• 瀏覽: 12,661
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
一直覺得男同女都可以一直愛同一個人(我承認係我太天真),直到我老公出軌……

由我發現佢出軌到依家不斷都係聽到
“一齊左咁耐一定無左愛架啦,只係得返責任”、
“佢依家只係當你保姆”、
“就算佢依家返黎,三/五年後都係會搵第二個”、
“佢返黎都唔係因為愛你,就算對你好都係因為內疚”同埋
“佢就算返屋企都只會做好爸爸,唔會再係好老公”

我想問係咪真係無一個男人可以係無出軌既情況下長期愛自己揀既女人呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 12:24 AM 發表

一直覺得男同女都可以一直愛同一個人(我承認係我太天真),直到我老公出軌……

我想問係咪真係無一個男人可以係無出軌既 ...
十個男人九個滾,有一個仲諗緊

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 12:24 AM 發表

男人出軌並非一定不愛你。
只是女人要求男人的愛一定不能出軌

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-3 12:30 AM 發表

十個男人九個滾,有一個仲諗緊
ok……係我太天真……

引用:
原帖由 WreteP 於 2021-4-3 10:01 AM 發表

男人出軌並非一定不愛你。
只是女人要求男人的愛一定不能出軌
但男人都應該接受唔到出軌既愛架嘛?

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 01:50 PM 發表

但男人都應該接受唔到出軌既愛架嘛?
不能一概而論
有啲男人無所謂,即係各有各玩

所以妳唔需要問其他人嘅諗法
而係要清楚自己嘅諗法
其他人諗乜,根本唔重要

引用:

你遇到不好的遭遇

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 01:48 PM 發表

ok……係我太天真……
天真嬌

引用:
原帖由 staegean 於 2021-4-3 02:33 PM 發表

不能一概而論
有啲男人無所謂,即係各有各玩

所以妳唔需要問其他人嘅諗法
而係要清楚自己嘅諗法
其他人諗乜,根本唔重要
你意思係各有各玩但其實都仲愛對方???好高深……

我就係諗得太美好/個諗法太天真……所以依家好辛苦……咁如果搞清楚真係無一個男人做到既,我就可以唔洗再咁認真去對待感情事

多謝你既回覆😊

引用:
原帖由 哪吒 於 2021-4-3 03:09 PM 發表

你遇到不好的遭遇
係……

引用:
原帖由 哪吒 於 2021-4-3 03:09 PM 發表

天真嬌
天真過天真嬌…………

依家連累埋d小朋友…………

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 03:23 PM 發表

你意思係各有各玩但其實都仲愛對方???好高深……

我就係諗得太美好/個諗法太天真……所以依家好辛苦……咁如果搞清楚真係無一個男人做到既,我就可以唔洗再咁認真去對待感情事

多謝你既回覆😊
我無話“無一個男人做到”喎
我至少識一個,係我親戚,到死嗰日依然好愛佢老婆。

妳要自己冷靜落嚟,先可以好好思考,而唔係鑽牛角尖。
建議妳去跑步,做運動令人頭腦清醒。

引用:
原帖由 staegean 於 2021-4-3 03:35 PM 發表

我無話“無一個男人做到”喎
我至少識一個,係我親戚,到死嗰日依然好愛佢老婆。

妳要自己冷靜落嚟,先可以好好思考,而唔係鑽牛角尖。
建議妳去跑步,做運動令人頭腦清醒。
多謝你

我都覺得我好需要冷靜……不過真係有d難……

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 04:17 PM 發表

多謝你

我都覺得我好需要冷靜……不過真係有d難……
跑步時個腦會放空,幫助平伏心情。

如果想靜態的話,可以試吓“靜觀”mindfulness
網上好多短片可以參考

引用:
原帖由 沙漠芳香的主題 於 2021-4-3 03:26 PM 發表

係……
只能怨點解會遇着他~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]