• 瀏覽: 958
  • 回覆: 10
已成為人夫人父都有好一段日子了,早幾天相約了讀書時既同學出黎,當然而家已經成為老友,但大家各有家室,各因工作而忙後,已好久沒見了。
回想以前大家傾既除左讀書以外,就係溝女同玩。
而家,大家傾工作之外,就係同另一半既相處仲有點照顧小朋友。
最後,大家都手機響起,家中小朋友都在催夜了,叫我地要回家了而作結。

希望呢度既師兄,婚後仍然仲有同老友聯絡,因為友情都好可貴啊~~
抒發完~~~~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-1-15 11:36 AM 發表

無錯啊師兄,男同男之間既友情,係婚後好少提及,但其實都好珍貴。
我地成班人,都講笑轉晒話題,講笑講點樣煩小朋友升學,講點樣工作。同以前溝女,去邊度玩,完全兩回事。

引用:
原帖由 dragon_bone 於 2020-1-15 02:50 PM 發表

無錯啊師兄,男同男之間既友情,係婚後好少提及,但其實都好珍貴。
我地成班人,都講笑轉晒話題,講笑講點樣煩小朋友升學,講點樣工作。同以前溝女,去邊度玩,完全兩回事。 ...
有樣嘢讀書時會講,到咗中佬都會講-->粗口!

有細路、同冇細路好唔同

小鬼頭,喜歡吃喜歡玩,喜歡R&B喜歡中國風。
引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-1-15 02:54 PM 發表

有樣嘢讀書時會講,到咗中佬都會講-->粗口!
HAHA......咁男人之間仲有好多。
我地成班都鐘意波,都仲會講波既。
仲多左樣搞笑野就係,就係年少時,女朋友太多野講可能會嫌煩,但自己小朋友追魂call係無問題既......
可能真係人大了~~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救世廚 於 2020-1-15 04:42 PM 發表

有細路、同冇細路好唔同
差好遠,簡單講就係重心既分別。
有左小朋友,整條人生既路都好唔同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 怪異小鬼頭 於 2020-1-15 05:13 PM 發表

我就覺得生完BB之後都無夜生活啦。
好羨慕可以出去玩嘅朋友。
是師兄嗎?如果你小朋友仲細你可能仲懷念緊以前既出去we we wet wet,但耐D啦,你就會改變。
我以前鐘意玩到爆,其實而家都係,只不過玩既野唔同左。
有左小朋友,其實等同人生條路你選擇左另一個方式行落去。
好有趣既,我又會羨慕無小朋友既夫妻成日去旅行,但佢地又會恨屋企有小生命在嘈吵同熱鬧。

引用:
原帖由 dragon_bone 於 2020-1-15 05:26 PM 發表

是師兄嗎?如果你小朋友仲細你可能仲懷念緊以前既出去we we wet wet,但耐D啦,你就會改變。
我以前鐘意玩到爆,其實而家都係,只不過玩既野唔同左。
有左小朋友,其實等同人生條路你選擇左另一個方式行落去。
好有趣既,我又會羨慕無小朋友既夫妻成日去旅行,但佢地又會恨屋企有小生命在嘈吵同熱鬧。 ...
我39,老婆36,我想有小朋友,但太太唔想,可以點?

引用:
原帖由 最愛收息股 於 2020-1-15 05:44 PM 發表

我39,老婆36,我想有小朋友,但太太唔想,可以點?
師兄,你應該開post問喎。HAHA......但既然你係度問,不如簡單講下,你想有既原因,而佢唔想有既理由係咩?
奇怪喎,我可能一早有共識,我地結婚,其中一個原因,係想有小朋友。
其實可能我怪,如果唔係想有小朋友,我地未必結婚呢。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]