• 瀏覽: 1,717
  • 回覆: 14
大家要努力!
堅持住啊

引用:
原帖由 phoebe286 於 2019-4-4 03:52 PM 發表

大家要努力!
堅持住啊
減肥keep fit係要靠自己,但不代表會孤獨,我係呢到搵到好多志同道合既隊友互相鼓勵並肩作戰🤗

回覆 引用 TOP

減肥係就係個人修煉,但亦可互相鞭策支持。

喺呢度有一班好隊友,互相mon住進度,又讚下對方,好有動力

現實中又有尖友,上堂時大家鼓勵唔放棄,一下又一下 burpees, push ups... 一個鐘狂操好快過

屋企食飯,健康煮健康食,感染埋家人,好事呀

點會孤獨

回覆 引用 TOP

如果將減肥瘦身睇成為正確均衡飲食+恆常運動, 可以輕鬆好多呀!!

回覆 引用 TOP

唉,去旅行就gg啦,而嫁減緊肥,嚟緊去泰國,咁多美食,怕忍唔到口

引用:
原帖由 今天含情的貓奴 於 2019-4-5 12:50 AM 發表

唉,去旅行就gg啦,而嫁減緊肥,嚟緊去泰國,咁多美食,怕忍唔到口
哈哈,少少升磅實會

我返咗香港+台灣兩個月,升咗四五磅,三星期已ko番。去旅行行得多,都有消耗嘅。
平時多重訓,儲定肌肉,咁就易啲消卡,有quota食多啲啲

我下個月都挑戰郵輪。以前每次上船都重十磅。唔知今次點

大家一齊共勉之啦!
我好彩WhatsApp都有一班朋友互相鼓勵
現實生活啲朋友就少啲,好多都話一齊減肥但最後都不了了之

引用:
原帖由 phoebe286 於 2019-4-5 10:22 AM 發表

大家一齊共勉之啦!
我好彩WhatsApp都有一班朋友互相鼓勵
現實生活啲朋友就少啲,好多都話一齊減肥但最後都不了了之
減肥運動唔好約埋呀,盞一齊唔去。
去到尖,運動場,拳館等,自然識到志同道合嘅戰友

回覆 引用 TOP

施主, 肥胖是你一直走錯路, 回頭是岸又怎會是孤單之路呢? 應該要感染身邊的人和你一起對抗垃圾食物的誘惑。

[imghttp://www.esnips.com/imageable/medium/ca8a09eef38846cca4785bb264c4e577/du=372ed63cec93102a928d0015173e3082&uu=51d04e0612d44a8aae8abbeca40c1ab5&dt=1199724223000&fu=89ebc840b6bc40c69afaedef1779cb4a[\img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-4-5 01:12 AM 發表

哈哈,少少升磅實會

我返咗香港+台灣兩個月,升咗四五磅,三星期已ko番。去旅行行得多,都有消耗嘅。
平時多重訓,儲定肌肉,咁就易啲消卡,有quota食多啲啲

我下個月都挑戰郵輪。以前每次上船都重十磅。唔知今次點 ...
啱阿 草定彈藥(肌肉) 去到可以盡情少少
反而去旅行其實係做運動既動力呢
唔係點影靚相

引用:
原帖由 認真嘴別打了 於 2019-4-5 09:13 PM 發表

啱阿 草定彈藥(肌肉) 去到可以盡情少少
反而去旅行其實係做運動既動力呢
唔係點影靚相
嘻,同埋我去旅行前,已經有定 workout plan, 唔會俾佢停 可以唔會乜都唔食咁掃興

今次係 family trip, 預咗影好多全家福,亦有 formal nights著晚裝,呢個月要積極備戰

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-4-5 09:49 PM 發表

嘻,同埋我去旅行前,已經有定 workout plan, 唔會俾佢停 可以唔會乜都唔食咁掃興

今次係 family trip, 預咗影好多全家福,亦有 formal nights著晚裝,呢個月要積極備戰 ...
師姐,有無d具體既plan可以介紹下?

引用:
原帖由 jacyu 於 2019-4-8 02:03 PM 發表

師姐,有無d具體既plan可以介紹下?
你講去旅行嘅workout plan?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #瘦身
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]