• 瀏覽: 3,589
  • 回覆: 12
真係想推個印傭出去示威區中間,等佢俾鋼珠同催淚彈佢受下,仆街!想叫岩岩攞左身份証既老婆返屋企做廳長,DLLM佢話簽合约時講明只照顧2老,如果多個人就會做死佢,佢寧願出去深水埗住喎,DLLM你話係咪吹L漲吖,各位ching你話死未

引用:
原帖由 petpet99 於 2019-8-15 07:57 PM 發表

真係想推個印傭出去示威區中間,等佢俾鋼珠同催淚彈佢受下,仆街!想叫岩岩攞左身份証既老婆返屋企做廳長,DLLM佢話簽合约時講明只照顧2老,如果多個人就會做死佢,佢寧願出去深水埗住喎,DLLM你話係咪吹L漲吖,各位ching你話死未 ...
约滿後不續约囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 petpet99 於 2019-8-15 07:57 PM 發表

真係想推個印傭出去示威區中間,等佢俾鋼珠同催淚彈佢受下,仆街!想叫岩岩攞左身份証既老婆返屋企做廳長,DLLM佢話簽合约時講明只照顧2老,如果多個人就會做死佢,佢寧願出去深水埗住喎,DLLM你話係咪吹L漲吖,各位ching你話死未 ...
你自己老婆都要做廳長,個外傭要唔要瞓厠所??我唸佢約滿都唔想做啦,唔玩嘢博炒,你都唔知幾有運請到個有始有終概工人。
話事話話,合約寫明照顧兩老,加多個人,斷估你都唔會醒佢做補償啦,難怪。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:

d工人姐姐E家好懶

引用:
原帖由 床下扁扁的蛋 於 2019-8-18 12:17 PM 發表

d工人姐姐E家好懶
同意,又寸

引用:
原帖由 petpet99 於 2019-8-18 04:29 PM 發表

同意,又寸
我親戚請工人時講明一家三口,因為個女去左外國讀書,上次請嗰個工人見佢暑假返嚟都唔鍾意。

回覆 引用 TOP

依加好難請到好嘅工人姐姐

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]