加油。找適合自己的運動培養習慣先。
有時一開始去得太盡反而唔會持久。

之前成日聽, 要跑三十分鐘先至有效。我逼自己跑左30分鐘。但由於太辛苦。跑左幾日就再無跑了

最近我唔再理。由10分鐘開始跑起。宜家慢慢已跑到25甚至30分鐘。仲keep左成2個月呢種mode.

做運動要從不怕做運動開始。自已嚇怕左就真係好難的起個心再黎過。

所以你加油呀。慢慢再加難度

加油呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]